Intrerupatoare cu touch – De ce sa-ti montezi in casa?

intrerupatoare cu touch 2024

Intrerupator touch – control inteligent al luminii

» Dispozitive precum intrerupatoare cu touch, cu sensibilitate la atingere, au aparut recent pe piata moderna a instalatiilor electrice de iluminat casnic. Acestea au castigat imediat popularitate in randul consumatorilor, deoarece nu doar ca arata frumos si elegant, dar cresc atat confortul cat si usurinta de utilizare si gestionare a unor functii din casa.

» Intrerupatoarele cu touch au o gama mult mai larga de aplicatii in comparatie cu cele clasice, conventionale. Pe langa faptul ca pot deschide si inchide “lumina”, acestea pot fi folosite si pentru a regla luminozitatea acesteia.

» In plus, nu poti beneficia de o “casa inteligenta” fara montarea unor astfel de dispozitive, care nu doar ca pot controla iluminatul ci pot oferi un control facil si al diverselor electrocasnice sau aparate de incalzire si nu numai.

Cum functioneaza un intrerupator touch?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Intrerupatoarele cu touch sunt dispozitive moderne si functionale care se integreaza perfect cu sistemele de automatizare casnica si in special a gestionarii inteligente a unor echipamente si sisteme casnice.

» Evolutia tehnologiei a dus la multe inovatii in industrie, iar una dintre aceste inovatii este ecranul tactil, ecran cu care ne-am obisnuit deja de la folosirea telefonului mobil.

» Astfel, sistemul tactil, cu touch, a inceput sa fie folosit in foarte multe scopuri, iar printre acestea se numara si gestionarea si comandarea sistemelor electrice de iluminat interior.

Deci cum functioneaza intrerupatoarele cu touch?

» Intrerupatoarele tactile nu sunt la fel de raspandite precum intrerupatoarele conventionale (clasice), care au fost utilizate pentru comandarea iluminatului de mai bine de un secol.

» Diferentele dintre cele doua sisteme de comanda sunt substantiale si sunt in principal bazate pe modul de functionare mecanica a comutatoarelor clasice, care sunt operate printr-o activare mecanica a sistemului. Asadar, prezenta butonului cu touch reprezinta diferenta majora intre cele doua sisteme de comanda.

» Astfel, la comutatoarele clasice, circuitul este inchis sau deschis datorita parghiei care este ridicata sau coborata, in timp ce la intrerupatoarele cu touch totul se face printr-o simpla atingere cu degetul, totul bazandu-se pe conductivitatea naturala a corpului uman.

» pot inlocui orice intrerupator de lumina, dimmer si controller pentru jaluzele, usi sau sistem de automatizare al unei case.

» Va recomandam sa folositi intrerupatoarele cu touch in tandem cu .

Finisaj intrerupatoare cu touch

» Primul aspect pozitiv al alegerii intrerupatoarelor tactile pentru iluminatul casnic este acela ca sunt cu siguranta mult mai aspectoase fata de cele clasice, deci estetic vorbind sunt mai “bune”.

» Aspectul unui intrerupator touch, de baza, este o placa de sticla cu marcaj si iluminare de fundal tip LED. Insa producatorii pun la dispozitia clientilor o gama variata de “fete” putand transforma aspectul intrerupatoarelor cu touch in orice culoare, textura si forma.

» Firmele de pe piata ofera o varietate de placi standard de acoperire din sticla, lemn, piatra, ceramica si materiale plastice. Designerii de interior pot crea la cerere propriile placi personalizate si se pot fabrica astfel incat fetele sa se potriveasca exact nevoilor fiecarui proiect.

» Ca o caracteristica aditionala, unii producatori au inserat o functie optionala cu lumina de veghe, astfel incat intrerupatorul proiecteaza un fascicul fin de lumina de la marginea de jos a dispozitivului de comanda spre podea, facandu-l usor de gasit in intuneric, asigurand in acest fel si o lumina de siguranta pe timp de noapte.

intrerupatoare cu touch perete

» Optiunile oferite de producatori includ diverse forme, materiale, finisaje, culori, inlay-uri, gravuri si inscriptii cu logo-uri, nume de marci si pictograme de functii. Placile de acoperire sunt fixate in siguranta cu ajutorul unui sistem special de clipsare si pot fi usor inlocuite cu placi de acoperire personalizate, deasemenea putand fi si usor indepartate pentru procesele de curatare.

De ce sa folosesti intrerupatoare cu touch?

 • Economie de energie: senzorul care detecteaza lumina ambientala poate fi setat sa stinga lumina atunci cand in camera se ajunge la o luminozitate normala, cum ar fi dimineata la rasaritul soarelui;
 • Instalare usoara, direct in dozele vechi;
 • Usurinta in gestionare a sistemului de iluminat;
 • O gama variata de modele;
 • Capacitatea de a controla iluminatul de la distanta;
 • Clasa de siguranta la foc ridicata;
 • Comutarea independenta la modul “oprit” in cazul intreruperilor accidentale de energie electrica;
 • Usurinta de curatare si dezinfectare a suprafetei intrerupatorului;
 • Functia de lumina de veghe pe timp de noapte (optional);
 • Design modern.

Vezi cat costa Intrerupatoarele cu Touch!

» Toate aceste intrerupatoare cu touch ale unei case, impreuna cu prizele inteligente, pot fi interconectate la un hub sau o care cu ajutorul unei aplicatii poti controla intreaga casa: TV, aer conditionat, draperii electrice, intrerupatoare, de pe telefonul mobil.

» Datorita faptului ca poti controla de la distanta iluminatul din casa, cu un program bine stabilit, poti descuraja eventualii hoti prin aprinderea si stingerea iluminatului la anumite ore, astfel simuland cu succes prezenta ta  in casa atunci cand esti plecat in concediu.

» Deasemenea este recomandat sa cumparati intrerupatoare cu touch daca in casa voastra locuiesc persoane cu dizabilitati. Asadar puteti achizitiona un intrerupator touch cu telecomanda, astfel incat sa puteti controla iluminatul de la distanta, eventual direct din pat, crescand astfel confortul acestor persoane.

intrerupator touch cu telecomanda

Vezi Pretul!

» Sistemele de automatizare ale casei maresc confortul, eficienta energetica si siguranta. Panourile de comanda, telecomenzile si software-ul pentru telefoanele mobile permit o interactiune si o programare complexa, facand usor de controlat majoritatea dispozitivelor din casa. Puteti inchide toate jaluzelele sau sa opriti toate luminile cu o singura comanda, direct de pe telefonul mobil.

Concluzii

» Intrerupatoarele inteligente cu touch pot creste semnificativ nivelul de confort al spatiilor rezidentiale. Eficienta, fiabilitatea si durata mare de viata a acestor produse, fac ca acest tip de intrerupatoare sa fie viitorul modului de comanda a sistemelor de iluminat casnic.

» Asteptam intrebarile si parerile voastre despre acest subiect, folosind sectiunea de comentarii de mai jos.

Despre Robert 72 Articole
Salut dragi cititori! Numele meu este Robert si dupa 20 de ani de munca in santierele tarii si din strainatate, am decis sa ma asez in fata calculatorului si sa va impartasesc din experienta mea profesionala acumulata in decursul timpului. Sper ca articolele mele sa va fie de un real folos!

1 Comment

 1. Stim cat de importanta este lumina in locuinta fiecaruia. Pe langa faptul ca-ti da o stare de bine, este si foarte buna pentru sanatate. Dar cum aprindem lumina? Corect, folosim un intrerupator. Orice fel de intrerupator? Ideal ar fi un intrerupator tactil.Intrerupatoarele tactile au devenit usor, usor un accesoriu ravnit de toti iubitorii de tehnologie. Sa fie designul elegant al panoului de sticla sau functiile acestuia? Ambele.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.