Immergas – centrale termice in condensare pe gaz

centrale termice immergas

Incalzire si ACM cu Immergas

» Avantajele instalarii unei centrale Immergas pe gaz in Romania sunt evidente. Datorita scumpirii excesive a lemnelor de foc si a faptului ca gazul este mai ieftin ca electricitatea, incalzirea pe gaz a devenit cea mai ieftina metoda de incalzire a unei locuinte.

» Toate cazanele de incalzire respecta standardele de siguranta si normele de protectie in vigoare, dar unele modele mai scumpe au sisteme mai sofisticate de siguranta si autodiagnoza facandu-le mult mai eficiente in exploatare. Fiabilitatea si durata de viata a acestora sunt determinate de calitatea pieselor si a intregului ansamblu.

Vezi Pret pe Emag!

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

De ce Immergas?

» Am ales sa vorbim in acest articol despre centrale termice Immergas, deoarece in ultimul timp am observat ca aceasta firma este din ce in ce mai vehiculata si laudata de catre instalatorii care monteaza cazane pe gaz.

» Un alt factor care ne-a determinat sa studiem in mai deaproape aceste centrale este faptul ca din datele furnizate de majoritatea firmelor de service de centrale pe care ii cunoastem, ne-au transmis faptul ca acest tip de centrale au foarte putine defectiuni iar costul de service este unul scazut datorita pieselor ieftine furnizate de producator. Sau in cuvintele lor proprii instalatorii ne-au spus: “Domnule este mai fiabila si mai usor de reparat fata de alte centrale…”. Acum ramane de vazut daca acest lucru este adevarat, deoarece prin intermediul acestui articol am vrea sa vedem si parerile reale ale cititorilor nostri care detin o astfel de centrala pe gaz.

Ce produse ofera Immergas pentru incalzire?

 • Centrale termice in condensare de pardoseala
  • Centrala IMMERGAS –Ares Tec (150-350 kW)
  • Centrala IMMERGAS –Ares Tec (440-900 kW)
 • Pompe de caldura
  • Pompa de caldura Aer-Apa sistem Split Immergas Magis Pro
  • Pompa de caldura Aer-Apa Monobloc Immergas Audax Top
  • Pompa de caldura Aer-Apa sistem Hibrid Immergas Magis Combo

» Deoarece pe teritoriul Romaniei incalzirea pe gaz este mai ieftina decat incalzirea electrica, multi proprietari de case particulare se indreapta catre instalarea cazanelor pe gaz. Cu toate acestea, parametrii economici nu sunt singurul avantaj al acestor centrale, acestea oferind si o mare capacitate de productie a energiei termice cu un nivel optim de eficienta, cantitate minima de emisii nocive si posibilitatea de a incalzi o diversitate mare de spatii, de la apartamente pana la hale industriale.

Ce tip de centrala termica sa alegem?

» Multi dintre cititorii nostri nu stiu ca sunt cazane pe gaz care ofera doar functia de incalzire si sunt cazane care ofera si preparare ACM – apa calda menajera, in mod instant sau prin intermediul unui boiler in functie de necesarul de apa calda dorit. Alegerea urmand sa o faceti in functie de nevoile voastre.

» Centralele termice care au doar functia de incalzire a agentului termic se pot folosi in mod regulat la cabane, case de vacanta sau in zone unde nu exista alimentare cu apa.

» Cazanele cu preparare ACM pot incalzi casa cat si pot furniza apa calda menajera., dar nu in acelasi timp. Daca apa calda nu este in functiune, centrala prepara agentul termic necesar incalzirii, dar de indata ce utilizatorul deschide robinetul de apa calda, centrala va comuta sistemul pe partea de preparare apa calda. Acest sistem de cazane pe gaz este cel mai folosit regasindu-se in marea majoritate a caselor sau apartamentelor, fiind si cea mai votata centrala de apartament.

service centrale immergas

Ce putere trebuie sa aiba centrala?

» Cu cat centrala are o putere mai mare cu atat si costul de achizitie al acesteia va fi mai mare. Pentru a nu plati suplimentar bani in plus si pentru a reduce cheltuielile suplimentare pe viitor este important sa realizati un calcul pentru putere centrala termica in functie de suprafata. Aici puteti gasi un Calculator putere centrala termica care sa va ajute sa determinati puterea centralei realizand un calcul de calorifere pentru centrala in condensatie.

» Un calcul aproximativ al puterii centralei termice se poate face dupa cum urmeaza: 10 mp de spatiu bine izolat cu o inaltime a camerei de circa 2,6m, necesita o putere a cazanului de 1-1,5 kW. Pentru spatiile slab izolate se adauga inca 30-50% la indicatorul de capacitate termica.

» Pentru un apartament sau o casa simpla de 50-60mp ar fi suficienta o centrala cu o putere de 8-12kW. Iar pentru o casa de 200mp o putere de 24-30 kW ar trebui sa fie suficienta. Ideea este ca chiar daca pentru o casa mica ati avea nevoie de o centrala de 12kW in comert nu veti gasi centrale pe gaz in condensare mai mici de 24kW.

» Asadar cea mai folosita centrala termica in condensare Immergas este Centrala IMMERGAS – Victrix Tera 24 Plus.

Vezi Pret pe Emag!

Racordarea la gaz a centralelor Immergas

» Centralele Immergas au fost proiectate sa functioneze atat cu gaz metan cat si cu GPL. Conductele de alimentare cu gaz trebuie sa fie egale sau mai mari decat racordul centralei de 3/4. Inainte de efectuarea racordarii la gaz trebuie verificate urmatoarele aspecte:

 • conductele de alimentare cu gaz sa fie foarte bine curatate pe interior pentru a nu compromite buna functionare a centralei;
 • calitatea si tipul gazului sa fie cel corespunzator;
 • verificarea presiunii dinamice a retelei de gaz;
 • verificati ca robinetii de gaz sa fie montati corespunzator;
 • verificati ca detectorul de gaz sa fie functional si amplasat corespunzator.

Racordarea la instalatia de apa a centralelor Immergas

» Producatorul ne informeaza cu rigurozitate ca este absolut necesara curatarea instalatiei de incalzire inainte de racordarea centralei, pentru a nu pierde garantia produsului. Deasemenea pentru a asigura durata, caracteristicile si eficienta centralei, producatorul recomanda instalarea unui kit dozator de polifosfati in cazul utilizarii apei cu caracteristici care pot provoca aparitia depunerilor de calcar.

» Un alt element de luat in calcul este supapa de siguranta de 3 bari care va trebui conectata la evacuarea lichidului condensat ce trebuie legat la reteaua de canalizare interna.

Racordarea la instalatia electrica a centralelor Immergas

» Centralele Immergas au un grad de protectie IPX5D, iar siguranta electrica a aparatajelor se obtine numai atunci cand sunt conectate la o instalatie eficienta de impamantare. Sfatul nostru este ca racordarea la instalatia electrica sa fie realizata doar de personalul calificat sa puna in functiune centrala.

Cumpara Acum o Centrala Immergas!

Concluzie

» Este sau Nu este Immergas cea mai buna centrala termica din Romania??? Sau este doar cea mai buna optiune bugetara de pe piata la ora actuala in ceea ce priveste centralele termice pe gaz?

» Asteptam opiniile si mesajele voastre!!!

Despre Mihai 59 Articole
Salut! Numele meu este Mihai si sunt inginer proiectant instalatii in constructii si retele edilitare. Scriu articole pe acest blog pentru ca imi place foarte mult domeniul in care activez si cred ca printr-o informare cat mai buna a oamenilor despre acest domeniu, vom reusi sa avem constructii si instalatii mult mai calitative in tara noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!