Echinacea – Ceai de echinacea beneficii pentru sanatate

ceai de echinacea beneficii

Ceai de Echinacea  – Beneficii

» Toata lumea stie ca Echinaceea este benefica pentru sanatatea noastra. In scop de tratament, se utilizeaza toate partile plantei. Din aceasta planta se prepara ceai de echinacea si tincturi medicinale. Cea mai importanta proprietate a echinaceei este sporirea sistemului imunitar. 

» In acest moment, exista multe preparate din diverse plante cu adaos de echinacea. Chiar si stramosii nostri au folosit-o pentru a creste functiile de protectie ale corpului. Datorita proprietatilor benefice ale ceaiului, infectiile si virusurile pot fi depasite.

» Ceaiul de echinaceea este un remediu excelent pentru raceli. Aportul zilnic al bauturii, previne aparitia bolilor virale si infectioase. 

1. Ceaiul fiind consumat zilnic, intareste sistemul imunitar si previne bolile sistemului respirator.

2. Are efect de vindecare a ranilor, arsurilor, amelioreaza inflamatiile.

3. Are un efect pozitiv asupra functionarii sistemului circulator, ajuta la incetinirea procesului de imbatranire.

4. Util pentru rinichi si ficat, creste coagularea sangelui.

5. Ceaiul de echinaceea are un efect benefic asupra starii parului si a unghiilor.

» Infuzia terapeutica are un gust bland, placut. Aroma sa are un efect calmant si ajuta la ameliorarea stresului si a oboselii. Consumul constant imbunatateste activitatea mentala si fizica.

Cum se prepara ceaiul de echinacea

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Daca nu aveti posibilitatea sa culegeti plantele de sinestatator, puteti cumpara ceaiul, din orice farmacie la un pret accesibil. 

» Preparare ceai de echinaceea:

  1. Turnati o lingura de echinacea intr-un termos;
  2. Adaugati jumatate de litru de apa fiarta fierbinte;
  3. Inchideti si lasati douasprezece ore.

» Infuzia terapeutica este gata de utilizare. 

echinaceea forte

» Daca ati cumparat ceaiul din plante de la farmacie, urmati instructiunile de utilizare de pe ambalaj.

» Dozele de consum de ceai de echinacea sunt diferite pentru fiecare varsta. Iata care sunt principalele:

» Pentru adulti – 100 ml de ceai sau infuzie, se bea de trei ori pe zi, inainte de masa. Folositi 25 picaturi tinctura de alcool pe stomacul gol, de mai multe ori pe zi. Utilizati echinaceea forte conform instructiunilor de pe cutie, timp de 7 zile;

» Pentru copiii cu varsta de peste trei ani – ceaiul poate fi administrat a cate 50 ml de trei ori pe zi, timp de o luna. Echinacea pentru imunitate, se utilizeaza impreuna cu sucuri de fructe, precum si ceai.

Ceai de echinaceea cu miere

» Combinatia acestor produse in compozitia bauturii isi mareste beneficiile pentru organism, de mai multe ori. Daca nu sunteti alergic la miere, va recomandam sa preparati ceaiul in acest mod:

1. Turnati o lingura de echinacea intr-o cana;

2. Turnati 200 ml de apa clocotita;

3. Acoperiti si lasati sa stea timp de zece minute;

4. Se strecoara si se raceste amestecul;

5. In ceaiul cald, adaugati miere.

» Acesta este un remediu excelent pentru raceli si pentru a creste functiile de protectie ale organismului.

» Ceaiul pe baza de echinacea este, cu adevarat, o bautura magica, care ofera putere organismului, protejeaza de diverse boli. Pentru copii, acesta este primul instrument de crestere a imunitatii. Daca nu aveti contraindicatii pentru a consuma ceaiul, asigurati-va ca il includeti in dieta dvs.

Tinctura de echinacea

» Tinctura de echinacea este clasificata ca fiind un medicament naturist imunostimulant. Se foloseste pentru imbunatatirea functiilor de protectie ale corpului si mai ales pentru ameliorarea racelilor.

» De asemenea, conform studiilor de specialitate, tinctura de echinacea poate fi utilizata si ca o modalitate de prevenire a infectiilor respiratorii. Tinctura de echinacea mai poate fi folosita si pentru urmatoarele:

  • oboseala fizica sau psihica;
  • diverse situatii de stres;
  • aclimatizare;
  • oboseala cronica.

» Tinctura de echinacea contine multe oligoelemente utile, cum ar fi: calciu, fier, seleniu, care influenteaza pozitiv sistemul musculo-scheletic. Echinacea contine deasemenea uleiuri esentiale, acizi organici si vitaminele A, E, C, extrem de benefice pentru organism si sanatatea noastra.

tinctura de echinacea

Echinacea pentru copii

» Copiilor nu le place sa bea un medicament amar, ci unul dulce si gustos. Echinacea amestecata cu suc de fructe de padure sau apa este potrivita pentru copii. Daca adaugati miere, veti obtine un bun agent antiviral. Substantele care sunt continute in planta aduc beneficii pentru copii, contribuie la sporirea imunitatii. 

» Ceaiurile din plante si decocturile pot fi preparate chiar si pentru copii de la doi ani. Aportul zilnic de echinacea afecteaza in mod eficient intregul corp. Pentru copii, tinctura de echinaceea nu se utilizeaza, este mai bine sa le oferiti ceaiuri si decocturi.

Produse pe baza de Echinacea!

Ceai de echinacea – Contraindicatii

  • femeilor insarcinate si in timpul alaptarii;
  • intoleranta individuala la planta;
  • in tuberculoza, consumul este interzis;
  • nu beti acest ceai in acelasi timp cu medicamente care suprima sistemul imunitar.

Disclaimer CasaSiDesign consulta un medic

Despre Irina 92 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.