Insecte benefice – cum sa le atragi in gradina?

insecte

Multi considera insectele enervante si isi pun sarcina de a scapa de ele. Dar, in ciuda aspectului inspaimantator si a unor pericole, multe insecte sunt foarte utile pentru gradina. Prin urmare, sarcina noastra nu este sa ucidem insectele, ci sa le controlam numarul, creand conditii favorabile pentru noi si pentru ele. Afla cum sa salvezi o varietate de insecte din gradina ta.

Insectele sunt de ajutor!

Banner Ford husa cheie auto webp

Fata de insectele nedorite, gradina noastra are un numar mare de altele utile – gargarite, furnici, viespi, gandaci pradatori, gandaci de pamant, libelule, buburuze, urechelnite. Aceasta lista este departe de a fi completa, dar contine partial raspunsul la intrebarea de ce rezidentii de vara care nu isi trateaza gradina cu chimie au fructe curate. Chimia ucide nu numai creaturile daunatoare, ci si pe cele utile fara discernamant. Dupa aceea, insectele-entomofage benefice (adica cele care mananca alte insecte) nu vor mai trai si nu vor lucra in gradina dupa aceea.

insecte benefice

Casute pentru insecte

Insectele benefice trebuie atrase prin toate mijloacele. In tarile europene, de mult se obisnuieste sa li se faca case, astfel incat sa poata rezista confortabil iarna. Un astfel de adapost ar trebui sa aiba un acoperis din lemn, astfel incat umiditatea sa nu patrunda in interior si pereti. Inauntru se pun paie uscate, crengute, tulpini de bambus taiate. Casele sunt asezate in gradina pe pamant, sub copaci, atarnate jos de garduri.

Adaposturile pentru insecte benefice pot fi cutii umplute cu fan sau paie, gramezi mici de lemne de foc si pietre. In Europa, trunchiurile sunt rar vopsite, nu se obisnuieste sa se sape pamantul de sub copaci si multe plante cu flori sunt plantate in gradina pentru a atrage insecte. Fructele de viermi cazute sunt apreciate acolo nu mai putin decat cele nedeteriorate, deoarece sunt curate si pot fi folosite in acelasi mod pentru gatirea diverselor feluri de mancare. In plus, acum exista ferme care cresc entomofage. Insectele pot fi cumparate si eliberate in gradina dvs.

Entomofagele sunt insecte benefice care sunt dusmani naturali ai daunatorilor plantelor.

Cum sa atragi insectele

Cea mai mare parte a gradinii mele este acoperita cu scoarta de zada fara suport netesut si o consider foarte prietenoasa cu mediul. Aceasta acoperire este excelenta pentru iernarea multor insecte benefice. Este util sa aranjati lemn de foc in gradina; astfel de adaposturi atrag insectele cu aripi. Aceste insecte se urca destul de des in casele noastre toamna in speranta de a gasi un adapost confortabil. O larva poate distruge cateva sute de afide pe zi.

Viespile se dezvolta ca paraziti, depunand oua in omizi sau larve de muste si afide. Spunand asta, vreau doar sa va explic ca totul este perfect in natura, iar prezenta unei anumite cantitati de insecte daunatoare in zona ta este foarte utila, deoarece acestea sunt necesare pentru viata entomofagelor.

Multi incearca sa extermine urechelnițele doar pentru ca sunt speriati de aspectul acestor creaturi. Si diverse plante cu flori atrag insecte benefice in gradina – galbenele, cimbru, menta, oregano, marar si altele.

insecte benefice

Ce sa nu faci

Nu fa greseala de a aprinde focul in gradina ta pentru a arde vegetatia. Nu mai ardeti iarba umeda – in acest fel nu numai ca daunati sanatatii, va otraviti vecinii, ci si ardeti complet insectele benefice din gradina. Cand sunt afumate, majoritatea mor sau parasesc gradina.

Sarcina noastra nu este sa ucidem insectele in totalitate, ci sa le controlam numarul, creand conditii favorabile pentru noi si pentru ele.
Acesta este echilibrul natural. Prin urmare, atunci cand planificati o alta gradina de flori, printre crinii si trandafirii de lux, gasiti un loc pentru salvie, cuisoare, coriandru.

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*