Ce tip de incalzire in pardoseala sa alegeti?
Cuprins:
» este o metoda economica si foarte eficienta de incalzire a unei camere de locuit, ajutandu-va sa creati un microclimat favorabil pentru locuinta voastra. Un astfel de sistem de incalzire poate fi folosit atat pentru incalzirea intregului spatiu de locuit sau doar a unor camere a locuintei.
» Sistemele de incalzire in pardoseala asigura cea mai uniforma distributie a temperaturii intr-o camera. De exemplu daca vom avea setat termostatul la 24° C vom resimti:
- zona picioarelor: 24° C;
- zona capului: 22° C;
- sub tavan: 18° – 20° C.
» Este un sistem mai natural, si deci mai sanatos, pentru incalzirea corpului uman, deoarece caldura tranziteaza corpul de la picioare in sus, obtinandu-se o distributie optima a temperaturii. Incalzirea de la picioare in sus reprezinta un avantaj nu doar de confort cat si de sanatate. Atunci cand „te ia frigul la picioare” te expui unui inalt risc de imbolnavire: infectii respiratorii virale, raceala si gripa, avertismentul venind de la medicul dr. Ron Eccles, de la Cardiff University.
» Un aspect foarte important de luat in seama, pentru acest sistem, este izolarea termica a structurii de sub pardoseala. Daca aceasta izolare nu s-a realizat din timpul executiei imobilului, puteti izola voi cu ajutorul placilor speciale din polistiren extrudat cu nuturi, placi ce sunt folosite si pentru montajul traseelor de agent termic.
» Va prezentam cateva avantaje ale acestui sistem, avantaje ce fac din acest tip de incalzire unul din cele mai folosite in ultima perioada in tara noastra:
- economie de combustibil de pana la 40% versus incalzirea clasica cu calorifere;
- durata minima de viata 50 de ani (la firmele specializate de renume);
- ideale din punct de vedere estetic (montaj ingropat + lipsa radiatoare);
- distributia caldurii uniform;
- realizarea instalatiei fara lipituri sau imbinari;
- inlatura umezeala si previne aparitia mucegaiului in incaperi;
- sistem ecologic: merge in combinatie perfecta cu pompele de caldura, centralele in condensare, sisteme cu emisii de gaze scazute;
- confort termic sporit;
- creste siguranta si reduce circulatia prafului: caldura radianta produsa de sistem reduce umiditatea si circulatia aerului, ceea ce inseamna ca exista mai putini acarieni in aerul din interior. De asemenea, pericolul pentru copii, de a atinge suprafete fierbinti sau colturi metalice, ca in cazul radiatoarelor, nu exista.
» In ceea ce priveste incalzirea in pardoseala s-au dovedit ca fiind eficiente urmatoarele 3 sisteme:
- incalzirea in pardoseala cu agent termic;
- incalzirea in pardoseala electrica;
- incalzirea in pardoseala cu infrarosu.
Incalzirea in pardoseala cu agent termic
» Acest sistem se rezuma la un sistem de circuite de conducte care transporta agentul termic prin pardoseala. Pe romaneste, apa calda circula prin niste tevi care incalzesc pardoseala, oferindu-ne in acest fel confortul termic de care avem nevoie incepand direct de la nivelul picioarelor.
» Conductele ce transporta agentul termic sunt dispuse pe intreaga suprafata a pardoselii, instalate intre placile izolante din polistiren si betonul usor din care este realizata sapa pardoselii.
» Singurul dezavantaj mai important al acestui sistem este faptul ca in cazul unei fisuri a circuitului la nivelul pardoselii va produce mult deranj.
» Pentru ca este un sistem de incalzire ingropat, va recomandam sa folositi materiale de cea mai buna calitate si sa evitati orice imbinare sau lipitura pe traseele ingropate.
Incalzirea in pardoseala electrica
» Acest sistem poate functiona prin incalzirea cu cablu electric incalzitor, situatie in care cablu va fi inglobat intr-un strat de sapa din beton turnat.
» Sau poate functiona prin incalzirea cu covoras electric incalzitor, la aceasta varianta nemaifiind necesara turnarea unei sape din beton, ci efectiv covorasul electric va fi inglobat in adezivul care va fixa gresia sau pardoseala ceramica.
» Daca optati pentru un astfel de sistem de incalzire trebuie sa stiti ca, in functie de suprafata de incalzit, exista posibilitatea sa aveti nevoie de un bransament electric trifazat al locuintei si de o redimensionare a circuitelor si a tabloului electric existent.
» Deasemenea trebuie sa luati in calcul ca acest sistem functioneaza pana la anumite temperaturi maxime, specificate de producatori, pentru a impiedica supraincalzirea conductorilor electrici.
» Mare atentie la montajul covoraselor electrice. La montaj, acestea nu pot fi decupate si, in niciun caz, cablul galben nu poate fi taiat sau scurtat. Daca un covor este putin prea mare pentru zona dorita, puteti sa scoateti cablul din acesta si sa treceti pe langa zid portiunea de cablu in plus. Retineti ca un cablu nu trebuie niciodata sa se suprapuna sau sa se atinga.
» Unii specialisti declara despre sistemul de incalzire in pardoseala electrica ca nu ar fi asa de sanatos pentru populatie deoarece acest sistem formeaza in pardoseala un camp magnetic care emite unde electromagnetice atunci cand porneste incalzirea, lucru care ar avea efect negativ in sanantatea oamenilor. Alti specialisti spun ca nu ar fi nici o problema. E discutabil.
Incalzirea in pardoseala cu raze infrarosu
» Acest sistem de incalzire consta in montarea unui film infrarosu in pardoseala, care atunci cand este pornit genereaza radiatii electromagnetice in infrarosu, asigurand astfel confortul termic din locuinta. Producatorii ne asigura ca acest sistem este foarte sigur pentru sanatate, atat a oamenilor cat si animalelor de companie.
» Razele infrarosii incalzesc in mod progresiv parul si pielea, astfel razele pot patrunde prin piele si la adancime de 5-6 mm, astfel energia termica este absorbita in intregul corp prin intermediul vaselor capilare. Razele care incalzesc astfel circulatia sanguina distrag senzatia de oboseala, elimina febra musculara si contribuie la relaxarea muschilor, asigurand o senzatie profunda de confort.
» Efectul razelor infra este de remarcat si in cazul leziunilor sau afectiunilor dermatologice. Medicina umana utilizeaza aceste raze infrarosii in cadrul terapiilor efectuate in saune infra profesionale.
» Incalzirea cu ajutorul acestui sistem se realizeaza rapid si uniform. Este usor de instalat si aduce o economie de energie considerabila.
» Acest sistem poate fi folosit impreuna cu pardoselile din ceramica, parchet si chiar si linoleum, deoarece nu exista pericolul de supraincalzire.
» Un beneficiu al acestui sistem este acela ca, chiar daca o parte din filmul montat in podea se deterioreaza, restul sistemului functioneaza la fel de bine si eficient.
Cat costa incalzirea in pardoseala?
» In functie de sistemul de incalzire in pardoseala ales si de suprafetele de incalzit, pretul variaza intre 10 si 20 de Euro pe metru patrat de pardoseala incalzita.
Cea mai variata gama de sisteme de incalzire in pardoseala!
Sursa Foto: Pinterest
Buna ziua,am o casa construita de 15 ani de o suprafata de incalzire de 180 mp. ,cu gresie si parchet .Deci as vrea sa stiu cat m-ar costa cu totul, cu scoaterea si montarea la loc a gresiei si parchetului si bine inteles montarea filmului pentru incalzirea prin infrarosu . Multumesc.
Buna ziua. Preturile aproximative ar fi urmatoarele:
– desfacut si carat gresie: 10-15 lei/mp;
– demontat si carat parchet: 8-10 lei/mp;
– turnare sapa autonivelanta: 8-10 lei/mp;
– sistem incalzire in pardoseala (manopera+materiale): 15-20 de euro/mp;
– placare cu gresie: 30-40 lei/mp;
– montaj parchet: 12-16 lei/mp.
Preturile pot varia si in functie de cine o sa va faca lucrarea…meseriasi sau firma cu acte.
Ma intereseaza incalzire paedoseala.
0749143137
Buna seara! Situatia existenta:Apartament bloc,centrala pe gaz cu radiatoare(calorifere)
Exista posibilitayea montarii incalzirii in pardoseala cu agent termic,folosind centrala actuala,pentru o singura camera(aprx. 25 mp.).Daca raspunsul este afirmativ, care ar fi pretul kitului +manopera. O seara buna!
Buna seara. Puteti monta fara probleme incalzire in pardoseala cu agent termic.
Noi va recomandam urmatorul kit de incalzire in pardoseala:
Kit incalzire pardoseala 20-40mp
– grup de mixare 2 intrari/iesiri;
– 1 x Distribuitor din otel inoxidabil cu 2 iesire;
– 1 x Vana de amestec cu Pompa Grundfos UPS2 eficienta energetic;
– debitmetru;
– distribuitor,supapa de umplere sau scurgere,sistem de fixare,robineti de conectare,conexiune primara de 1/2″,grup conexiune de 1/2″ eurocon,2 x 1 Conectori Eurocon 16mm/2.0 ,
– 2 x Teava de incalzire PE-RT , 16mm / 100 metri,
– 1 x Benzi perimetrale, 5mm / Rola25 metri,
– 4 x Suport curbare tevi.
Garantie 10 ani
Pret: cu 10% reducere: 2978 lei.
M-AR INTERESA SI PE MINE ASA CEVA , DAR DEOCANDATA STAU RAU CU FINANTELE ,DACA IN CURSUL ANULUI 2018 , IMI MAI REVIN , CUM VA POT CONTACTA ?
Noi nu vindem personal dar va putem consilia gratuit asupra nevoilor dvs. Ne scrieti un mesaj prin formularul de contact si vom incerca sa va raspundem pe cat de repede posibil.
Iar ca achizitie, puteti achizitiona si in rate kituri de pardoseala pe care sa vi le monteze un instalator bun.
Buna seara. As dori sa stiu daca se poate instala incalzire in pardoseala avand o centrala care functioneaza cu combustibil solid (lemn).Suprafata de incalzit este de aprox. 70mp(50+20)si care ar fi costurile cu echipament plus montaj.
Buna seara.
Da…se poate instala un sistem de incalzire in pardoseala avand ca sursa de agent termic o centrala pe lemne, cu conditia sa se foloseasca un Puffer de acumulare si reglare a agentului termic. In acest fel nu veti risca sa scapati agent termic la temperaturi mari pe traseul ingropat in pardoseala.
Echipamentele se pot comanda si on-line: Kit incalzire in pardoseala
Iar montajul kit-ului il poate face orice instalator care este priceput si respecta instructiunile de instalare furnizate de producator.
Dacă avem deja montat sistemul se încălzire în pardoseala, avem voie sa modificam un perete? Am vrea sa îl spargem și sa îl rezidim astfel încât sa obtinem un dressing…afectează cu ceva sistemul de încălzire? Sau sistemul va afecta noul perete (gen sa se crape din cauza aparitiei unor dilatari) ?
Mulțumesc frumos !
In mod normal, daca instalatia este inglobata in sapa, nu ar trebui sa fie probleme de sustinere a greutatii peretelui. Adica nu cred ca vor presa sau tasa tevile. Ar mai fi si varianta unui perete pe structura usoara: profile si gipscarton.
Buna seara cu o intrebare deranjez si eu stiu ca nu are legatura cu cu incalzirea in pardoseala .centrala pe gaz de la producatorul belgian acv. ma puteti indruma unde pot gasi sa achizitionez .
Buna ziua,pentru o casa noua ce-mi recomandati intre incalzirea in pardoseala cu agent termic sau electric(covorase sau cabluri)economice si practice in timp,la casa dispun de 380w si 10cm de sapa unde pot ponda oricare dintre ele.va multumesc
Buna ziua. Avand in vedere diferenta de pret intre incalzirea electrica si cea pe gaz, va recomandam folosirea agentului termic. Incalzirea electrica s-a dovedit a fi inca destul de costisitoare la noi in tara.
buna ziua sunt interesat de incalzirea electrica cu cabluri in pardoseala 40+17 m2 imi puteti dacateva informatii si pret? va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Doresc si imi montez un sistem de incalzire in pardoseala.
Placa de beton( 12 cm) a unei camere de la etaj este cu 13 cm mai joasa decat restul plafonului.Camera este deasupra garajului.
Doresc sa aduc la nivel camera. Cum sa umplu diferenta?
1. cu polistiren extrudat de 10cm si peste placa cu nuturi. Mi-e frica sa nu se lase in timp.
2. podesc cu rigle 8cm + scandura( intre rigle pun izolatie)
3. alte metode..
Multumesc frumos,
Alexandru
3. alte idei.
Am utilizat un amestec de perle de polistiren cu ciment. Se obtine o șapa usoara.
ce firme recunoscute recomandati pentru incalzirea in pardoseala cu infrarosu? in cazul unei case la munte , unde nu se locuieste permanent, as opta fie pentru incalzire electrica fie pentru infrarosu…dar am inteles ca cea electrica genereaza un camp electromagnetic care ar putea fi daunator? acesta nu se creaza si in cazul incalzirii cu infrarosu? Multumesc!