Gard Casa – Cauti Modele de Garduri pentru curtea ta?

modele de gard din lemn si beton

Ce model de gard sa alegem in functie de materiale?

» Cand vine vorba de garduri pentru imprejmuirea casei, decizia nu este deloc usor de luat. In primul rand, atunci cand ne gandim ce model de gard ar fi mai potrivit pentru a delimita o proprietate, principalele aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere sunt arhitectura constructiei si ambientul general al zonei.

» Alegerea unui model de gard care sa se potriveasca cu estetica casei si care sa indeplineasca totodata functiile de delimitare a perimetrului si de asigurare a intimitatii spatiului privat, nu ar trebui sa reprezinte o problema, avand in vedere ca practicile de imprejmuire a curtii au evoluat considerabil de-a lungul anilor, atat din punct de vedere al esteticii, cat si al materialelor utilizate.

» De la proprietati delimitate prin simple separatoare din lemn, pana la adevarate opere de arta realizate prin combinarea materialelor si a formelor sculptate sau desenate, gardul reprezinta astazi o extensie a spatiului de locuit.

» Pentru constructia acestuia trebuie sa luam in considerare aspecte precum: materialul din care va fi confectionat, dimensiunile optime in raport cu necesitatile si modul in care gardul ales complementeaza stilul constructiei pe care o imprejmuieste.

» De asemenea, trebuie sa avem in vedere si faptul ca in autorizatiile de construire si certificatele de urbanism pot exista prevederi in legatura cu dimensiunile si designul gardului.

garduri de lux

» Insa, printre multitudinea de optiuni disponibile, cu siguranta se regaseste si modelul de gard care sa corespunda criteriilor si preferintelor noastre.

» In cele ce urmeaza, va prezentam cateva modele reprezentative de garduri din care puteti alege. In functie de materialul din care sunt realizate, cele mai intalnite modele de garduri sunt:

  1. gard din lemn;
  2. gard din fier forjat;
  3. gard din beton sau zidit;
  4. gard din plasa bordurata;
  5. gard metalic;
  6. gard din gabion.

Gard lemn

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Reprezinta ce mai veche practica de imprejmuire a proprietatii. Materialul era usor de procurat si de prelucrat spre deosebire de piatra, iar o astfel de constructie, realizata din lemn, putea cu usurinta sa indeplineasca functiile de protectie si asigurare a intimitatii.

» Unele modele de garduri din lemn erau realizate din busteni sculptati, altele din simple sipci aliniate si rotunjite la capat. Astazi, gardul realizat integral din lemn se identifica cu stilul rustic in constructii si contribuie semnificativ la sublinierea esteticii traditionale a unei locuinte.

» In ultimii ani, trendul in ceea ce priveste constructia gardului, il reprezinta utilizarea lemnului in combinatie cu beton sau piatra. Utilizarea celor doua materiale pentru constructia gardului asigura o durata indelungata de viata a acestuia si reprezinta o metoda foarte buna pentru protejarea proprietatii.

» Unele astfel de modele de garduri din lemn si beton ofera efecte vizuale spectaculoase, prin aranjarea barelor de lemn in diferite inclinatii, precum modelele de mai jos.

Gard din fier forjat

» Acest tip de gard ofera o imagine aparte proprietatii pe care o imprejmuieste, mai ales atunci cand constructia din fier forjat abunda de insertii de elemente ornamentale. Un gard din fier forjat poate capata valente estetice deosebite, prin modelarea artistica a metalului.

» Din punct de vedere al costurilor, pretul unui gard din fier forjat este ceva mai ridicat, insa, daca aveti in vedere faptul ca metalul forjat este un material de o rezistenta superioara si nu necesita procese ample de ingrijire, s-ar putea sa merite investita.

» Pentru a asigura intimitatea spatiului, puteti lua in considerare montarea panourilor de policarbonat in spatele gardului. Aceasta metoda nu va compromite designul gardului, ci va aduce un plus de functionalitate constructiei.

» Gardurile din fier forjat se pot combina foarte bine cu elemente de rezistenta din beton, precum se poate observa si in imaginea de mai jos.

modele garduri din beton

Gard din beton sau zidit

» Din punct de vedere al gradului de intimitate, un gard din beton sau caramida va protejeaza cel mai bine de privirile trecatorilor sau ale vecinilor, este durabil, ignifug, iar factorii de mediu nu ii influenteaza rezistenta.

» Optiunile moderne de placi de beton utilizate pentru constructia gardurilor cunosc forme si modele variate, astfel incat pot indeplini cu usurinta si o functie estetica.

» Cu toate acestea, pentru multe persoane betonul ramane un material ce inspira raceala si prin urmare, poate parea nepotrivit pentru imprejmurea spatiului de locuit.

» Totusi impreuna cu fierul forjat, betonul face echipa buna, si astfel putem lua in considerare realizarea unei structuri care include cele doua materiale. Aveti la dispozitie suficiente optiuni de design pentru a realiza o constructie armonioasa din punct de vedere estetic si arhitectural.

garduri din prefabricate de beton

Gard din plasa bordurata

» Panourile de gard bordurate sunt executate din stalpi de gard din teava zincata, capace sudate sau din PVC pentru stalpi, panouri bordurate si elemente de prindere ale acestora formate din suruburi cu cap T si piulita conica cu autoblocare.

» Gardurile realizate din plasa bordurata sunt cele mai usor de executat, se folosesc atat la imprejmuirea locuintelor civile cat si a constructiilor industriale, fiind cea mai buna varianta de a avea un gard ieftin.

gard din plasa sudata verde

Gard metalic

» Gardurile metalice se realizeaza din teava rectangulara de diferite dimensiuni in combinatie cu elemente clasice de constructie a gardurilor: beton si lemn. Sunt durabile in timp dar costurile de executie sunt ridicate datorita manoperei – sudura si a pretului de achizitie a tevilor metalice.

modele de garduri

gard din teava sudata

Gard din gabioane

cele mai bune masini de spalat rufe

» Gardurile din gabioane au un aspect deosebit, fiind o varianta excelenta la gardurile clasice din piatra sau caramide zidite in stil clasic. Acest model de gard se preteaza foarte bine si se integreaza armonios in spatiul exterior al caselor construite in zonele de deal si munte, eventual in apropierea unei paduri.

» Gardurile din gabioane sunt rezistente in timp datorita faptului ca este realizat din materiale care nu necesita o mentenanta in mod repetat.

model de gard modele de garduri gabioane

gard din gabioane

garduri din gabioane

Modele de garduri

» Va prezentam mai jos si alte modele de garduri care s-ar putea sa va inspire in alegerea celui mai bun model de imprejmuire pentru casa voastra!

garduri prefabricate

gard prefabricat model caramida gard din boltari de beton

gard caramida si fier

gard beton si lemn  gard beton gard metalic cu scandura

garduri din caramida combinata cu lemn

Modele de Garduri ieftine

» Cand vine vorba despre garduri ieftine, prima optiune care ne vine in minte este gardul din lemn, din scandura mai exact, doar ca in ultimul timp, datorita scumpirilor exagerate ale materialului lemnos in tara noastra, gardurile din lemn nu mai sunt asa ieftine cum erau o data.

garduri ieftine din lemn

» A doua optiune ar fi gardul din plasa de rabitz prinsa pe stalpi metalici sau chiar pe slapi din lemn infipti in pamant.

» Aceasta optiune este una accesibila atat din punct de vedere financiar in ceea ce priveste achizitia materialelor cat si in ceea ce priveste costul cu manopera. Constructia unui astfel de gard fiind accesibila oricarei persoane cu minime cunostinte in domeniul constructiilor.

gard din plasa de rabitz

gard din lemn si plasa de rabitz

» Daca totusi doriti sa va feriti de privirile curioase ale trecatorilor, puteti oricand sa prindeti pe plasa de rabitz paravane din imitatie de gard viu, realizat din PVC rezistent la intemperii si raze UV.

gard din plasa de rabitz cu pvc

» Alte optiuni de garduri ieftine ar fi:

Gard din rachita

gard din rachita

gard din nuiele

Gard din busteni

gard din busteni

Sursa foto: Pinterest

Despre Mihai 59 Articole
Salut! Numele meu este Mihai si sunt inginer proiectant instalatii in constructii si retele edilitare. Scriu articole pe acest blog pentru ca imi place foarte mult domeniul in care activez si cred ca printr-o informare cat mai buna a oamenilor despre acest domeniu, vom reusi sa avem constructii si instalatii mult mai calitative in tara noastra!

3 Comments

  1. Eu mi-am imprejmuit curtea cu gard din plasa bordurata si apoi pe langa el, la vreo 30 de cm de bordura gardului am plantat gard viu cu crestere rapida. Dupa 4 ani de zile am reusit sa ajung cu el la o inaltime medie de 180 cm tuns frumos la drept. Sunt foarte multumit de el, tine si vantul si zapada si opreste si praful care venea de la masinile care goneau pe drum. Eu zic sa incercati si voi. Dureaza putin dar varianta cu gard metalic si gard viu dureaza o viata…

  2. Interesante modele de garduri dar banuiesc ca unele dintre ele sunt si destul de costisitoare…Eu mi-am imprejmuit terenul cu stalpi din teava rectangulara de 40x40mm, la 2 metri inaltime, prinsi in pahar de beton din 2 in 2 metri, pe care am prins plasa bordurata plastifiata, de aceea verde, si dupa 3 ani se prezinta foarte bine. Inca nu m-am mutat la casa, dar dupa ce ma mut vreau sa pun pe gard si o plasa deaia de vant verde ca sa nu se mai vada orice in curte, sa am si putina intimitate ca e jale cu vecinii, daca fac ceva in curte se uita ca la teatru 🙂 Bafta multa!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.