Intrerupatoare cu touch – De ce sa-ti montezi in casa?

Un mod inovativ de a controla luminile din orice camera

» In luna august a acestui an, am avut placerea de a-mi petrece vacanta in Franta, alaturi de familie, la casa unui prieten din copilarie. Inafara de stilul lor lejer de viata, bucuria de a trai si momentele frumoase petrecute…am ramas placut surprins de sistemul lor electric din casa…si mai exact de felul in care aprindeau lumina folosind intrerupatoare cu touch.

» Atunci cand vroiam sa aprind lumina in camera pur si simplu miscam mana in sus sau in jos in fata comutatorului si acesta pornea sau oprea lumina. Cea mai tare faza este ca poti controla si intensitatea luminii tinand mana fixa in fata comutatorului si apoi mutand-o stanga-dreapta. Marele avantaj al acestor tipuri de intrerupatoare cu touch montate in casa prietenului meu era ca putea fi setate si ca un intrerupator clasic, normal, functionand prin simpla apasare usoara a suprafetei frontale.

intrerupatoare cu touch

Cum functioneaza intrerupatoarele cu touch?

» Intrerupatoarele fara atingere pot inlocui orice intrerupator de lumina, dimmer si control pentru jaluzele, usi sau sistem de automatizare al unei case. Ele se bazeaza pe un senzor de proximitate care detecteaza o mana prin diverse materiale la distanta de pana la 10 cm. Ele ofera atat un design de neegalat, cat si cu totul nou, sofisticat, fara nevoia de atingere a intrerupatorului. Trebuie doar sa treci mana in fata placii de acoperire pentru a activa sau dezactiva lumina, iar pentru a diminua lumina tineti mana in fata placii de acoperire culisand usor inspre extreme.

» Va recomandam sa folositi intrerupatoarele cu touch in tandem cu iluminatul pe baza de LED.

» Firmele de pe piata ofera o varietate de placi standard de acoperire din sticla, lemn, piatra, ceramica si materiale plastice. Designerii de interior pot crea la cerere propriile placi personalizate si se pot fabrica astfel incat placile sa se potriveasca exact nevoilor fiecarui proiect. Optiunile oferite de producatori includ
diverse forme, materiale, finisaje, culori, inlay-uri, gravuri si inscriptii cu logo-uri, nume de marci si pictograme de functii. Placile de acoperire sunt fixate in siguranta cu magneti si pot fi usor inlocuite cu placi de acoperire personalizate, deasemenea putand fi usor indepartati pentru curatare.

Finisaje si materiale placi de acoperire intrerupatoare cu touch

» Ca o caracteristica aditionala, producatorii au inserat o functie optionala cu lumina de noapte, astfel incat intrerupatorul proiecteaza un fascicul fin de lumina de la marginea de jos a intrerupatorului spre podea, facandu-l usor de gasit in intuneric, asigurand in acest fel si o lumina de siguranta pe timp de noapte.

intrerupatoare cu touch perete

De ce sa folosesti intrerupatoare cu touch?

  • Economie de energie: senzorul care detecteaza lumina ambientala poate fi setat sa stinga lumina atunci cand in camera se ajunge la o luminozitate normala, cum ar fi dimineata la rasaritul soarelui;
  • Utilizarea acestora de catre persoane cu dizabilitati ale degetelor;
  • Previne transferul bacteriilor, mai ales cand acestea sunt folosite in spitale si institutii de invatamant si nu numai;
  • Previne murdarirea peretilor in dreptul intrerupatorului mai ales atunci cand aveti copii mici;
  • Functia de lumina de veghe pe timp de noapte;
  • Design modern.

» Toate aceste intrerupatoare cu touch ale unei case, impreuna cu prizele inteligente, pot fi interconectate la un hub sau o telecomanda generala care cu ajutorul unei aplicatii poti controla intreaga casa: TV, aer conditionat, draperii electrice, intrerupatoare, de pe telefonul mobil.

» Sistemele de automatizare ale casei maresc confortul, eficienta energetica si siguranta. Panourile de comanda, telecomenzile si software-ul pentru telefoanele mobile permit o interactiune si o programare complexa, facand usor de controlat majoritatea dispozitivelor din casa. Puteti inchide toate jaluzelele sau sa opriti toate luminile cu o singura comanda, direct de pe telefonul mobil.Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*