Cum se hidroizoleaza o fundatie din piatra bruta?

» Articolul de astazi este destinat acelor persoane care locuiesc in case foarte vechi a caror fundatii sunt realizate din piatra naturala bruta. Chiar daca piatra este un element de constructii foarte fiabil in timp, nu acelasi lucru il putem spune si despre „mortarul” sau lutul cu care au fost zidite si lipite. In timp acest „mortar” a fost afectat de apele subterane si usor usor si-au facut loc printre pietrele fundatiei reusind sa produca infilitratii de apa in fundatiile si subsolurile caselor.

Pasul 1 – Identificarea zonelor afectate

» Este sa identificam pe cat posibil zonele in care credem ca se produc inflitratii de apa, pentru a putea incepe excavarile si sapaturile.

Pasul 2 – Excavati, curatati si pregatiti peretele fundatiei

» Pentru a putea trata zonele afectate, va trebui sa evacuam pamantul din jurul fundatiei cu ajutorul unui miniexcavator sau, manual, la lopata. Vom evacua pamantul pana cand intreaga fundatie este vizibila, iar apoi cu ajutorul unor perii vom indeparta tot pamantul si praful de pe pietre.

Pasul 3 – Reparati si inlocuiti zonele afectate cu pietre noi si ciment hidraulic

Pasul 4 – Aplicati 2 straturi de mortar peste fundatia din piatra pana reusiti sa realizati o suprafata cat de cat plana, suprafata ce va constitui stratul suport pentru membranele hidroizolatoare.

Vezi Pretul pe Emag!

Pasul 5 – Aplicati un strat de amorsa bituminoasa.

Pasul 6 – Aplicati rolele de carton bitumat sau membranele hidroizolatoare.

Pasul 7 – Realizarea drenului in jurul fundatiei.

Pasul 8 – Dupa realizarea hidroizolatiei si a drenului vom trece la astuparea santurilor, asigurand gradul de compactare a terenului, in acest fel finalizand hidroizolarea unei fundatii din piatra naturala.

Vezi Pretul pe Emag!

Sursa foto: watertite.ca