Incalzire in pardoseala apartament

instalator ce intinde teava pentru incalzirea in pardoseala

Sistem de incalzire in pardoseala la apartament

Intrebare de la: Popa Marian pe adresa redactiei

“Ma intereseaza sistemul de incalzire in pardoseala. Am achizitionat de curind un apartament 56m si intentionez sa montez in bucatarie si hol daca aveti ceva filmari care ma pot ajuta la montare sau reguli principale.Voi monta o izolatie de polistiren extrudat de 20mm jos si pe laterale, a aparut o folie pe care se lipesc conductele la distanta de 120mm intre ele. Voi face 3 circuite in bucatarie si 2 in hol, intuiesc ca racordarea la distribuitor se dace dupa metoda tevi pvc. Nu stiu ce ciment de fixare se  toarna peste tevi (sau poate altceva). Mentionez ca sunt din Slatina, Olt poate ma indrumati spre un furnizor si as avea nevoie de informatii de montaj. Va multumesc.”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Incalzirea in pardoseala cu agent termic consta in inglobarea in pardoseala a unei serpentine direct in sapa de beton, sapa ce va fi turnata peste materialul izolator ce are rol de ghidaj si suport pentru circuitul de apa calda.

» Ce materiale se folosesc?

 • Panou izolator cu ghidaj conducta.
 • Kit pentru incalzirea in pardoseala: tuburi, grup de mixare, distribuitor colector si accesorii.
 • Sapa din beton, de preferinta armata cu plasa sudata cu ochiuri de 10x10cm.
 • Banda perimetrala care separa pardoseala incalzitoare de pereti, permitand dilatarile.
 • Instalatia de automatizare:
  • Regulatoare;
  • Sonde de temperatura;
  • Vane de amestec;
  • Ventile de reglaj cu cap termostatic.

ATENTIE!

» Nu este permisa amplasarea tuburilor sub cazi de baie, cadite de picioare sau de dus, vase WC, bideuri. Greutatea acestora ar putea deteriora instalatia.

4 Comments

 1. La ce inaltime se are in vedere ridicarea cu izolatie .sapa .gresia? Sapa este ceva special ? Sau ciment normal .Ce grosime se recomanda a avea sapa,avind in vedere ca subtire sese poate distrug

  • De preferinta este sa folositi sapa la sac gata preparata, iar grosimea sa fie intre 35 si 50 de mm. Daca se toarna o sapa mai groasa deja transferul termic se va face mai greoi si va scadea randamentul.

 2. va multumesc pt promptitudinea raspunsurilor .As vrea sa ne povestiti de distribuitor pe care nu il inteleg sau este postat cu caracter general . inteleg ca avem un regulator de debit prin care alegem zona de incalzire,ventile de reglaj cu cap termostatic -acestea banuiesc ca regleaza debitul de apa in functie de temperatura?nu se suprapune cucelalalt regulator?…..
  Nu ma descurc .povestiti ce rol joaca fiecare aparat din instalatia de automatizare:regulator ,ventil de reglaj cu cap termostatic,vane de amestec ,sonde de temperatura: pe astea le montezi in sapa si unde le legi?
  Mentionez ca suntem in apartament de 56 mp cu centrala pe gaze

  • Daca nu stapaniti acest domeniu va recomandam sa contactati un instalator care sa va realizeze lucrarea. Montarea unei instalatii de incalzire in pardoseala necesita o atentie sporita, pentru ca daca nu este montata si dimensionata corect riscati sa refaceti toata pardoseala. Vom incerca sa realizam pe viitor si un articol cu explicatii despre fiecare componenta in parte.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.