Fundatia casei, pas cu pas

intrebari si raspunsuri

Cum construiesc fundatia unei case?

Intrebare de la: Georgeta Stefanescu pe adresa redactiei

“Buna ziua. De curand ne-am pensionat si impreuna cu sotul meu dorim sa facem o casa micuta in satul unde ne-am nascut. Deoarece casa batraneasca mai are putin si cade am hotarat sa vindem apartamentul si sa ne facem o casa noua. In zona insa nu prea sunt meseriasi care sa ne inspire incredere iar firmele ne cer prea multi bani si depasim bugetul. Avem un proiect facut de arhitect care include si niste detalii de fundatii insa ne-ar interesa daca ne puteti indruma cu cateva sfaturi despre cum se face in primul rand fundatia casei pentru ca acolo avem noi multe necunoscute sa spunem asa. Sper sa ne puteti ajuta. O zi buna si mult succes in tot ceea ce faceti!

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. In primul rand vrem sa va felicitam pentru decizia de a nu baga bani in consolidarea unei case vechi si ca ati ales optiunea de a face una mai mica dar noua.

» In ceea ce priveste fundatia casei, detaliile de executie pentru aceasta etapa le puteti gasi in articolele noastre de mai de jos. Pentru orice alte nelamuriri nu ezitati sa ne contactati.

» In primul rand va trebui sa incepeti cu amenajarea terenului pe care urmeaza a fi construita casa si implicit turnata fundatia.

Pregatirea terenului

» Apoi urmeaza trasarea fundatiei, etapa ce marcheaza pe teren forma casei si a fundatiei in vederea realizarii sapaturilor.

Trasarea Casei

» Dupa realizarea trasarii si verificareain paralel cu proiectul vom trece la saparea fundatiei.

Saparea fundatiei

» Urmatorul pas este turnarea betonului de egalizare.

Turnarea betonului de egalizare

» Apoi vom trece la montarea conductelor pentru utilitati.

Montarea conductelor pentru utilitati

» O etapa foarte importanta este armarea fundatiei unde trebuie sa aveti grija ca meseriasul sau constructorul sa respecte cu rigoare proiectul de rezistenta.

Armarea fundatiei

» Apoi vom trece la realizarea elevatiei.

Realizarea elevatiei

» Si in final la turnarea placii de peste fundatie.

Realizare placa cota 0.00

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*