Izolare interior cu vata fara profile

intrebari si raspunsuri

Pot izola interior cu vata minerala?

Intrebare de la: Alex Pop pe adresa redactiei

“Daca izolez in interior cu vata bazaltica sau de sticla, este obligatoriu să pun profile metalice intre, fara nu se poate, iar a doua întrebare, daca se poate sa trag adezivul peste vata, fara protectia aia pentru vapori ?  Multumesc.”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua.In mod normal v-as recomanda sa realizati izolatia la exterior, dar daca nu se poate atunci va recomandam sa realizati izolarea la interior macar cu rigle din lemn, daca nu metalice, si peste vata sa puneti folie difuzie de vapori si apoi sa placati cu gipscarton.

» Daca puneti doar vata si adeziv, peretele va avea o rezistenta mecanica scazuta: pentru prinderea in perete a diverselor lucruri veti avea nevoie de sisteme de prindere speciale si dibluri lungi. Deasemenea peretele se va fisura la orice atingere mai dura cu corpuri de mobilier, sau daca aveti copii mai nazdravani sigur vor aparea probleme cu peretii.

» Va recomandam sa cititi si urmatorul articol inainte de a lua o decizie:

Izolarea pe exterior sau pe interior?

» Daca mai aveti si alte nelamuriri ne puteti scrie in sectiunea de comentarii aflata in partea de jos a paginii.

2 Comments

  1. Buna ziua,doresc sa achizitionez o casa izolata la exterior cu poliestiren si interior vata bazaltica+ rigips.Incalzirea este electrica in pardoseala.Din informatiile mele vata bazaltica este toxica.Daca acest lucru este corect,care ar fi solutia sa remediez acest lucru?Multumesc!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.