Intrebare de la: Laurentiu D. pe adresa redactiei:

”  Buna ziua. Am o mare dilema privind izolarea plafonului pe grinzi de 15 cm pe care o executa constructorul intr- un pod nelocuibil. Plafonul se va monta după cum urmează de jos in sus:- glet, adeziv, plasa, polistiren de 5 expandat, osb de 1, vata minerală 20 cm.       

Am citit ca mai trebuie și folie antivapori care se montează între vata și osb fixată pe grinda. Constructorul nu o montează deoarece zice ca nu are rost și nu ajuta la nimic. Eu propun sa mai adaug încă 10 cm de vata și folia antivalori. Este bine ce montează constructorul fără sa am probleme de umiditate, mucegai ?

Mulțumesc in avans pentru răspuns.
O zi buna!
 
Raspuns redactie:
Buna ziua. Nu va recomandam sistemul de executie a plafonului cu polistiren.
Va recomand sa faceti o structura din profile metalice, cu folie bariera de vapori, vata minerala de minim 25 de cm si finisare cu gips-carton. O sa iasa mult mai bine lucrarea atat ca eficienta termica cat si ca aspect.

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

2 Comments

  1. Nu va luati dupa constructor si folositi folie bariera de vapori. Sau daca aveti buget, puteti folosi ca ultim strat dinsppre plafon vata minerala cu folie de aluminiu, cu aluminiu in jos. Si neaparat lipite fasiile de vata intre ele cu o banda speciala tot din aluminiu. In felul asta nu vor trece nici vaporii de apa in sus si nici caldura. Eu asa am facut si sunt foarte multumit de confortul termic din mansarda.
    Si la fel zic si eu. Nu are ce cauta polistirenul la interior. Vata pe profile si rigips. Ies tavanele perfecte.

  2. Nici eu nu sunt de acord cu varianta cu polistiren. Mai bine mergeti doar pe vata pana la capat si neaparat folie. Si bineinteles rigips pe tavane, usor si rapid de finisat, plus ca iese totul drept.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.