Izolatie casa – Izolarea casei cu polistiren

izolatie casa cu polistiren

Cum izolam casa cu polistiren?

» Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este acela de a curata peretii de orice fel de impuritati si resturi de adeziv sau mortar.

» Apoi vom trece la montarea profilelor metalice de soclu. Acestea vor fi prinse de perete cu dibluri din 30 in 30 de cm. In cazul in care peretele nu este drept se vor folosi niste distantieri din plastic sau lemn pentru o planeitate cat mai buna a profilului. Cu cat mai drept va fi profilul cu atat va fi un ghidaj mai bun pentru voi, sa realizati termoizolatia.

Cum pregatim adezivul pentru polistiren?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Pentru a pregati adezivul pentru lipirea polistirenului de fatada, vom folosi o galeata, din plastic sau cauciuc de preferinta. Vom citi de pe sacul de adeziv modul de preparare al acestuia, si vom calcula doza exacta de adeziv pentru galeata noastra, bineinteles vom tine cont de volumul in litri al galetii. Ca mod de preparare noi recomandam adaugarea in galeata a apei mai intai, dupa care cu malaxorul pornit sa adaugati adezivul praf usor usor pana veti ajunge sa aveti o pasta uniforma in galeata. O lasati 5-10 minute, pentru ca apa sa activeze moleculele, dupa care o mai malaxati inca o data pentru o calitate mai buna a adezivului.

» Malaxarea se poate face si manuala, cu ajutorul unei mistrii sau a unui spaclu, dar ideal este sa folositi ori un malaxor profesional, ori o masina de gaurit la care sa adaugati un cap mixer.

® Citeste si: Termoizolarea casei cu Vata Bazaltica!

Cum aplicam adezivul pe polistiren?

» Adezivul pe polistiren se poate aplica ori pe toata suprafata placii, cu ajutorul unei gletiere cu dinti, ori in puncte sau mamaligi. Din experienta constructorilor de-a lungul timpului, noi va recomandam aplicarea unui snur exterior de adeziv pe tot perimetrul placii de polistiren si a catorva mamaligi in interiorul perimetrului. Grosimea mamaligilor sa nu depaseasca 25mm, iar pozitionarea acestora sa fie cat de cat simetrica.

izolare cu polistiren adeziv pieptene

» Folosirea sistemului de aplicare pe mamaligi va ajuta sa scoateti cat mai dreapta suprafata finala a peretului, apasand pe placa pana ajungeti la nivelul dorit. La sistemul cu aplicare pe toata suprafata nu o sa puteti realiza acest lucru. De aceea sistemul de aplicare pe toata suprafata placii se recomanda la peretii perfect drepti, iar sistemul cu mamaligi la peretii cu abateri de planeitate.

izolare cu polistiren adeziv mamaligi

Cum aplicam coala de polistiren?

» Dupa ce am pus adezivul pe placa, vom trece la aplicarea acesteia pe perete. Colile de polistiren se aplica cu baza mare a placii in partea de jos, incepand cu coltul de jos al peretului. Verificati cu ajutorul unei nivele (cumpene) ca placa sa fie montata drept, aliniata atat pe verticala cat si pe orizontala, deoarece prima placa va fi ghidajul pentru intreg randul pana la capatul peretelui. Dupa ce ati verificat planeitatea colii apasati usor cu mana sau cu ajutorul unui ciocan de cauciuc pentru a realiza o mai buna priza a adezivului. Verificati inca o data cu nivela.

Daca bugetul va permite, la partea de jos a peretului este indicata folosirea unor profile speciale metalice ce au rol atat de ghidaj cat si de protectie a termosistemului impotriva rozatoarelor.

» Continuati aplicarea de placi de polistiren pana la  capatul randului, avand grija la rosturile dintre placi sa nu fie mari si verificand mereu cu ajutorul nivelei planeitatea placilor. La capatul randului sigur veti avea nevoie de o bucata mai mica decat o placa intreaga. Folositi un cutter sau un ferastrau pentru a taia din placa dimensiunea de care aveti nevoie.

» Urmand aceleasi tehnici vom aplica colile de polistiren pe intreaga suprafata a peretelui. O data cu cresterea randurilor pe inaltime va trebui sa utilizati o scara sau chiar schele metalice.

» Dupa ce ati terminat de aplicat colile pe intreaga suprafata lasati 2-3 zile pauza, ca adezivul si placile sa faca bine contact la suprafata, ca apoi sa treceti la aplicarea diblurilor de polistiren. Foarte multi fac greseala ca imediat dupa aplicarea placilor sa dea gauri pentru dibluri. Vibratiile produse de o masina de gaurit cu percutie pot afecta serios planeitatea placilor cat si stratul de adeziv, avand ca rezultat un termosistem ce va sta prins doar in dibluri.

termoizolarea casei cu polistiren

 

 

Cum aplicam diblurile de polistiren?

» Dupa ce ne-am asigurat ca adezivul s-a uscat bine, iar placile s-au prins sanatos de perete, vom trece la realizarea gaurilor pentru diblurile de polistiren. Pentru aceasta se va folosi o masina de gaurit cu percutie, cu un burgiu cu diametrul in functie de grosimea diblurilor (de obicei de 10mm).

» Lungimea diblurilor va fi in functie de grosimea placilor de polistiren. De retinut este faptul ca gaura va trebui sa fie cu 5-7cm mailunga decat grosimea termosistemului.

» Montarea diblurilor se va face la fiecare intersectie a colturilor placilor si cate 1-2 dibluri in centrul colilor de polistiren. Este bine sa cititi si prospectul producatorului de polistiren pentru ca metodele de aplicare pot fi diferite in functei de proprietatile fiecarui produs in parte.

cum aplicam diblurile de polistiren

» Daca intampinati probleme in a introduce diblurile in gauri, curatati bine gaura de praf prin introducerea repetata a burghiului, iar apoi folositi un ciocan. Aveti grija sa nu deteriorati capul diblurilor cu ciocanul.

» Dupa ce-am introdus diblurile de plastic in gauri, vom introduce cuiele din plastic cu ajutorul unui ciocan.

» Verificati ca “ciuperca” diblurilor sa fie putin ingropata in polistiren pentru a nu iesi in relief in momentul finisarii suprafetei.

Cum aplicam plasa de armare?

» Dupa ce am terminat de montat toate diblurile vom trece la aplicarea plasei de armare. Vom realiza o masa de spaclu ce ne va ajuta la prinderea plasei pe perete. Vom incepe prin aplicarea unui strat de masa de spaclu in partea superioara a peretelui, pe o latime egala cu latimea plasei, de care vom prinde plasa, ingropand-o in adeziv, incepand din centrul plasei si continuand spre margini. Stratul de masa de spaclu, avand o grosime de 3-5mm,  trebuie sa acopere in intregime plasa de armare. In acelasi stil vom continua pana ce vom acoperi intreg peretele.

» Recomandam ca la colturile casei si la glafurile geamurilor si a usilor sa folositi coltare metalice.

» In zona unghiurilor de 90 a geamurilor si usilor este necesara o armare suplimentara pentru a preveni aparitia fisurilor. Armarea suplimentara se va realiza ca in imaginea de mai jos.

Vezi Preturi Polistiren!

izolarea casei cu polistiren

» Dupa ce ati terminat de finisat suprafata cu masa de spaclu, puteti trece la aplicarea unei vopsele lavabile de exterior sau a unei tencuieli decorative.

126 Comments

 1. buna daca pun adeziv de lipire pe toata placa nu e posibil ca paretele sa nu mai respire am montat acum vreo patru ani pe un perete de piatra polistiren si am aplicat pe toata suprafata adeziv si mia transpirat peretele curgea apa prin polistiren pana si acuma cand e umezeala mai transpira

  • Buna ziua. Adezivul se poate aplica cu gletiera cu dinti pe toata suprafata placii de polistiren daca nu aveti diferente mari de planeitate a peretelui. In ceea ce priveste situatia prezentata de dvs. mai sus, aplicarea de termosistem nu este indicata pe pereti de piatra sau boltari (materiale reci). Daca totusi doriti izolarea unor astfel de pereti este absolut necesara izolarea interioara cu vata minerala si neaparat folie antivapori de apa.

 2. Foarte bune informatiile. La mine la apartament muncitorii nu stiau ca trebuie puse acele intarituri la colturi ca armare suplimentara, si le-am aratat pe tableta si le-au pus…bine cu injuraturi printre dinti si cu comentarii ca ce stiu aia pe internet ca ei monteaza de cativa ani buni si n-au fost probleme fara acele intarituri. Infine. Ms inca o data pt informatiile utile

 3. Bună ziua,
  Acum 11 ani am izolat casa pe exterior cu polistiren expandat de 5 cm după care a fost aplicata tencuială decorativa! Se poate sa mai adaug la actuala izolație inca una cu polistiren expandat grafitat de 5 cm?

  • Se poate, doar ca trebuie folosit un grund/amorsa peste tencuiala decorativa veche pentru a facilita o mai buna priza a adezivului de polistiren si eventual sa folositi niste dibluri de polistiren mai lungi de 15-20 de cm pentru o fixare mai buna a placilor.

 4. Am o casa construirá din boltari in totalitate, prin interior toti pereti sunt placati cu vata minerala de 10cm , as vrea sa stiu daca por placa la exterior cu polestiren grafitat,va multumesc.

  • Bineinteles ca grosimea polistirenului conteaza. Deasemenea conteaza si coeficientul de conductivitate termica, care trebuie sa fie cat mai redus. Pentru fatade va recomandam polistiren cu o grosime de minim 10cm, EPS minim 70-80 si coeficientul de conductivitate termica undeva in jurul valorii de 0.038 W/(m•K).

   • Buna ziua

    Am si eu o intrebare.

    Am o casa noua zidita din B.C.A , dorim sa o izolam cu zapada artificiala de 10 cm.pe dinafara.

    Este suficient pt.a nu pierde caldura cit de cit iarna?

    In pod avem pus scindura si vata din aceea pt.izolatie.

    Multumesc frumos , astept raspunsul dumbeavoastra

 5. Buna ziua ,am si eu o întrebare:de la depozitul de unde am cu!parat materialele mi au spus ca trebuie sa cumpăr doua feluri de adeziv,una pentru lipirea polistirenului,si altfel pentru prinderea plasei.este adevărat sau vor numai sa si vanda materialele…având in vedere ca cel de al doilea este si mai scump.mulțumesc pentru informații,foarte utile.

  • Asa este. Unul este adeziv pentru lipirea placilor de polistiren, iar celalalt este si adeziv si masa de spaclu. Va recomandam sa folositi pentru lipirea placilor adeziv Adeplast Polistirol Eco (14-15 lei sacul), iar pentru spacluire Ceresit Thermo Universal (19-20 lei sacul). Daca nu finisati acum casa cu tencuiala decorativa este recomandat ca masa de spaclu sa fie una de calitate care sa reziste la ploaie si zapada.

 6. Am uitat sa întreb,se spune ca in cărămizii poroterm nu este bine sa bagi diblurii, sparg celulule la cărămidă si fac mai mult rău dacit bine

  • Buna ziua. In cazul zidariei din caramida cu goluri, zona de ancorare a diblului trebuie sa depaseasca grosimea peretelui exterior al caramizii. Pentru a fi siguri de lungimea exacta a diblurilor ce va trebuiesc este necesara efectuarea unor teste de smulgere. Lungimea de ancorare ar trebui sa fie de minimum 35 mm.


   ATENTIE!!! Incercati ca gaurile sa nu se dea cu percutie pentru a evita pe cat posibil acea “distrugere” a caramizii pe interior.
   In mod normal, specialistii nu gasesc necesara folosirea diblurilor de fixare a termoizolatiei la cladiri cu regim pana la P+1, dar in functie de cum este supusa casa la actiunea vantului, sau daca apar dezlipiri ale placilor datorita unui montaj defectuos, este mai sigur sa aplicati si dibluri de fixare.

 7. Pe peretele exterior tencuit si vopsit ,e necesar sa se indeparteze stratul de vopsea de exterior?. Pentru montarea de POLISTIREN EXTRUDAT cu canturi de imbinare tip PARCHET de 5 cm grosime. Toate astes in sudul SPANIEI mai mult contra CALDURII. Multumesc articolul interesant.

  • Depinde foarte mult de proprietatile adezivului pe care o sa-l folositi. Trebuie sa cititi indicatiile de folosire furnizate de producator in ceea ce priveste aderenta adezivului la pereti finisati cu vopsea. Un adeziv bun, in mod normal, ar trebui sa “prinda” cu usurinta chiar si peste stratul de vopsea, daca nu, exista si solutia de a curata peretele cu o perie de sarma…doar ca e multa munca.
   Ca un exemplu specialistii de la Ceresit declara pentru adezivul lor de polistiren urmatoarele: “Peretii vechi netencuiti sau tencuielile si vopselele cu aderenta buna trebuie desprafuite si apoi spalate cu apa sub presiune si apoi lasate la uscat.”

  • Bună ziua, am o intrebare . Am o casa cu etaj făcută in anii 80 cu chirpic . Este tencuită toată înăuntru și afara . Este posibil să o izolez cu polistiren ? Nu face egrasie înăuntru ? Dacă se poate izola ce material ar fi indicat pentru asemenea i? Mulțumesc Aștept răspuns

 8. Buna ziua imi puteti recomanda un anumit tip de polestiren grafitat as vrea sa cumpar de la Dedeman daca nu ma insel este baudeman, va multumesc.

  • Buna ziua. Din pacate Dedemanul a inceput sa comercializeze doar marca proprie Baudeman, deci daca doriti sa luati polistiren grafitat nu veti gasi la ei decat Polistiren expandat Baudeman EPS 80 grafitat, 5-15 cm.
   Alte marci de polistiren grafitat de luat in calcul ar mai fi:
   – Austrotherm EPS – AF PLUS (Grafitat);
   – Polistiren GRAFITAT ADEPLAST;
   – Polistiren expandat Dalmatina EPS80 – Caparol

 9. Buna ziua….am o casa mai veche din caramida clasica(plina) tencuita …ca sa nu incarc fatada cu polistiren prea gros, am optat pentru polistiren dalmatina de 5 cm grosime….e mai scump decit cel clasic dar are coeficientul termic mai bun ( 0.033 din cite am citit) ….m-am gindit ca desi e de doar 5 cm grosime, avind in vedere coeficientul termic mai bun ar putea fi echivalat ca putere de izolare cu un polistiren clasic de 8 sau 10 cm ?

  • Buna ziua. Ca idee polistirenul Dalmatina este un produs mai calitativ mai bun fata de polistirenul expandat obisnuit regasit in magazinele de bricolaj.
   Ca sa va faceti o idee de calcul: un perete izolat cu 10cm de Dalmatina sa spunem ca izoleaza cu 20% mai bine fata de un perete izolat cu 10cm de polistiren expandat obisnuit.
   Deci doar 5cm de Dalmatina nu vor izola la fel cat unul de 10cm normal, chiar daca unul are conductivitate termica: λ= 0,033 W/mK si celalalt normal are λ= 0,040 W/mK.
   Daca mergeti pana la urma pe varianta cu 5cm de Dalmatina, va recomandam sa folositi si restul de finisaje tot de la Caparol care pot imbunatati capacitatile de izolare termica a fatadei.

 10. Cand trag plasa de armare trebe dat o mana de adeziv pe placa de polistiren sau sa pun plasa si sa trag adeziv pe ia?

  • Buna ziua. Izolarea cu polistiren este recomandata doar la Exterior.
   Pentru interior va recomandam izolarea cu vata minerala, dispusa intre profile metalice si placata cu gipscarton.
   In acest fel veti preveni aparitia condensului si mucegaiului.

 11. Buna ziua .Am cumparat o casa ce-i drept mai veche ,am izolat-o pe exterior cu polistiren de 10 ,pe interior exista ceva umiditate in partea de jos a peretilor .Intrebare …Pot izola si interior cu polistiren de 2 ?Voi reusi sa scap de acea umiditate ?

  • S-ar putea sa trebuiasca sa hidroizolati fundatia cu membrana hidroizolatoare si soclul casei sa-l termoizolati cu polistiren extrudat. Iar la interior va recomandam sa faceti o izolatie pe structura metalica, vata minerala, folie bariera de vapori si gipscarton verde antiumezeala…

 12. Buna ziua
  Ce recomandati pentru placare exterioara polistiren grafitat sau polistiren negrafitat si care sunt avantajele?

  • Daca dispuneti de un buget suplimentar va recomandam folosirea polistirenului grafitat. Cu aceeasi manopera, aceeasi grosime a termoizolatiei, dar folosind polistirenul grafitat, cresteti cu circa 20-25% proprietatile de termoizolare a peretelui. Va recomandam sa folositi o grosime de minim 10cm, ideal 15-20cm (casa pasiva).

 13. Buna ziua !
  O casa din lemn se poate izola cu aceleasi tipuri de materiale care se folosesc pt o casa din caramida ?

  • In principiu DA, dar conteaza si din ce materiale este facuta casa din lemn pe exterior: grinzi din lemn profilate, grinzi din lemn rotund, sau OSB?

 14. Bună ziua!
  Date: înălțimea camerelor – 258cm, sub placa de beton nu am folie de polipropilenă… ci straturile au fost: pământ, sort de piatră, plasă de Buzău, beton, pânza freatică e destul de sus – căminul hidroforului de 158 de cm adâncime e umplut cu apa 58cm primăvara…
  În toată casa va fi parchet laminat, mai puțin în baie. Chiar dacă voi scădea înălțimea camerelor, prefer să fac lucrurile cum trebuie. Casa va fi încălzită cu pompe de căldură aer-aer.

  Soluție propusă 1 : 5cm șapă de egalizare + plăci izolație parchet + parchet laminat
  Soluție propusă 2: 5cm șapă de egalizare + plăci izolație parchet + parchet masiv (banii din polistiren extrudat îi investesc în parchet masiv care nu termoizolează așa bine, dar e mai de calitate decât cel laminat)
  Soluție propusă de mine: polistiren extrudat 5cm + 5 cm șapă de egalizare (sau panouri spumă poliuretanică + 5 cm șapă de egalizare-nu știu nimic despre ele, dar mi s-a spus că izolează mai bine)
  Întrebări:
  1) Credeți că e ok: măturat, aspirat placa, pus folie polipropilenă, apoi polistirenul cu nut-feder, apoi turnată șapă nisip+ciment+fibre de armare Sika Fiber (nu știu daca Sika Fiber 12mm, am înțeles că trebuie unele mai lungi)? Ce rezistență trebuie să aibă extrudatul?
  2) Acele fibre de armare înlocuiesc armarea cu plasă de Buzău sau soluția mea nu necesită armare?
  3) Pe margini folosesc bandă perimetrală sau poate fi folosită folie de parchet?
  4) Considerați o soluție mai bună șapa mecanizată și elicopterizată?
  5) În baie unde pun gresie trebuie să am nivelul mai jos?
  6) Rezistența termică adăugată cu polistirenul se va simți sau nici nu se compară cu o pardoseală de apartament?
  7) E mai indicată o șapă pe bază de ipsos?
  Cum proced la ușa de la intrare pentru o barieră termică între șapa de interior și cea de la terasă?

  Cum procedez dacă vreau numai să termoizolez, nu să și hidroizolez?
  Accept orice alte sugestii sau o soluție adecvată. Vă mulțumesc!

  • Eu va recomand sa aspirati si sa spalati placa din beton, apoi sa aplicati cu o bidinea sau un trafalet o emulsie bituminoasa pentru hidroizolatii.

   Apoi lipiti polistirenul extrudat cu CT85, puneti plasa din fibra de sticla lipita tot cu CT85, dupa aceea o sapa autonivelanta de maxim 1 cm si la final placare cu gresie sau parchet laminat.
   Nivelul sapei trebuie realizat in concordanta cu nivelul final dupa placarea cu gresie sau parchet.

   • Vă mulțumesc pentru răspunsul prompt! Totuși, dacă placa prezintă diferențe de nivel ce necesită o grosime mai mare, credeți că se impune o șapă de egalizare? În acest caz cum procedez? E necesară și folie de polietilenă sau plasa sudată sau de armare? Cum ați proceda?
    Felicitări pentru site și pentru munca depusă!

    • In acest caz ati putea realiza urmatoarele variante:

     Varianta 1:
     1. Aplicarea unei emulsii bituminoase pentru hidroizolare peste placa din beton existenta
     2. Lipirea placilor de polistiren extrudat cu adeziv in sistem pieptene, iar in timpul acestui procedeu sa se corecteze din adeziv diferentele de nivel, asta in cazul in care nu sunt mai mari de 1-2cm;
     3. Sapa autonivelanta armata cu plasa din fibra de sticla
     4. Gresie / Parchet

     Varianta 2:
     1. Membrana hidroizolatoare sau folie PVC
     2. Extrudat de minim 3cm
     3. Sapa egalizare de minim 3cm
     4. Autonivelanta (optional – in functie de cat de plana scoateti sapa de egalizare)
     5. Gresie / Parchet

     Din punctul nostru de vedere, sapa de egalizare se armeaza cu plasa sudata doar daca are peste 4-5cm, astfel incat fierul sa fie imbracat de minim 2cm de mortar de o parte si de alta. Armarea va creste rezistenta sapei.

     Multumim pentru aprecieri!

 15. Chiar nu mă așteptam la un răspuns atât de rapid! As folosi varianta a doua, dar as dori 5cm de polistiren extrudat pentru termoizolație. In acest caz se impune o anumită grosime a șapei? Dacă da, aceasta necesita armare? Pot folosi doar plasă sudată sau și fibre de armare sau plasa de armare sapa RF 1? Mă gândesc și la buget…

 16. Buna ziua felicitări pentru articol și pentru faptul că văd că sunteți foarte săritor in a sfatui oameni! Asi dori sa va adresez o întrebare am inceput casa realizată din bolțari izolata cu polistiren extrudat pe exterior de 3 .. iar aceasta fiind prima iarna petrecută am întâmpinat probleme de condens și mucegai in interior!! Ce ar fi mai bine de făcut placat din nou afara cu poliester expandat de 10 sau să plachez interior cu vata minerala și gipsocarton! Va mulțumesc mult

  • Boltarii din beton sunt foarte “pacatosi” cand vine vorba de termoizolare…
   Solutia ar fi sa izolati exterior cu polistiren de 10 cm expandat, nu extrudat (extrudatul nu este recomandat pentru izolarea exterioara a peretilor).
   Apoi va trebui sa curatati toti peretii de mucegai cu solutii speciale pentru a fi siguri ca nu se raspandesc sporii de mucegai in toata casa.
   https://casasidesign.ro/cum-scapam-de-mucegai.html

 17. As vrea sa stiu daca la o casa veche din caramida, tencuita clasic (pe alocuri un gen de strop) este bine ca sistemul de izolatie cu polistiren+plasa+adeziv sa fie aplicat fara ca tencuiala sa fie data jos de pe caramida. Cred ca o sa se curete peretii acolo unde suna a gol si se va trece direct la montarea placilor.Pe placi se va pune adeziv pe maginile ei – cum ati specificat mai sus- snur plus probabil cateva mamaligi. Este corecta o asemenea placare? va multumim

  • Exact…indepartati cu ajutorul unui ciocanel zonele de tencuiala care se desprind si apoi treceti la aplicarea polistirenului. Nu uitati de dibluri si daca puteti sa faceti gaurile in pereti FARA percutie. In asa fel nu veti deteriora caramida.

 18. Buna ziua,
  Doresc sa stiu daca nu este suficient sa lipesc placile de polistiren cu spuma fara sa aplic diblurile?
  multumesc.

  • Conform normelor in vigoare trebuie sa alicati dibluri indiferent de modul de lipire. Iar sfatul nostru este sa nu faceti rabat la calitatea lucrarii si sa aplicati dibluri macar la colturile placilor. Nu sunt o suma asa de mare raportat la intreg sistemul de termoizolatie si nu are sens sa riscati integritatea intregii investitii pentru “cateva” dibluri… 🙂

 19. Construiesc o casa si, neavand posibilitatea racordarii la reteaua de gaz, ce sistem de incalzire ar fi mai potrivit: centrala electrica sau centrala pe lemne? Multumesc.

  • Buna ziua. Discutia este putin mai ampla…Depinde foarte mult ce tip de persoana sunteti: daca sunteti o persoana comoda, care nu vrea sa crape lemne, sa se murdareasca, sa mearga sa faca focul la cateva ore…atunci solutia este centrala electrica in combinatie cu incalzire in pardoseala. Ce trebuie sa stiti ca alegand solutia cu centrala electrica si facturile vor fi mai mari, dar va fi mult mai comod.
   Daca sunteti o persoana care nu se da inlaturi de la putina munca si deranj, atunci puteti opta pentru o centrala pe lemne, ideal in combinatie cu un Puffer si o automatizare buna. Deasemenea veti avea nevoie de o sursa de lemne bine uscate si spatiu de depozitare.
   Ce este foarte important este ca viitoarea casa sa fie foarte bine izolata, atat ca termosistem cat si ca ferestre. Izolatia trebuie bine facuta nu doar la pereti cat si la tavane.
   Deasemenea a variante de incalzire mai puteti opta pentru centrala pe peleti sau chiar pompa de caldura.
   Daca mai aveti si alte nelamuriri nu ezitati sa ne scrieti.

 20. Buna ziua! Cu tencuiala pe exterior sau nu??? Am o casa de caramida poroterm pe care soresc sa o izolez.

  • Depinde de cum a fost realizata zidaria. Daca s-a executat zidarie cu nut si feder cu adeziv in strat subtire, iar suprafata este perfect plana, atunci se poate termoizola direct, fara tencuiala. In caz contrar se recomanda o tencuire in prealabil…

 21. Bună ziua.
  Am în vedere înlocuirea ramei din lemn cu sticla din partea superioara și lambriului pvc din partea inferioara a balconului de la etaj 1,cu tâmplărie pvc cu geam termopan în partea superioara și zidărie bca 5cmm în partea inferioara. (scheletul este metalic).
  Va rog sa îmi spuneți dacă procedez corect aplicând polistiren extrudat de 3cm atât la interior cât și la exterior,cu adeziv din spuma,fără dibluri,cu tencuiala decorativa exterior și placare ceramica interior.De asemeni vreau sa plachez atât tavanul cât și pardoseala cu extrudat de 5 cm,urmând sa finisez cu gresie,dar sa aplic emulsie bitumoasa sub polistirenul din pardoseala,inclusiv 10cm pe zidul bca.Vă rog dacă se poate și alte soluții, la o lungime de balcon de 3,5m.
  Va mulțumesc anticipat.

  • Buna ziua. Va recomandam sa folositi un BCA de minim 10cm grosime cu izolare exterioara cu polistiren expandat de 10cm EPS80. In acest fel nu cred ca mai este necesara placarea interioara cu polistiren extrudat, iar costurile vor fi mai mici.
   In ceea ce priveste pardoseala, se lipeste polistirenul extrudat, apoi turnati o sapa autonivelanta armata cu plasa din fibra de sticla. Apoi aplicati hidroizolatia si placati cu gresie cu adeziv flexibil.
   La tavan se recomanda realizarea unei structuri din profile metalice pt gipscarton, izolare cu vata minerala si placare cu gipscarton antiumezeala. In acest fel veti impiedica aparitia condensului la tavanul balconului.

   • Vă mulțumesc mult pentru sfaturi.lncerc sa țin cont de recomandări. Intre timp am achiziționat polistirenul extrudat de 3cm și am sa văd cum procedez.
    Va doresc succes în tot ce faceți.

 22. Buna ziua,am un perete izolat pe interior cu polistiren de 5cm.Pot izola pe exteriorul aceluiasi perete cu alt polistirende 5cm?Deoarece tot pe interior nu se mai poate.

 23. Bună ziua.
  Va rog, dacă puteți sa îmi răspundeți la postul anterior, …”Am în vedere înlocuirea……”.Menționez ca nu lucrez în domeniu, dar îmi place sa fac pentru mine.
  Va mulțumesc inca o data.

 24. Casă construita recent din boltari bca netencuita,ce imi recomandati sa tencui si dupa sa plachez cu polistiren pe mamaligi Sau se poate placa direct pe bca (pe mămăligi sau toată suprafața plăci cu pieptane)? Va multumesc! Astept raspuns

  • In mod normal, specialistii recomanda tencuirea zidariei de BCA inainte de placarea cu polistiren. Dar in practica foarte multe persoane au recurs la placarea directa peste BCA fara a mai tencui peretii, mai ales daca zidaria a fost executata dreapta, fara abateri. Decizia este a dvs.

 25. Buna ziua. Casa construita din caramida porotherm 25cm, fara tencuiala interior sau exterior, cu interiorul placat cu rigips rigitherm(rigips lipit cu polistiren expandat 2cm). Rigithermul a fost lipit pe “mamaligi” existand un spatiu de aprox 1cm intre zid si polistiren. Pentru exterior, cum recomandati sa plachez peretii?. Ce grosime de polistiren recomandati?

  • Va recomand izolarea exterioara cu un strat de minim 10cm de material termoizolator: vata bazaltica sau polistiren in functie de bugetul dvs.

 26. Buna ziua,
  Incep constructia unei case pentru familie si as dori sa o izolez termic cat mai bine.Va intreb daca nu e mai eficient da pun caramida de 20-25 cm la interior, apoi polistiren de 10 si dupa aceea inca un rand de caramida, de 10-15? As sari peste costurile cu aplicarea pa exterior, in favoarea celui de-al doilea rand de caramida, pe care as tencui-o si as varui simplu apoi. Am inteles ca si Siceram scosese o caramida cu doua straturi si polistiren la mijloc. Ce-mi recomandati?

 27. Buna ziua,
  Aveti un site facut de profesionisti si puteti da solutii la diferite probleme.
  Daca pe vremuri-14 ani- am facut o greseala la termosistem punand pe fatade polistiren extrudat-3cm Isover, acum ce solutie am sa indrept lucrurile.
  Cu stima

  • Buna ziua. Pai aveti urmatoarele 3 variante:
   1. Adaugati un strat de termoizolatie la exterior peste polistirenul existent.
   2. Daca sub polistirenul extrudat s-a format mucegai, atunci va trebui sa scoateti polistirenul vechi, sa curatati peretii si apoi sa termoizolati din nou cu polistiren expandat sau vata bazaltica de minim 10cm.
   3. Daca va permite spatiul puteti realiza o termoizolatie interioara cu vata minerala si un sistem de pereti din gipscarton.

 28. buna seara,
  am izolat de putin timp ( in urma cu o luna ) casa cu polistiren expandat de 10 cm. Pe unele suprafete, anume sub geamul de la baie, in zona garajului este umesa si toata partea din spate a casei ( spre nord) este brumata. Mentionez ca in timpul zilei nu au fost temperaturi negative, iar pe timpul noptii au fost -4 grade . Imi puteti, spune, va rog ce se intampla?
  va multumesc anticipat !

  • Peretii inca nu s-au uscat complet si e normal sa apara efectul de condens. In timp peretii se vor usca complet si fenomenul va disparea. Daca doriti puteti folosi si un dezumidificator pentru a accelera procesul de uscare si eliminare a umezelii din pereti.

 29. buna seara, cu scz de rigoare si speranta unui raspuns va adresez urmatoarea intrebare>
  – este eficenta o termoizolarea exterioar[ a unei case de caramidă celulară vechi(50 de ani) cu ferestre din termopan clasic (2 foi de geam), cu polistiren de inalta clasa energetica dar cu o grosime doar de 60? Mentionez ca din considerente obiective nu pot face o izolatie cu un termosistem care sa depaseasca 70 (tencuiala decorativa inclusa). casa are un pod inalt, nu are turnata placa si pe pod este pus lut intre barnele groase de lemn.este calduroasa si in momentul de fata, dar ma gandesc ca un plus de izolatie ar scadea costul cu gazul utilizat la centrala. In plus trebuie sa fac o reparatie exterioara a imobilului in cauza. Va multumesc pentru atentia acordata.

  • Buna ziua.
   Cu siguranta orice termoizolatie aplicata unei case este eficienta si va va aduce costuri reduse la incalzire, daca este executata corespunzator.
   Daca tot nu puteti folosi o izolatie mai groasa de 6cm, atunci noi va recomandam sa folositi in loc de polistiren, vata bazaltica de 5cm. Iar daca considerati ca aveti pierderi de caldura si prin tavan, atunci puteti intinde in pod suluri de vata minerala de sticla.
   https://casasidesign.ro/izolarea-casei-cu-vata-minerala.html

 30. Buna. Doresc sa izolez casa anul acesta. Mentionez ca e din caramida porotherm 30. Pe interior e tencuit, gletuit si zugravit. Am niste nedumeriri:

  1. Cam pe cand ar fi ok sa incep cu izolarea? Peretele din spatele casei da inspre dig, zona din care bate foarte tare vantul uneori si zona in care nu bate soarele decat putin cand apune. Ma gandeam sa astept pana cand afara o sa fie cald ca sa se mai usuce putin peretele acela de la aerul cald din atmosfera. Mentionez ca pe acel perete imi da si un perete de la camara si am observat iarna aceasta pe acest perete exterior putin mucegai si am pus un dezumidificator. Avand in vedere toate astea cam pe cand imi recomandati sa incep cu izolarea?

  2. Ca sa izolez fundatia ce imi recomandati? Polistirenul sa fie de aceeasi grosime ca si la peretii casei? Stiu ca la fundatie trebuie sa fie extrudat, iar la restul casei expandat.

  3.Am doua terase exterioare care trebuie sa le mai inalt cam cu vreo 15 cm (fara gresie). Ar trebui sa fac si la terase ceva hidroizolatie? Sub terase nu exista nici o incapere, e fundatie.

  Multumesc.

  • Buna ziua. O sa va raspund pe puncte:
   1. Temperatura de punere in opera a adezivilor de polistiren este intre 5 si 30 de grade Celsius. Asa ca urmariti meteo si vedeti de cand incep temperaturile sa creasca. Daca veti lipi placile cu adeziv, iar noaptea veti avea temperaturi cu minus (de inghet), atunci stratul de adeziv cu siguranta va fi afectat ducand la o priza imperfecta.
   2. La fundatie puteti folosi polistiren extrudat de 3-5cm si daca se poate sa aplicati si o solutie hidroizolanta pe suprafata soclului inainte de aplicarea polistirenului.
   3. Pentru o protectie mai buna a fundatiilor este indicat sa aplicati o amorsa bituminoasa pe suprafata terasei, sau folositi direct adezivi de gresie speciali pentru exterior, flexibili, si neaparat chit de gresie AquaStop cu proprietati hidroizolante.

 31. buna seara! o idee de a izola casa cu pereti de caramida porotherm de 25. Zidaria este dreapta!Cu sau fara dibluri? Ce adeziv sa folosesc!Casa are turnata placa peste parter si nu are etaj. Cum si cu ce sa izolez partea de sus?

  • Buna ziua. In general meseriasii monteaza termoizolatia la casele doar pe parter fara dibluire, in schimb atat normativul cat si noi va recomandam sa folositi dibluri la prinderea polistirenului de fatada, mai ales la ce vijelii sunt acum.
   Ca adezivi puteti folosi orice adeziv de la Ceresit, Adeplast, etc., in functie de buget.
   Nu inteleg intrebarea cu izolarea partii de sus, daca puteti fi mai explicit va rog.

 32. Buna ziua,

  doresc sa izolez casa pe exterior cu polistiren,
  casa are pereti dubli cu camera de aer intre pereti…
  imi puteti spune ce fel de materiale sa folosesc…sa nu patesc sa inceapa sa transpire peretii
  va multumesc

  • Daca doriti izolarea casei cu polistiren, atunci va trebui sa folositi polistiren expandat cu o grosime de minim 10cm.
   Pentru a nu “incepe sa transpire” peretii trebuie sa fiti sigur ca asigurati o ventilare corecta a incaperilor dupa izolarea casei cu polistiren.
   Condensul poate aparea din diverse motive. Pentru a intelege mai bine fenomenul cred ca ar fi indicat sa cititi urmatorul articol: Ce este Condensul?

 33. Buna ziua,
  Recent am terminat de ridicat o casa din Bca de 25 in zona Timișoarei,as dori sa stiu daca este suficient izolarea pe exterior cu polistiren de 15 si la interior o tencuiala pe baza de ipsos gen Goldban. Credeti ca in timp pot avea probleme cu igrasie.
  Va mulțumesc anticipat.
  Informați foarte utile mereu de la voi.

 34. Bună ziua. În urma cu 2 ani am placat casa unui prieten fără a da și decorativa. Doar până acolo deci: placat, plasa, și un singur strat de adeziv. Ne având posibilitatea financiară și pentru tencuieli decorative. Acum după atâta timp, ma sunat ca ia căzut bucăți din stratul dat peste plasa și au apărut fisuri. Mi-a trimis poze. Unde este căzut este și umezit. Întrebarea este: este posibil sa fie din cauza ca nu a dat decorativa și a stat mult timp expus la soare și umiditate sau poate oi fi greșit eu ceva. Mulțumesc

  • Este din cauza faptului ca nu s-a dat cel de-al 2lea strat de masa de spaclu si decorativa.
   Apa s-a infiltrat prin porii ramasi neinchisi si de la factori precum: UV, precipitatii, inghet-dezghet au aparut si fisurile in strat.
   Insa nu este nici o problema. Se curata zonele afectate, se suplimenteaza cu plasa si se da ce-a de a 2-a mana de masa de spaclu.
   Apoi grund la culoare si tencuiala decorativa.

 35. am citit cu placere raspunsurile dvs
  Am o casa cu parterul din boltari si etajul din bca ,pot sa pun la parter poliestiren de 15 si la etaj de 10?credeti ca voi avea probleme datorita diferentei de grosime?cum credeti ca ar trebui sa fac ?
  multumesc anticipat

  • Pentru a nu avea probleme de infiltratii la imbinarea celor 2 grosimi, puteti folosi un pervaz metalic, cum poate ati vazut pe la blocurile de locuinte, folosite intre etaje.
   Recomandarea noastra este sa puneti polistiren de 15 peste tot. Diferenta nu este asa de mare la pret, raportat la total lucrare de izolare, si banii ii veti recupera in timp din facturile mai mici la incalzire.

 36. Buna ziua ,va scriu din nou desi raspunsul dvs a fost destul de clar.Astazi am vrut sa fac comanda la poliestiren de 15cm grafitat de la Adeplast….nu se gaseste la Braila…iar un representant pe care l am sunat ,mi a spus ca e o greseala sa punem de 15 …”apoi peretii nu respira”..
  Repet casa este din boltari si toate recomandarile citite pina acum pe situl vostru(ptr care va multumesc),spun ca grosimea si calitatea sunt importante,deci sfatuiti ma va rog cum sa fac sa cumpar un poliestiren de buna calitate si va rog sa mi spune ti parerea in legatura cu grosimea.
  Multumesc mult

  • Noi va asiguram ca grosimea stratului de izolare exterioara conteaza foarte mult. Luand-o logic…iarna va este mai cald cand aveti o geaca…sau un tricou pe dvs.??? Grosimea materialului conteaza.
   Incercati sa mergeti la un magazin Dedeman si acolo veti putea cu siguranta comanda Polistiren expandat Baudeman EPS 80 grafitat de 15 cm, iar daca aveti o suprafata mai mare poate reusiti sa obtineti si un discount.

 37. An cumparat o casa care este izolata cu poistiren de 5 cm, insuficient pentru confortul termic. Este OK sa pun un nou strat de polistiren( de 10 cm) peste cel existent? Sau este recomandabil sa decopertez polistirenul vechi si sa pun polistiren de 15cm.

  • Faceti mai intai un sondaj pe peretele dinspre nord sau pe cel care bate ploaia mai tare. Decupati o bucata de 50x50cm de polistiren si vedeti daca in spatele acestuia totul este in regula. Ideea e sa nu fie urme de mucegai sau ciuperci in spatele acestuia. Daca totul este in regula si uscat. Puteti aplica un polistiren suplimentar pe deasupra. Daca nu, va trebui sa decopertati, sa curatati si apoi sa aplicati noul termosistem.

 38. Multumesc mult ptr raspunsurile dvs,vreau sa va intreb :casa mea are doua etaje,si apoi pod.Intre etaje este placa de beton ,pot sa izolez placa prin interiorul parterului cu poliestiren?sau este mai corect sa facem cu vata de sticka si placi de carton gips??

 39. Buna ziua! Avem casa izolata cu polistiren si e data si cu tencuiala nobila , insa nu e izolat cum trebuie, se simte frig. Am putea pune ceva peste sau trebuie dat jos ?

 40. Buna ziua!.Va rog sa imi spuneti daca la un termosistem unde s-a fixat plasa si nu au dat suficiente gauri pentru diblu ,iar plasa a fost fixata eronat ,adica fara adeziv sub plasa,acum pot aplica alte dibluri si sa pun din nou plasa corect si masa de spaclu deasupra ,sau sa dau jos plasa deja existenta .Va multumesc anticipat!

 41. Buna ziua!! Am casa de boltari si am izolat o cu polistiren de10sp80, am pus plasa peste si m-ar interesa sa stiu daca as pune gresie pe toclul colțurile casei daca ține lipit??

 42. Buna iua, izolez casa caramida cu goluri de 29cm tencuita int/ext cu polistiren caparol clasic de 10cm. Doresc sa trag peste polistiren 2 straturi de adeziv +plasa de 160 si sa vopsesc cu lavabila de exterior. Ce adeziv de spaclu este mai elastic si mai rezistent, banuiesc la pachet cu o lavabila (+amorsa?)de aceeasi marca. Daca nu am bani de tencuiala macar adezivul si lavabila sa fie de calitate ca sa reziste. Meseriasul recomanda tinci de finisare gri dar altul recomanda sa nu complic si sa raman la produse putine si de calitate.

  • Daca tot ati mers pe un polistiren mai calitativ de la Caparol, atunci ar trebui sa mergeti in continuare pe mana acestora. Mergeti la un reprezentant Caparol si cereti-le o recomandare pentru masa de spaclu si vopseaua lavabila.

 43. Bună ziua,
  Am urmărit cu mare interes acest subiect legat de termoizolația pereților și aș dori să întreb dacă pereții neportanți de BCA (ridicați de anul trecut) se pregătesc într-un anume fel înainte de placat polistirenul. Blocurile de BCA sunt parțial decalibrate, cu rosturi frecvente.
  Vă mulțumesc!

  • Daca peretii au fost lasati timp de un an de zile sub actiunea intemperiilor exterioare este indicat sa aplicati o amorsa sau un “sprit” de ciment inainte de lipirea placilor de polistiren, pentru o aderenta si priza mai buna a materialului liant.

 44. Buna ziua. Cum trebuie procedat la izolarea unei cladiri a carei colturi sunt rotunjiti? Intre plăcile de polistiren care se imbina in unghi de 90 de grade și coltul casei rotunjit ramane un gol. Cum as putea umple acel gol? Mulțumesc frumos

 45. Buna seara am construit casa din bca acuma urmeaza sa o izolez ma puteti ajuta cu un sfat ce tip de polisteren imi trebue si ce decorativa este msi buna va multumesc

  • Alegerea polistirenului si a tencuielii decorative este in stransa legatura cu bugetul pe care il aveti disponibil. Va recomand un polistiren cu un EPS cat mai mare si un coeficient de conductivitate termica cat mai redus (sub 0.04 W/(mK)). In ceea ce priveste tencuiala decorativa va recomand sa mergeti la firme specializate care ofera si garantie. Au existat situatii de-a lungul timpului in care fatada a iesit “patata” sau au aparut microfisuri la nivelul finisajului, si nu din cauza meseriasilor care au aplicat-o, ci din cauza unor galeti de tencuiala decorativa care nu au fost depozitate corespunzator in depozitele magazinelor.

 46. Buna ziua. In cazul unei case mai vechi din caramida tencuita la exterior cu niste stropi in relief se poate aplica izolaie cu polistiren? Mai trebuie efectuata si izolatie interioara? Mulțumesc.

  • Da, se poate izola cu polistiren, recomandat minim 10cm grosimea polistirenului. Nu este obligatorie izolarea si la interior.

 47. Buna ziua. La o casa cu peretii din pamant (paianta, chirpici), care nu sunt drepti la 90 grade, cum recomandati sa se faca termoizolatia pe exterior?? Am auzit ca la casele din pamant este pericol de a se trage umezeala catre interior. In interior avem placat cu gipscarton, fara vata, doar perna de aer dintre peretele din pamant si rigips. Oare cum respira acel perete din pamant, fiind izolat dinspre exterior? La zidarie noua inteleg ca e cu totul altceva…Multumesc!

  • La casele din paianta sau chirpici, in primul rand trebuie sa hidroizolati foarte bine fundatia pentru a impiedica umezeala sa “urce” in pereti. Dupa hidroizolarea este recomandat sa si termoizolati elevatia fundatiei cu un polistiren extrudat 2-5cm. Apoi, la pereti puteti termoizola cu polistiren, sau mai indicat cu vata bazaltica dispusa intre rigle de lemn sau prinsa direct pe perete cu dibluri. Este foarte important insa daca stratul suport va permite sa va prindeti. Depinde cum sunt dispusi popii, leaturile, contravantuirile.

 48. Bună ziua, ptr izolarea exterioară cu polistiren expandat grafitat 15 cm eps 80 și fațadă tencuită, cum mă sfătuiți să pun adeziv pe polistiren, cu cordon perimetral și 2-3 mămăligi sau pe pieptăn de 10-12 mm pe toată suprafața. Mulțumesc

  • Daca aveti diferente mari de planeitate ale peretilor (peste 1-2cm) atunci mergeti pe varianta cu cordon si mamaligi, iar daca peretii sunt plani atunci varianta cu adeziv tras la pieptan e cea recomandata.

 49. Buna ziua, Am o casa veche cu fundatia si peretii din PIATRA.Vreau sa o izolez termic cu polistiren expandat ESP. Ce sfaturi imi recomandati ?

 50. Doresc sa izolez termic,pe exterior,o casa veche cu pereti din piatra.Rog transmiteti varianta corecta de aplicare a polistirenului. Ce tehnologie trebuie respectata ?

 51. Buna ziua, intentionez sa izolez o casa P+M pe structura din lemn placata cu OSB si am luat decizia de a lipi polistirenul grafitat de 20 cm cu spuma poliuretanica Ceresit CT 84, armez cu plasa de 160 gr/mp si folosesc masa de spaclu Ceresit Thermo Universal…Considerati ca ar trebui sa mai folosesc si dibluri (inaintea plasei, normal)? As vrea sa nu am punti termice fiindca ar trebui sa folosesc dibluri cu holsuruburi pentru lemn din metal. Multumesc pentru sfaturi si rabdare.

  • Eu am montat la o casa de lemn si fara rozete cu holzsuruburi, doar in spuma si de vreo 3 ani vad ca nu a cazut nimic si au fost ceva vanturi in zona. Ideea e ca vantul ti-o poate smulge doar daca apare o neetanseitate pe la colturi sau sub streasina.
   Daca pui plasa peste tot cu 2 maini de masa de spaclu si tencuiala decorativa, si nu ai nici o “gaura” pe undeva, n-are cum sa ti-o umfle vantul…

 52. Bună seara. Am mai multe intrebari legate de etapele termoizolației unei case. Ați precizat în alt comment că extrudatul se utilizează pe partea de soclu și expandatul la pereți. In majoritatea cazurilor am observat ca expandatul este montat prima data, fara că soclul sa fie izolat. Concluzia este că se montează întâi eps pe pereți și ulterior xps pe partea de soclu? Care ar fi explicația? Este corectă concluzia? Xps se montează până la nivelul solului, iar trotuarul perimetral vine peste? Profilul de soclu este o necesitate? Sau se poate fara? Aștept un sfat din partea dv. Multumesc

 53. Buna ziua.Am cumparat o casa noua care a fost izolata in interior cu vata de 8 si rigips,caramida este poroterm.Casa este cu etaj si are incalzire in pardoseala electrica in toate spatiile. Intrebarea este daca in exterior ar trebui o alta izolatie sau doar tencuiala?

 54. Buna Am casa costruita din BCA Este tencuita inauntru cu tencuiala normala;nisip,var,ciment si finisat ci malta fina.Cum este indicat daca izolez exterior cu polistiren sa nu imi transpire in camere in interior.Va multumesc.

 55. Bună ziua. Dețin o casa din bolțari de zgura, construita în 2005, izolata exterior cu polistiren de 5 cm. În interior nu are izolație de nici un fel. Exteriorul casei urmează sa-l refac, adică sa aplic decorativa pentru ca este deteriorat. Pentru izolarea termica a casei ce îmi recomandați, sa mai adaug un strat de polistiren în exterior? Mulțumesc

  • Cu siguranta ca DA. Va recomandam inca un strat de minim 10cm. Din experienta noastra consumul cu incalzirea casei scade destul de considerabil la o izolatie exterioara de 15cm.

   • Am o casa din chirpici avand tencuiala cu stropi la exterior.
    Placile de polistiren se pot aplica direct pe tencuiala cu stropi, sau e necesara in prealabil umplerea golurilor dintre stropii tencuielii cu adeziv si adus peretele exterior la o suprafata perfect plana si abia apoi se poate lipi placile de polistiren pe peretele exterior?

 56. Casa părinților mei are zidărie din bolțari de beton și din cauza asta este foarte friguroasa, pe afară are izolație de 5 și mă gândeam să mai aplic un strat de 10, oare se simte schimbare sau trebuie izolat și la interior?

 57. Buna ziua, casa părinților mei are zidăria din bolțari de beton și din cauza asta e destul de friguroasa, pe afară e izolata cu polistiren de 5 și aș vrea să o mai izolez o data la exterior cu polistiren de 10 dar nu sunt foarte sigur daca asta ajuta, m-am gândit să izolez la interior cu vata de sticla și să pun placi de rigips dar nu sunt așa de sigur nici de varianta asta, ce ar fi de făcut? Izolata la exterior cu polistiren de 10 sau la interior cu vata de sticla?

 58. Bună ziua. Am plecat cu polistiren expandat de 10 exteriorul case ,pereți nu sunt drepți, la pervazul unei ferestre este o diferență între geam și perete. Se poate pune aplica o polistiren de altă dimensiune peste polistiren, plasă și adeziv în așa fel încât să fie drept glaful ferestrei? In momentul in care se aplică amorsa și decorativa este permis să se vadă pătrățele din plasă? Mulțumesc de răspuns.

 59. Buna ziua.Am o casa din chirpici tencuita la exterior pe plasa de Buzau,prinsa cu scoabe in chirpici.
  Peste tencuiala la exterior s-a aplicat un strat de stropi .
  Se poate izola la exterior cu polistiren?
  Si daca se poate izola, peretii trebuiesc adusi la suprafata plana?
  Spun asta deoarece peretii au acei stropi la exterior si da un aspect de suprafata neregulata,cu toate ca peretii sunt drepti.
  Sau dimpotriva, nu e necesara nivelarea peretilor datorita stropilor
  ci pur si simplu se desprafuieste peretele,se spala cu apa, se usuca, se da amorsa,apoi se aplica adeziv pe placa de polistiren si se lipeste de perete?

 60. Bună ziua,
  Am finalizat etapa de construcție la rosu la casa P+M pe zidarie din BCA Ytong A+ de 30cm grosime. Va rog sa-mi spuneți dacă este cazul sa tencuiesc exteriorul si apoi sa anvelopez sau pot anvelopa direct pe pereții din BCA,care au iesit drepti.
  Si va rog sa-mi spuneți ce variantă de izolatie sa aplic la exterior, as vrea sa folosesc o izolație de max 10 cm grosime.
  Menționez ca ferestrele sunt bune izolatoare, cu 6 camere, tripan.
  Vă mulțumesc anticipat!

 61. buna seara,
  la zidarie de 30cm cat trebuie polistiren?
  trebuie tencuita inainte de aplicarea polistirenului.
  mulțumesc.

 62. Am izolată camera în interior cu zăpadă și tinci meseriașul a zis că nu este problema dar miroase a mucegai și a apărut pe pereți și pe la colțuri și umiditatea este foarte mare ce pot să fac în acest caz?

 63. Buna ziua,

  Care este varianta cea mai buna pentru izolatie exterioara, ca si raport calitate/pret?

 64. Buna ziua – Avem o cabana la munte cu structura peretilor de la exterior spre interior dupa cum urmeaza: – lambriu de 2 cm, folie aluminiu NASA, vata bazaltica, lambriu de 2 cm. As dori sa izolez pe exterior din nou, peste lambriul existent. Ce solutie imi recomandati? Ma intereseaza in special daca pun vreun tip de folie, de care anume, peste lambriu inainte de polistiren sau vata bazaltica! Va multumesc!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.