Graffiti Street Art direct in locuinta ta
Cuprins:
» Graffiti, aceasta lucrare indrazneata a artistilor de strada, a incetat deja sa mai fie considerat ca un vandalism si a devenit incet o adevarata arta. Pentru a vedea exemple inedite de Graffiti Street Art, unii oameni viziteaza orase din intreaga lume unde au fost realizate astfel de lucrari.
» De ce sa nu recunoastem, dar monotonia cenusie a majoritatii oraselor chiar necesita putina culoare si de ce sa ne oprim doar la exterior cand putem aduce aceasta bucurie prin culoare direct pe peretii interiori ai locuintelor. Astfel vom iesi din banalitate si ne vom largi perspectivele catre individualitati luminoase.
Originile culturii graffiti
» Numele autorilor contemporani de lucrari Graffiti, cum ar fi Bansky, Haring sau altii, sunt la egalitate cu cei mai renumiti artisti din lume. Totul a inceput de pe strazi unde graffiti-ul a servit ca un fel de semnatura ca artistul a fost acolo. Unul din cele mai celebre graffiti-uri din timpul celui de-al 2-lea razboi mondial a fost cel al soldatului Kilroy, care-si marca traseul cu textul scris pe ziduri “Kilroy was here!”.
» La inceput, graffiti-ul consta in inscriptii simple cu nume, simboluri sau nume de gasti stradale, dar, in timp, s-au transformat treptat in adevarate picturi.
» De obicei graffiti-cienii sunt niste artisti talentati care doresc sa-si exprime ideile pe peretii blocurilor in zona in care locuiesc, iar munca lor are adesea implicatii si mesaje sociale, culturale si politice destul de profunde.
» Deci subcultura graffiti-ului este asimilata realitatii moderne, pastrandu-si in acelasi timp spiritul rebel.
Graffiti pe perete interior
» Materialele si tehnicile de decorare a strazilor intra usor usor si la interioare, luand acolo noi semnificatii si forme.
» In mod surprinzator graffiti-ul a ajuns sa fie din ce in ce mai folosit pentru decorarea anumitor pereti interiori. Este dificil sa va imaginati o casa fara nici un decor pe perete, fie ca este vorba de picturi, fotografii sau fresce.
» Graffiti pe perete interior este desigur o decizie destul de indrazneata, iar pentru multi este chiar ambigua. Dar, are propriile sale avantaje si caracterisitici care fac din arta de strada un plus elegant la design-ul apartamentelor moderne.
Caracteristici graffiti in design interior
» Graffiti-urile traditionale sunt imagini colorate strident, reprezentand inscriptii, imagini grotesti, portrete stilizate sau diverse figuri, avand contururi clare cu un volum pronuntat.
» Exista multe stiluri de graffiti, la fel ca si in pictura traditionala. In functie de scopul camerei si de design-ul general, acestea selecteaza schema de culoru, stilul de executie si compozitia graffiti-ului.
» Un lucru care trebuie sa-l stiti este faptul ca vopselele spray utilizate sunt sigure, ecologice si usor de curatat cu ajutorul substantelor speciale.
5 Avantaje ale graffiti-ului pe peretii interiori
- Graffiti poate fi realizat pe diferite suprafete, cum ar fi: pereti varuiti, caramida, tencuiala bruta, etc.
- Pictura realizata pe perete poate masca destul de usor diverse umflaturi, zgarieturi si imperfectiuni ale acestuia.
- Folosind graffiti puteti defini starea de spirit a unei incaperi adaugand un accent luminos acesteia.
- O anumita locatie a imaginii va permite sa zonati spatiul, de exemplu ar putea reprezenta o solutie de separare a zonelor de lucru cu a celor de recreere.
- Desenele mari extind vizual spatiul.
» Desigur, o intreaga camera realizata in stil graffiti nu este tocmai recomandata, de aceea in apartamente, cel mai potrivit este sa asezati aceste picturi pe unul din pereti, la capatul patului sau deasupra unei mese sau canapele.
» In ceea ce priveste stilurile de interior, graffiti-ul se va incadra in mod ideal in stilul high-tech, minimalist sau cu alte tendinte industriale. Acest design are multe referinte la mediul urban, cultura strazii si mai ales progresul tehnologic. Iar zidurile de caramida si beton vor servi drept fundal ideal pentru acest gen de pictura stradala.
Cum sa faci un graffiti pe perete?
» Exista mai multe moduri de a realiza un graffiti pe perete. Primul mod ar fi sa comandati un desen unui artist din domeniu. Un graffitician profesionist va poate ajuta sa realizati fix compozitia pe care o doriti venind in sprijinul vostru cu sfaturi si idei pe care e posibil sa nu le stiti.
» O alta metoda este folosirea de sabloane. Aceasta metoda este potrivita pentru etichete sau sketch-uri.
» Multe persoane folosesc stickere de pereti sub forma de graffiti pentru a realiza mai usor acest tip de decor.
» Indiferent de modul in care veti hotari sa va realizati graffiti-ul pe perete, trebuie sa stiti ca orice camera cu graffiti va arata distinct si original cu conditia sa pastrati armonia si corelarea cu restul decorului. Folosirea graffiti-ului in design-ul interior va spune despre acea persoana ca este una moderna, dinamica, cu gust exceptional si vederi non-standard.
Fii primul care adauga un comentariu!