Ingrijirea muscatelor – Cum se ingrijesc muscatele?

ingrijirea muscatelor cum se ingrijesc muscatele

Cum ingrijim muscatele?

» Muscatele apartin familiei Geraniacee. Aceasta familie include 5 genuri si 800 de specii de plante. Exista foarte multe tipuri de muscate. Mai jos gasiti informatii despre ingrijirea muscatelor care se intalnesc cel mai des in casele noaste.

» Pelargonium (cea mai populara dintre muscate) este direct legata de familia geraniilor. Acest gen uneste aproximativ 350 de specii de diverse plante, perene, erbacee, dar exista arbusti si plante suculente.

» O astfel de planta, cultivata acasa are o proprietate neobisnuita. Aroma sa poate calma si relaxa unii oameni, in timp ce altii se simt mai rau in preajma sa. Doar cateva specii sunt crescute in interior, dar alegerea este destul de bogata.

» Pelargonium are un aspect destul de spectaculos. Dar nu doar atat: contine substante care sunt utilizate in medicina si parfumerie. Deci, uleiul esential obtinut din aceasta planta este utilizat pentru a crea parfumuri, sapunuri si este, de asemenea, utilizat ca parte a mijloacelor pentru curatarea aerului de bacteriile patogene si impuritatile daunatoare.

Ingrijirea muscatelor in apartament

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

Iluminare

» Aceasta planta necesita destul de multa lumina si are nevoie de lumina directa a soarelui pentru o crestere normala. Este recomandat sa fie amplasata langa ferestrele orientate spre sud. Cu toate acestea, creste si se dezvolta destul de normal in apropierea ferestrei de orientare nordica, dar este important ca orele de lumina sa fie suficient de lungi. Vara, daca este posibil, aceasta planta se scoate in aer liber (pe balcon sau afara). Camera in care se afla muscata trebuie sa fie ventilata in mod regulat, deoarece reactioneaza negativ la aerul stagnat.

Temperatura

» Vara, planta are nevoie de o temperatura de 20 pana la 25 de grade. Iarna, este necesar sa o rearanjati intr-un loc destul de racoros pentru a asigura o inflorire normala. Temperatura din camera nu trebuie sa depaseasca 14 grade.

ingrijire muscate curgatoare

Udare

» Vara, udarea este recomandata dupa 3 sau 4 zile dupa ce partea superioara a substratului s-a uscat. In timpul iernii, este necesar sa o udati mai putin, dar in acelasi timp este necesar sa va asigurati ca pamantul nu se usuca complet. Daca, in timpul iernii racoroase, lichidul stagneaza in sol, acest lucru poate provoca aparitia putrezirii radacinii, ceea ce duce, adesea, la moartea intregului tufis.

» Creste si se dezvolta normal la umiditate scazuta a aerului. Nu este nevoie sa umeziti frunzele prin pulverizare, dar se poate face in lunile fierbinti de vara.

Ingrijirea muscatelor prin fertilizare

» Muscata are nevoie de “hrana” de 1 sau 2 ori, in timp ce intervalul dintre fertilizare este de 2 saptamani. Ingrasamintele se aplica, pentru prima data, pe sol, cand au trecut 2 luni dupa plantare. Pentru a imbunatati inflorirea, se aleg ingrasaminte care contin o cantitate mare de fosfor. Nu se recomanda utilizarea ingrasamintelor organice, deoarece muscatele le absorb destul de prost.

Inmultire muscate

» Pergolium precum si muscatele curgatoare se inmultesc prin butasi si seminte.

» Cand sunt cultivate din seminte, plantele isi pierd foarte des caracteristicile varietale, iar acest lucru trebuie avut in vedere atunci cand se alege o metoda de inmultire. 

ingrijire muscate iarna

Pret Seminte de Muscate!

» Prima data planta ar trebui sa infloreasca putin peste un an dupa insamantare, dar acest lucru este valabil doar cu o ingrijire adecvata.

» Butasii apicali sunt excelenti pentru reproducere. Se taie si inradacineaza in ultimele saptamani de iarna sau vara. Inradacinarea completa va avea loc la 15-20 de zile de la plantare. Plantele fortificate sunt asezate in recipiente separate. Se alege un ghiveci mic pentru plantare, deoarece altfel inflorirea va fi redusa. Planta va inflori la 5-7 luni dupa inradacinarea completa.

Tipuri de muscate

» Iata cateva tipuri de muscatel ce se planteaza in ghiveci:

  • Pelargonium zonale – muscata comuna, cel mai des intalnita. Adesea florile cuprind culori rosii, albe, roz. Muscatele galbene sunt destul de rare si sunt extreme de cautate.
  • Pelargonium peltatum – sunt muscatele curgatoare, pletoase. Sunt mai pretentioase decat cele obisnuite.
  • Pelargonium radula – muscate trandafir. Au flori mici, aromate, de culori roz si mov.
  • Pelargonium grandiflorum – muscata englezeasca. Florile sunt mari, unele soiuri cu diametrul de pana la 8 cm. Culorile sunt tipice pentru pelargonium. Au frunze parfumate, petale bicolore si tricolore.
  • Geranium Johnson’s Blue – muscata albastra, de gradina. Este o planta perena care se cultiva usor si nu are nevoie de ingrijiri speciale.

» Muscatele tiroleze arata spectaculos datorita culorilor vii si aspectului lor. Se simt cel mai bine fixate la geam, pe balcon, astfel incat sa se poata extinde in jos. Florile lor sunt mici, in forma de stelute, de culori roz, rosii, albe.

» Daca articolul nostru despre “Ingrijirea muscatelor” v-a fost pe plac va rog sa ne ajutati cu o Distribuire pentru a ajunge informatia la cat mai multe persoane. Va multumim!

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.