Finisaje incalzire in pardoseala

intrebari si raspunsuri

Ce finisaj pot folosi pentru incalzirea in pardoseala?

Intrebare de la: Dragos Albu pe adresa redactiei

Buna ziua, doresc sa pun parchet (lemn) peste incalzirea in pardoseala. Cateva sfaturi daca se poate? Pretul de peste 180 de lei mp distruge bugetul (110mp de acoperit). Gresia, marmura, piatra … ies din calcul. Multumesc frumos.

 

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Din punctul nostru de vedere cele mai ideale finisaje pentru sistemele de incalzire in pardoseala sunt gresia, marmura, granitul sau piatra naturala. De ce? Pentru ca aceste materiale au o conductivitate termica mare si permit un transfer al caldurii mult mai rapid si eficient. De aceea o pardoseala finisata cu astfel de materiale se va incalzi de 3-4 ori mai repede decat o pardoseala finisata cu parchet, dusumea, mocheta, sau alte materiale din aceasta gama.

» Tinand cont ca grosimea conteaza in transferul termic al caldurii si insuficienta fondurilor dvs. cred ca cea mai buna alegere ar fi parchetul triplustratificat special pentru incalzirea in pardoseala. Pentru aceasta va trebuie un parchet cu o rezistivitate termica cat mai redusa, valoarea acesteia trebuind sa nu depaseasca 0.15 m2k/w. Pe langa rezistivitate ca mai recomandam urmatoarele:

  • grosimea parchetului sa fie de 8mm deoarece cu cat e mai gros cu atat se va incalzi mai greu si va creste factura la incalzire;
  • montare folie speciala de 2,5mm pentru incalzirea in pardoseala, folia recomandata trebuind sa aiba rezistenta la transferul termic foarte mica: 0.01-0.03 mpk/w;

 

  • producatorul parchetului sa va puna la indemana documentatie tehnica a acestuia care sa va certifice faptul ca acesta va rezista la fluctuatiile de temperatura generate de incalzirea in pardoseala, la dilatare, la uscare excesiva a acestuia si eventual sa va puna la dispozitie substante speciale (uleiuri) cu care sa hidratati parchetul.

» Daca mai aveti si alte nelamuriri nu ezitati sa ne scrieti.

Spor la construit!!!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.