Intrebare de la: Ovidiu G. pe adresa redactiei:

” Buna ziua tuturor. Ce reguli sau distante minime sunt de pozitionare a gratarului, si mai ales ale hornului de fum, fata de gardurile vecinilor? Ma gandesc sa fac un gratar cu cuptor pentru pizza si sa livrez local, o afacere locala mica. Daca merge bine, ar merge cuptorul destul de mult deci ar fi fum si ma gandesc sa nu supar vecinii. Gradina e mai mica 100mp. Si atunci trebuie sa ridic hornul peste nivelul caselor, sau ce reguli sunt? Va multumesc mult pentru raspunsuri!

 

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

5 Comments

  1. REGULA Nr. 1 . Cea mai importanta (sa o stii de la mine)
    Niciodată prin ceea ce faci , nu deranja pe alții !! ( că o să intervină…invidia asta-i altă regulă)

  2. Salut. Dacă este vorba de o construcție cu fundatie (din punct de vedere legal) ai nevoie de autorizatie de constructie de la primărie și automat semnăturile vecinilor. Dacă indeplinesti aceste conditii poți să faci ce vrei… Stiu caz concret in Cluj unde autoritatile au dispus să-l darame pt ca nu avea actele in regula. In cazul asta un simplu gratar din metal este legal și tot faci mici, gratare…

  3. Hai sa te invat o smecherie. Fa gratarul la o distanta de minim 1 metru de gard si fa o hartie de mana in care ii ceri vecinului acordul pentru amplasarea gratarului cu cuptor pentru pizza. Acordul il ceri doar vecinului cu care te invecinezi. Ii spui ca iti trebuie la primarie ca sa nu ai probleme. Cu siguranta nu te va refuza. E vorba doar de un gratar :). Ca apoi tu ai sa-l folosesti mai des, asta e cu totul alta discutie. Gandestete ca sunt case cu sobe clasice care “afuma” non-stop vecinii si nu se mai supara nimeni. Iar daca esti baiat bun si-ti mai servesti din cand in cand vecinul cu cate o pizza calda si buna, cu siguranta nu se va supara. Plus de asta ca la un cuptor de pizza iese fum mai mult la inceput pana faci jarul, apoi nu prea mai iese fum deranjant, iar daca mai folosesti si carbuni chiar nu mai ai treaba. Faci doar putin foc sa aprinzi carbunii si gata. Succes!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.