Incalzire prin pardoseala (cu CT pe gaz)

intrebari si raspunsuri

Incalzirea in pardoseala cu CT pe gaz

Intrebare de la: Tudose Daniela pe adresa redactiei

Buna ziua, am o casa micuta (45 mp) la curte in care as vrea sa scap de calorifere, dar sa am acelasi confort termic. Spatiile fiind relativ mici, vreau sa folosesc fiecare cm de perete, deci caloriferele ma incurca.

Am citit pareri pro si contra pe internet, chiar am discutat cu persoane care au acest sistem de incalzire si unii sunt multumiti, altii nu prea. Acestia din urma spun ca atunci cand este mai frig folosesc si aparate electrice de incalzit, ceea ce le creste costurile.
Am contactat si o firma care mi-a facut o evaluare teoretica, doar pe baza suprafetei/volumului, nu a venit la fata locului. M-ar costa cu tot cu termostate 1500 euro.
Costul nu ar fi o problema pt mine, ci rentabilitatea si fiabilitatea in timp. Concret, ulterior instalarii: CT consuma mai putin gaz? Pe vreme geroasa, fara alte “suplimente” electrice, se asigura o temperatura interioara de min 20 grade fara un consum exagerat de gaze?

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Vreau sa incep prin a va asigura ca sistemul de incalzire in pardoseala este unul foarte eficient si economic, DOAR sa fie dimensionat si montat corect. Acele persoane cu care ati discutat si v-au spus ca sistemul lor de incalzire nu face fata, inseamna cu undeva s-a gresit dimensionarea instalatiei sau ceva nu functioneaza corect in instalatie.

» Pentru suprafata dvs. va recomandam o centrala termica in condensare de 24kw care impreuna cu un sistem de incalzire in pardoseala, favorizeaza folosirea agentului termic la temperaturi scazute lucru ce face ca randamentul centralei sa fie maxim, de aici rezultand consumuri si facturi mici la gaze. Va asigur ca nu veti avea nevoie de “suplimentari” electrice pentru a asigura confortul termic interior, indiferent de gerul de afara.

» Daca mai aveti si alte nelamuriri ne puteti scrie in sectiunea de comentarii aflata in partea de jos a paginii.

6 Comments

  1. Buna ziua, ma inereseaza si pe mine daca am deja incalzire in pardoseala pe curent electric, ma pot folosi de acest sistem sa ma conectez la centrala pe gaz?

    • Daca aveti sistem de incalzire in pardoseala pe sistem electric fara agent termic, atunci nu veti putea conecta actualul sistem la centrala pe gaz.

  2. Aș vrea dacă se poate sa îmi dați o oferta de preț completa care sa cuprindă componentele, centrala termica, termostate etc inclusiv probe. Suprafața 110 mp, un singur nivel

  3. doresc sa stiu care este grosimea optima a sapei care se adauga peste un sistem de incalzire in pardosea cu apa incalzita de o centrala cu gaz.
    Mutumesc.

  4. Bună dimineața! o întrebare dacă nu va supărați la un apartament la parter cât m ar costa încălzirea în pardoseala cu totul ? un preț informativ ! apartamentul trebuie sa fie gol ? și în cât timp ar fii gata ? garanția cât?

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.