Indicatii si contraindicatii masaj

indicatii si contraindicatii masaj

Care sunt indicatiile si contraindicatiile masajului

» Mihaela G. ne pune o intrebare in legatura cu cazurile in care masajul este indicat sau, dimpotriva, contraindicat: “Am inteles ca exista o serie de persoane suferind de afectiuni pentru care masajul nu este recomandat. Imi puteti spune care sunt contraindicatiile masajului, dar si afectiunile pentru care masajul este indicat?

Raspuns:

» Draga Mihaela, este adevarat ca, desi masajul este in esenta o terapie extrem de folositoare organismului, exista si anumite categorii carora nu le este indicat masajul.

» De aceea este important sa ceri si parerea medicului curant inainte de a incepe o serie de sedinte de masaj. El va colabora eventual cu kinetoterapeutul pentru gasirea celor mai bune solutii in fiecare caz in parte.

Cine nu poate apela la sedintele e masaj

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

Iata si o lista de afectiuni in care este in general contraindicat sa apelati la masaj:

  • Tumori, diverse afectiuni maligne;
  • Tuberculoza;
  • Diverse boli ale pielii, cum sunt diverse eczeme si echimoze, plagi posttraumatice, etc;
  • Afectiuni gastrice acute;
  • Angina;
  • Tromboflebita;
  • Infarct miocardic si diverse tulburari de ritm cardiac.

» Aici am trecut doar cateva exemple de afectiuni pentru care masajul constituie o contraindicatie. In realitate lista este mai lunga, si recomandarea mea este ca in cazul in care va stiti suferind de o boala cronica sau daca aveti o suferinta acuta sa va adresati mai intai medicului inainte de a apela la sedintele de masaj.

» Lista afectiunilor in cazul carora masajul este indicat este insa mult mai lunga si include diverse afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni ginecologice, ameliorarea circulatiei sangvine, tratamentul stimulare a musculaturii scheletice şi a metabolismului scazut la persoanele in varsta, diverse afectiuni metabolice, cum sunt obezitatea, diabetul sau guta.

contraindicatii masaj

» Si am enumerai aici doar o parte dintre numeroasele afectiuni in cazul carora masajul va poate fi de mare ajutor. Numeroase persoane au constatat o ameliorare a situatiei lor dupa ce au urmat o serie de masaje terapeutice sau de relaxare – de aceea este important sa iei in considerare si aceasta terapie, in cazul in care suferi de una dintre afectiunile de mai sus.

» Chiar si in lipsa unor afectiuni se constata de fiecare data o ameliorare a starii generale a organismului, o crestere a nivelului energetic si o mai buna gestionare a stresului zilnic.

» Va recomandam totusi o discutie in prealabil si cu medicul curant – inclusiv kinetoterapeutul va va pune o serie de intrebari cu privire la starea generala de sanatate, la eventualele afectiuni si posibil sa va indrume catre medic in cazul in care constata ca exista posibilitatea ca masajul sa va fie contraindicat.

masaj terapeutic

» Alina P., sper ca ai gasit utile informatiile mele. Te astept in continuare cu intrebari sau sugestii despre dieta, masaj, reflexoterapie si celelalte subiecte abordate pe site-ul nostru.

» Nu uita sa revii pe site-ul nostru, pentru ca informatia de aici este actualizata constant, pentru ca cititoarele noastre sa aiba mereu acces la cele mai noi stiri din sfera sanatatii si frumusetii. Iti doresc multa sanatate!

Despre Anca 108 Articole
Salutari si bine ai venit! Numele meu este Anca, editor CasaSiDesign.ro, si sunt o mare sustinatoare a lucrurilor frumoase, practice si mai ales a unui stil de viata sanatos. Te invit sa vezi articolele scrise de mine si te rog sa nu uiti sa-mi dai un feedback printr-un comentariu. Iar daca ti-au placut informatiile nu uita sa le si Distribui printr-un Share pe Facebook. Multumesc!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!