Izolare balcon

condens in balcon

Cum sa izolez tavanul balconului?

Intrebare de la: Mihai Acsinte pe adresa redactiei

“Buna ziua. Ce as putea face la tavanul asta din balcon. Deasupra am un vecin care nu are balconul închis și îi ninge in el la mine fiind cald se face așa. Ce pot face sa nu mai am așa ceva, nu îmi permite o izolație mai groasa de 5-6 centimetri am pus vata minerala, s-a oprit procesul de îngheț dar nu știu pe parcurs ce va mai fi.

Alte detalii:

  • am calorifer montat;
  • balconul e deschis cu intrare directa din bucatarie;
  • o temperatura de 23 de grade;
  • in balcon am montata o centrala Ariston in condensare;
  • apartamentul este la parter;
  • balconul de deasupra nu este inchis si ninge in el;
  • pe tavan am montat vata pe profile metalice.”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. In primul rand solutia cu izolarea cu vata minerala pe profile metalice este una foarte buna, deci primul pas l-ati facut bine.

» Urmatorul pas este sa montati o folie bariera de vapori (de preferinta sa fie si cu aluminiu), care sa aiba rolul de a bloca vaporii de apa rezultati de la bucatarie sa urce prin tavan si sa condenseze atunci cand va ajunge la planseul de beton al balconului deschis si neizolat de deasupra. Apoi placati tavanul cu placi din gipscarton verde, antiumezeala, iar daca puteti, in balcon sa folositi o vopsea lavabila antiumezeala si mucegai, pentru o preventie mai buna. In acest fel sigur veti scapa de problema pe care o aveti.

» Fiind un balcon comun cu bucataria, o sa va mai spunem cateva lucruri de care sa tinenti cont, lucruri relatate si experimentate de alti cititori de-ai nostri:

  • pentru a nu avea probleme cu condensul geamurilor va sfatuim sa folositi hota atunci cand gatiti, deoarece aburul de la gatit va ajunge pe suprafata vitrata a ferestrelor si va condensa;
  • daca uscati rufe in balcon sa lasati geamul rabatat pentru evacuarea aburilor de apa rezultati din procesul de uscare;
  • incercati sa nu acoperiti grilele de aerisire (prizele de aer) care ar trebui sa fie montate in zona centralei, deoarece acestea vor asigura o ventilatie naturala a spatiului (chiar daca va intra si putin frig peacolo);
  • deasemenea daca va permite bugetul puteti monta un sistem de ventilare cu recuperare de caldura care sa va regleze automat umiditatea si aerul din incapere.

» Va prezentam mai departe cateva articole care s-ar putea sa va intereseze:

Sisteme de ventilare cu recuperare de caldura

Cum prevenim aparitia condensului?

» Daca mai aveti si alte nelamuriri ne puteti scrie in sectiunea de comentarii aflata in partea de jos a paginii.

2 Comments

  1. Merită investiția unui pachet de încălzire solară cu puffer cu 2 serpentine cu aport de încălzire pentru 100 mp de peste 20000 Ron dacă am centrala cu gaze și încălzire în pardoseala? Mulțumesc.

    • Daca aveti centrala pe gaz in condensare, cu incalzire in pardoseala, nu se merita sa faceti investitia din punctul nostru de vedere, deoarece amortizarea investitiei se face destul de greu. Daca aveati incalzire pe lemn era alta discutie.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.