Intrebare de la: Cristina M. pe adresa redactiei:

” Buna ziua voi ce tip de incalzire aveti la case, care ar fi mai convenabila si mai economica? Noi din ianuarie vrem sa finalizam si instalatiile la casa si sa ne mutam, suntem fortati de eliberarea apartamentului pe care l-am vandut pentru a face casa. Si tot am auzit o mie de pareri despre incalzirea casei de pe la prieteni ca nici nu mai stiu ce sa cred. Am vazut aici pe site ca ati dat pareri bune la mai multe intrebari si sper sa ma ajutati si pe mine. Sotul zice pompa de caldura, tatal meu zice centrala pe gaz in condensare, chiar daca trebuie sa dam cota parte la vecini 4000 de lei ca sa ne racordam. Sincer nici nu stiu ce sa alegem, deaia va intreb pe voi. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si sper din tot sufletul sa ma lamuriti!

 

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

8 Comments

  1. Incalzire pe radiatoare cu pompa de caldura aer-apa de la Nibe . La o casa de 280mp construiti consumul este de aprox 5500 lei / in toata casa( incalzire, apa calda, lumina si gatit), intr-un sezon de iarna. Dar va trebuie curent trifazat.

  2. Centrala pe gaz. Calorifere aluminiu. 110 mp. 350 lei iarna apa calda, caldura, aragaz. Vara 20,30 lei apa calda si aragaz.

  3. Cristina, eu una iti recomand sa-ti convingi sotul sa asculte de tatal tau si sa puna o centrala pe gaz, chiar daca trebuie sa plateasca cota parte la vecini, care nu este chiar asa de mare fata daca ati fi facut voi extinderea de retea singuri. Hai sa-ti povestesc eu cum a fost la mine. Am cumparat o casa de 150 mp parte si mansarda de la un dezvoltator care avea montata o centrala pe lemne Viadrus. In prima iarna si eu si sotul meu am facut pe fochistii. Imi venea sa vand casa si sa ma mut inapoi in oras. Apoi a venit un prieten care ne-a recomandat sa ne montam un puffer si cu termostat in casa si in felul asta am mai redus din timpul cu focaritul, si cel mai important nu ne mai trezeam noaptea sa punem pe foc. ALELUIAA. Dar cu toate astea, eu tot nu eram multumita de cat timp pierdeam cu focul si lemnele. Asa ca am gasit un instalator care ne-a luat centrala si pufferul si in schimbul lor plus o diferenta ne-a montat o centrala pe peleti second hand. La inceput am fost foarte bucuroasa…avea autonomie mai mare, mergeam mai rar la centrala era ok. Apoi a mai inceput sa se blocheze cate ceva pe la ea, ceva cu snecuri, injector, nu prea ma pricep. Dar problema cea mai mare era costul, deoarece peletii s-au scumpit foarte mult si gasesti greu peleti de calitate. Dupa inca 3 ani de functionare, s-au mai mutat 4 vecini langa noi si am reusit sa realizam extinderea de gaz. Ne-a costat circa 10.000 de lei de familie, dar nu regret nici o clipa ca am dat banii aceia. Acum avem o centrala pe gaz in condensare de la Ariston si cel mai mult am platit 350 de lei la gaz pe luna (incalzire + gatit). De aceea iti recomand din toata inima sa iti pui centrala pe gaz si sa nu devii sclava sistemelor de incalzire a casei.

  4. Dintre pompa de caldura si centrala pe gaz in condensare iti recomand fara ezitare varianta pe gaz. Costurile de achizitie si mentenanta sunt mult mai mici in cazul unei centrale pe gaz. Sunt instalator de meserie de vreo 15 ani si crede-ma ce iti spun. Instalatia e in mare cam aceeasi atat pentru centrala pe gaz cat si pentru pompa de caldura (incalzire in pardoseala sau radiatoare), insa echipamentul in sine…acolo sunt niste diferente. O centrala pe gaz in condensare o cumperi cu circa 1000 de euro, iar o pompa de caldura peste 8000 de euro. Plus ca la pompa de caldura de putere mai mare iti va trebui bransament trifazat. Deci cat dai pe bransamentul trifazat mai degraba dai banii la vecini pe gaz si-ti rezolvi mult mai ieftin problema si mai elegant.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.