Fundatie casa lemn

fundatie din beton armata si pereti din bile de lemn

Fundatia pentru o casa din lemn

» Fundatia pentru o casa din lemn este o fundatie care trebuie sa fie durabila, puternica si fiabila. Aceasta ar trebui sa asigure stabilitatea casei, sa o protejeze de umiditate si de contactul cu diverse microorganisme. In plus, reparatia fundatiei dupa ridicarea unei cladiri pe aceasta este un proces de problematic si complicat, de aceea este indicat si necesar sa se faca calculele dinainte si sa se realizeze lucrarile cum trebuie, in mod clar si competent.

» Dupa cum stiti, lemnul, chiar daca este prelucrat si tratat, este distrus mai repede decat alte materiale de constructie. Iar acest lucru se intampla in momentul in care lemnul ia contact cu apa mai ales in zona fundatiei. Prin urmare, o fundatie  realizata corespunzator ne da garantia unei rezistente pe termen lung a structurii.

cum facem fundatia unei case din lemn

Tipuri de fundatii pentru case de lemn

» In determinarea tipului de fundatie pentru constructia ulterioara a casei de lemn trebuie luati in considerare anumiti factori cum ar fi:

  • locatia viitoarei case de lemn: acesta este punctul de plecare al tuturor anchetelor ulterioare. Este important sa nu construiti casa in zona inundabile sau predispuse alunecarilor de teren. Deasemenea trebuie luata in considerare si posibilitatea conectarii la retelele edilitare din zona.
  • dimensiunea si numarul de etaje al casei: cu cat greutatea constructiei este mai mare cu atat si fundatia va trebui sa fie mai solida.
  • tipul constructiv al casei: cu demisol, beci sau doar parter. Daca se opteaza pentru realizarea unui beci sau a unui subsol, atunci structura fundatiei devine una mult mai complexa si costisitoare.
  • tipul de teren: in cazul unor denivelari mari sau a unor diferente mari de nivel, costurile realizarii fundatiei pot creste semnificativ, datorita costurilor cu nivelarea terenului sau a realizarii unor ziduri de sprijin.
  • tipul de sol si capacitatea portanta: pentru acest lucru va trebui sa luati legatura cu un inginer geolog care sa realizeze un foraj si niste calcule exacte in functie de natura terenului gasit.
  • adancimea apei subterane: in functie de nivelul panzei freatice se va stabili si cota optima de fundare.
  • consumul de materiale si timpul de executie.

» Calcularea si contabilizarea tuturor factorilor de mai sus va vor permite sa selectati tipul de fundatie dorit.

» Tipuri de fundatii pentru case din lemn:

  • fundatii din beton cu centuri continue;
  • fundatie din placa generala din beton monolit;
  • fundatii pe piloni.

» Fundatia pe piloni este considerata una dintre cele mai ieftine optiuni. Este simplu de construit, necesita o cantitate mica de lucrari de terasament precum si relativ o cantitate mica de materiale: beton, armatura, etc. Economia facuta poate fi reinvestita in materiale folosite pentru termoizolarea pardoselii pentru a reduce consumul de energie.

fundatie pe piloni din beton 1

fundatie pe piloni din beton 2

fundatie casa de lemn 3

» Fundatia cu centuri din beton este cea mai populara fundatie folosita la noi in tara. Poate fi realizata pe orice sol a carui apa subterana se afla la mai mult de 1,5 metri in pamant. Acest tip de fundatie este o structura monolita cu rigiditate uniforma pe intreaga suprafata.

fundatie cu centuri de beton monolit 1

fundatie cu centuri de beton monolit 2

fundatie cu centuri de beton monolit 3

» Asezarea casei din lemn pe o placa generala din beton monolit este extrem de rar intalnita, dar uneori este folosita de anumiti beneficiari.

placa beton casa lemn 1

placa beton casa lemn 2

placa beton casa lemn 3

Concluzii:

» Atunci cand va hotarati sa realizati fundatia unei case sa nu uitati de faptul ca aceasta reprezinta temelia viitoarei voastre case, si fiind piesa de baza a intregii constructii atunci este bine sa o realizati cat mai trainica, mai stabila si mai rezistenta in timp, indiferent de costuri financiare.

» Speram ca informatiile si instructiunile oferite in articol v-au facut sa intelegeti cum sunt fundatiile pentru casele de lemn si care ar fi alegerea cea mai buna pentru voi. Pentru orice alte nelamuriri nu ezitati sa ne scrieti mesajele voastre mai jos.

Sursa foto: PinterestFundatie casa lemn
5 (100%) 5 votes

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ABONEAZA-TE GRATUIT!

Introdu adresa ta de email mai jos si alatura-te celor peste 10000 de utilizatori care au ales sa urmareasca articolele noastre!

 


Widget not in any sidebars

Fii la curent cu ultimele noutati!

error: Alert: Continut protejat by CopyScape !!