Ghimbir – beneficii si tratamente
» Ghimbirul, in plus fata de gustul sau unicat si utilizarea sa ca si condiment in bucatarie, are si un efect curativ. De aceea ghimbirul a ajuns sa fie utilizat atat pentru gatit cat si in medicina. Planta de ghimbir este componenta principala a ceaiurilor speciale de ghimbir pentru slabit si este deasemenea utilizat si in prepararea anumitor produse cosmetice cu efecte miraculoase. Proprietatile sale utile si medicinale sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, iar mai apoi s-a inceput folosirea acestuia si ca condiment, prin urmare nu este dificil sa gasiti la ora actuala ghimbir pe piata.
» In ultimul timp nutritionistii care controleaza procesul de scadere in greutate a subiectilor lor, recomanda din ce in ce mai mult consumul zilnic de ghimbir. Multe plante si medicamente ce se folosesc pentru slabit sunt cu mult in urma ghimbirului in ceea ce priveste numarul de proprietati benefice.
Proprietatile utile ale ghimbirului
» Aceasta planta perena creste cu preponderenta in vestul Indiei si mai ales in Asia de Sud-Est. Proprietatile utile ale ghimbirului sunt cunoscute in practica medicala traditionala de foarte mult timp. Aceasta planta cu o aroma deosebita este considerata ca fiind o planta antidot, continand substante foarte benefice mai ales in prevenirea si tratamentul cancerului la intestinul gros.
» Ghimbirul este foarte bogat in lipide si amidon. Pe langa acestea mai contine vitaminele C, B1, B2, A, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, sodiu si potasiu. Este deasemenea cunoscuta prezenta felandrinului, cineolului, uleiurilor esentiale, citralului, gingerolului si a camfinei. Deasemenea aceasta planta este foarte bogata in aminoacizi.
» Radacina de ghimbir este folosita ca si condiment, fiind foarte parfumat mai ales atunci cand este cules proaspat, avand si un gust putin picant. Ca si usturoiul proprietatile ghimbirului ajuta la combaterea microorganismelor, maresc imunitatea si au un efect benefic asupra digestiei. Deasemenea ghimbirul are un efect expectorant si analgezic.
Beneficiile ghimbirului pentru femei
» Beneficiile aduse de ghimbir pentru femei se regasesc atunci cand sunt luate sub forma de ceai de ghimbir, fiind recomandat in timpul durerilor menstruale. Deasemenea se recomanda consumul de ceai de ghimbir in timpul sarcinii pentru a diminua simptomele de toxicoza. Ghimbirul se mai recomanda si pentru:
- probleme de infertilitate;
- ajuta la scaderea inflamatiei cronice;
- normalizeaza nivelul hormonal;
- diminueaza simptomele menopauzei;
- amelioreaza durerile de cap si iritabilitatea;
- reduce starile de greata din timpul sarcinii.
Potrivit statisticilor, aproximativ 80% dintre femei sufera de greata in timpul sarcinii, care, de regula are loc dupa o perioada de 3 luni. Si recent nutritionistii germani au ajuns la concluzia ca o femeie gravida poate sa-si amelioreze starea de greata introducand ghimbir proaspat in dieta ei. Acest lucru va salva viitoarea mama de starile de greata de dimineata.
Beneficiile ghimbirului pentru barbati
» Utilizarea ghimbirului pentru barbati este deasemenea semnificativa avand foarte multe beneficii cum ar fi:
- imbunatateste circulatia sangelui;
- stimuleaza potenta;
- regleaza fluxul sanguin in zonele intime;
- revigoreaza organismul;
- reduce riscul de prostatita;
- tonifiaza muschii;
- imbunatateste performantele psihice si fizice.
De ce barbatii trebuie sa bea ceai de ghimbir?
» Numele de “ghimbir” tradus din limba chineza inseamna “masculinitate“. Nu este intamplator, deoarece ghimbirul actioneaza ca un excitator. Efectul miraculos al ghimbirului asupra calitatilor care disting un barbat este mentionat chiar si in vechea carte “Kama sutra”. Dar nu numai indienii stiau despre asta. Chinezii vechi, precum si japonezii, au venerat aceasta planta. Cu o mie de ani in urma aceasta planta a fost adusa in China antica. Foarte curand s-a constatat ca ghimbirul este un afrodisiac foarte puternic.
» In lucrarile sale de neegalat, ghimbirul este mentionat si descris chiar si de insusi Confucius. Chiar si vindecatorii chinezi au realizat proprietatile benefice ale ghimbirului ca un puternic stimulent de energie si vitalitate. Fara nici o abatere de la adevar, ghimbirul poate fi numit un stimulent sexual natural. De fapt, in toti acesti ani, de la antichitate pana in prezent, ghimbirul a fost folosit pentru a intari potenta.
Inca de demult oamenii de stiinta mentionau proprietatile afrodisiace ale ghimbirului. Studiile cercetatorilor moderni arata ca efectul pozitiv al ghimbirului asupra potentei masculine este asociat cu cresterea nivelului de testosteron din sange. Acest hormon este responsabil pentru puterea masculina.
Ceai de ghimbir – preparare
» Pentru a prepara un ceai de ghimbir cat mai bun si natural trebuie sa cumparati radacina de ghimbir proaspata, pe care trebuie sa o curatati de coaja cu ajutorul unui cutit si apoi sa o dati pe razatoare. Ghimbirul maruntit se pune intr-un ibric cu apa si se lasa la fiert timp de 10 minute. Acum bautura miraculoasa este pregatita si se poate bea foarte bine in combinatie cu miere de albine.
» Un alt mod de a consuma ghimbir este prin prepararea tincturii de ghimbir. Pregatiti un kilogram de radacina rasa de ghimbir si amestecati-o cu un litru de tuica buna de calitate. Timp de 2 saptamani amestecati periodic in compozitie si lasati-o la macerat, apoi este gata si buna de consum.
» O alta reteta pentru ceaiul de ghimbir ar fi urmatoarea: intr-un litru de apa fierbinte se adauga jumatate de lingura de ghimbir praf si apoi se adauga miere de albine. Se recomanda a se bea caldut sau rece. Barbatii, cu ajutorul ceaiului de ghimbir, nu numai ca pot sa-si creasca potenta dar pot sa si previna o alta boala foarte comuna a barbatilor, si anume prostatita.
Ghimbir – calitati benefice
» Principalele calitati medicinale ale ghimbirului constau in faptul ca el:
- ajuta digestia;
- intareste sistemul imunitar;
- amelioreaza durerea in cazul artritei;
- ajuta in reglarea transpiratiei;
- reduce durerea in afectiunile stomacului si intestinelor;
- impiedica dezvoltarea cancerului de rect si de colon;
- indeparteaza spasmele stomacale si serveste drept agent carminativ;
- va ajuta la starile de greata si reduce durerea porvocata de menstruatie la femei;
- ajuta la activitatea corecta a bilei si ajuta la formarea sucului gastric.
Ceai de ghimbir contraindicatii
» In anumite conditii radacina de ghimbir poate face mai mult rau decat bine, cum ar fi in urmatoarele cazuri:
- ulcer duodenal;
- temperatura ridicata;
- ulcer acut la nivelul stomacului;
- colita ulcerativa;
- hemoroizi;
- boli hepatice;
- alaptare;
- a nu se combina cu medicamente care reduc coagularea sangelui;
» Persoanele care se incadreaza in vreun caz prezentat mai sus este bine sa consume ghimbir numai sub indicatiile si sub supravegherea unui medic specialist!
Tratament cu ghimbir impotriva celulitei
» Pentru a lupta impotriva celulitei cu ajutorul ghimbirului, veti avea nevoie de:
- 2 linguri de praf de ghimbir sau radacina proaspat rasa;
- 2 linguri de miere;
- 1 lingura suc de lamaie;
- 1 lingurita de nucsoara macinata;
- 3-4 picaturi de ulei
- 1 coaja de banana verde plantain.
» Metoda de preparare:
- Din coaja de banana verde pregatiti un decoct.
- Combinati toate ingredientele si amestecati bine amestecul.
- Intindeti amestecul pe zona dorita si infasurati cu folie de plastic si lasati asa timp de 1 ora.
- Dupa 1 ora clatiti zona bine si apoi masati zona cu un prosop rigid pana la inrosirea pielii.
- Aplicati crema sau lapte corporal pentru hranirea pielii.
- Procedura trebuie efectuata cel putin o data pe saptamana.
Produse recomandate pe baza de Ghimbir!
Fii primul care adauga un comentariu!