Hidroizolatia unei fundatii din piatra naturala

Cum se hidroizoleaza o fundatie din piatra bruta?

» Articolul de astazi este destinat acelor persoane care locuiesc in case foarte vechi a caror fundatii sunt realizate din piatra naturala bruta. Chiar daca piatra este un element de constructii foarte fiabil in timp, nu acelasi lucru il putem spune si despre “mortarul” sau lutul cu care au fost zidite si lipite. In timp acest “mortar” a fost afectat de apele subterane si usor usor si-au facut loc printre pietrele fundatiei reusind sa produca infilitratii de apa in fundatiile si subsolurile caselor.

Pasul 1 – Identificarea zonelor afectate

» Este sa identificam pe cat posibil zonele in care credem ca se produc inflitratii de apa, pentru a putea incepe excavarile si sapaturile.

Pasul 2 – Excavati, curatati si pregatiti peretele fundatiei

» Pentru a putea trata zonele afectate, va trebui sa evacuam pamantul din jurul fundatiei cu ajutorul unui miniexcavator sau, manual, la lopata. Vom evacua pamantul pana cand intreaga fundatie este vizibila, iar apoi cu ajutorul unor perii vom indeparta tot pamantul si praful de pe pietre.

Pasul 3 – Reparati si inlocuiti zonele afectate cu pietre noi si ciment hidraulic

Pasul 4 – Aplicati 2 straturi de mortar peste fundatia din piatra pana reusiti sa realizati o suprafata cat de cat plana, suprafata ce va constitui stratul suport pentru membranele hidroizolatoare.

Vezi Pretul pe Emag!

Pasul 5 – Aplicati un strat de amorsa bituminoasa.

Pasul 6 – Aplicati rolele de carton bitumat sau membranele hidroizolatoare.

Pasul 7 – Realizarea drenului in jurul fundatiei.

Pasul 8 – Dupa realizarea hidroizolatiei si a drenului vom trece la astuparea santurilor, asigurand gradul de compactare a terenului, in acest fel finalizand hidroizolarea unei fundatii din piatra naturala.

Vezi Pretul pe Emag!

Sursa foto: watertite.ca

8 Comments

  1. Eu am pereti di BCA si pe exterior a pus placi de 5cm de poliexter fara sa izoleze .Asta e meseriasul eu nu ma pricep si acul am infiltratii in subsol.Hidroizolatia aceasta e valabila si pentru pereti de BCA si mai e ceva in interior stratul de jos cum se izoleaza ca si pe acolo se infiltreaza Mentionez ca subsolul pot sa -l izolez pe 3 parti ,a patra e corp de casa pe placa de la suprafata !

    • In cazul dvs. va trebui sa refaceti Hidroizolatia fundatiei respectand toti pasii afisati mai sus in articol: aplicare amorsa bituminoasa, montaj membrana hidroizolatoare, realizare dren daca panza freatica este ridicata…

  2. Buna ziua am ridicat o casa din cărămidă poternă SI unde am stâlpi ai centura de beton pe timp de iarna este foarte ud SI mucigai ce asi putea face am tencuito interior SI exterior

    • Acolo aveti o punte termica. Trebuie izolata exterior. Iar daca casa e proaspat tencuita trebuie incalzita bine ca sa se usuce bine tencuielile. Umiditatea din tencuiala se usuca total dupa cateva luni. Pana atunci veti avea condens in zonele cu beton.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.