Intrebare de la: Cristian pe adresa redactiei:

Cine îmi poate da un sfat pentru hidroizolarea unei pivnițe la care am riscat sa o fac și voi merge pana la capăt, spun chestia asta ca la mine unde îmi fac căsuța mea în Cornetu Ilfov , pânza freatica este sus, la 3m fata de cota zero iar majoritatea vecinilor m-au sfatuit sa nu fac pivnita deoarece o sa crească nivelul Argeșului și o sa am probleme, nici un vecin nu are beci dar eu nu vreau sa ma iau după spusele lor, banuiesc ca exista tot felul de hidroizolatii foarte bune și altele mai învechite, tin sa precizez ca eu fata de cota zero voi avea fundația la 90 cm, iar din radier am o terasa care am facut pivnița sub ea și am gândit o sa încep de la nivelul radierului în jos! Practic am 90 radierul plus încă 190 în pământ!

 

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

10 Comments

  1. Ai inceput sapatul ? Lasa perimetral 1 m de la zid sa pui carton bituminat la cald .Si tevi de 110 ptr aerisire naturala. Una sa porneasca de la baza pivnitei, prin pamant si cealalta la 20 cm de la tavan in jos.Toarna o sapa si scoate mustati ptr pereti si pune carton la cald.Peste ma torni o sapa mai tare de 15 cm.Foloseste aditiv de impermeabilizare la beton.

  2. Va sfatuiesc sa turnati dintr o bucata pereții pana cat mai mult deasupra nivelului ,pamantului. Eu nu stiu ce insemna radier etc. Va pot spune ca la mine am facut beci sub terasa , mi au turnat odata pana la nivelul pamantului ,odata cu talpa moartă, iar mai apoi pana la placa de fundatie. Am observat cand ploua infiltratii , cu toate ca am izolatie si emulsie. .meserisi lu pește mau prostit ca va face priza .. dar nu a facut.

  3. Eu va recomand sa contactați un inginer! Dumneavoastră aveți nevoie de o hidroizolație ca la carte, ce nu știți este ca o sa aveți probleme cu presiunea apei care va împinge pardoseala din pivniță! Vorbiți cu un inginer, aici nu va pot explica în detaliu!

  4. Dar daca totusi tii neaparat sa o faci subteran da comanda de un siloz agricol si in loc sa-l pui in sus, il bagi in pamant!

  5. Daca vecinii nu au trebuia nici d ta sa nu faci…poate vecinii sunt din zona si din generatie in generatie stiu ei ceva ….si acum sa bagi la bani intr o pivnița cat nu face mai bine pagubaș…sau daca ai bani de te inervezi da i nainte cu tupeu ….

  6. O hidroizolatie a la carte are si DRENAJ cu pompa submersibila cu flotor de pornire in punctul cel mai de jos al pantelor drenajului.
    Documentati-va bine ca sa nu aveti probleme ulterior…de la APĂ se invata multe…
    Fara drenaj apa in stagnatie m.devreme sau m.tarziu va ,,viziteaza” eu unu as face obligatoriu cu drenaj.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*