» Urticaria se manifesta prin formarea de vezicule pe suprafata pielii si pe mucoase. Diagnosticul de urticarie se stabileste pe baza manifestarilor tipice ale bolii si a datelor anamnestice, a testelor alergologice cutanate. In randurile de mai jos vei afla ce este urticaria, cum se manifesta si se trateaza.
Ce inseamna urticarie
Cuprins:
» Urticaria este o eruptie cutanata care arata ca niste vezicule rosii sau roz, de diferite forme si dimensiuni. Aceste vezicule, insotite de prurit, ies pe suprafata pielii, in majoritatea cazurilor nu dureaza mult si migreaza, adica dispar intr-o zona a pielii, doar pentru a aparea pe alta.
Cauzele urticariei
» Pentru tratamentul cu succes al urticariei, este important sa aflati adevaratele cauze ale aparitiei acesteia. In primul rand, anumite alimente pot contribui la aparitia acestei boli. Problema este usor de rezolvat, este necesar doar sa excludeti produsele ce provoaca urticaria alimentara. Alta cauza poate fi stresul sever, care, din pacate, bantuie astazi printre noi. Tratamentul urticariei presupune utilizarea de unguente speciale pe care medicul dumneavoastra va va ajuta sa le alegeti.
» Foarte des oamenii confunda urticaria cu iritatia obisnuita a pielii si incearca sa faca fata acesteia cu ajutorul produselor cosmetice obisnuite. Ele, desigur, nu ajuta. De fapt, cauza urticariei este o alergie. Multe alimente, substante chimice, medicamente si chiar plante pot provoca o reactie alergica. Nu incercati sa mascati defectele pielii cu fond de ten – acest lucru nu va face decat sa agraveze intreaga situatie. Aceasta boala trebuie tratata, nu mascata!
Simptome urticarie
» Este posibil sa diagnosticati de sine statator urticaria? Cum este diferita de multe alte afectiuni ale pielii?
» Semnul distinctiv al urticariei este aparitia veziculelor si a eruptiilor cutanate pe piele. In acest caz, apare si mancarime. Manifestari similare pot aparea in diferite parti ale corpului: cel mai adesea pe obraji sau in jurul buzelor.
» In general, aceste eruptii cutanate nu reprezinta un mare pericol. Au dimensiuni mici si dispar destul de repede, dar in locul lor apar, aproape imediat vezicule noi.
» Urticaria poate aparea pe piele chiar si dupa o muscatura de insecta, deoarece provoaca o reactie alergica. In acest caz, veziculele dispar foarte repede – in doar cateva ore. Exista un risc mare de urticarie la persoanele care au avut boli ale rinichilor, ficatului sau tiroidei.
Urticaria: contagioasa sau nu?
» Urticaria nu este contagioasa, deoarece este o reactie a corpului uman la o anumita substanta. Dar, in orice caz, este foarte important sa consultati un medic si sa aflati cauza acestei boli. Adesea, urticaria este „primul clopot” al unei boli mai grave care ameninta organismul.
Tratamentul urticariei
» Esenta tratamentului urticariei este eliminarea alergenului din organism. Daca tratamentul standard prescris pentru alergii nu ajuta, atunci trebuie sa contactati urgent un alergolog care va efectua testele necesare, va afla cauza adevarata si va determina cum sa tratati urticaria. Starea pacientului ar trebui sa se imbunatateasca dupa ce a luat un curs de antihistaminice sau medicamente care ajuta la reducerea sensibilitatii. Dieta fara sare si multe lichide poate aduce o usurare. Unguentele pentru urticarie vor ameliora mancarimea si inrosirea.
Leacuri batranesti pentru urticarie
Iata cateva remedii naturiste contra urticariei:
- Luati 1 lingura de urzica moarta, peste care turnati 1 cana de apa clocotita si lasati timp de 30 de minute. Infuzia trebuie strecurata si consumata de 4-5 ori pe zi a cate jumatate de cana. Inainte de consum, este de dorit, sa se incalzeasca.
- Toate simptomele urticariei la adulti sunt bine atenuate de sucul de telina. Se bea jumatate de pahar cu 30 de minute inainte de masa, de 3 ori pe zi. Este important ca sucul sa fie proaspat stors.
- Baile de plante ajuta la combaterea urticariei la copii si adulti. Pentru a face acest lucru, este necesar sa pregatiti un decoct special din salvie, radacina de valeriana si musetel. Se toarna apa rece peste aceeasi cantitate de ierburi, se fierbe cel putin 10 minute si se lasa sa stea 30 de minute. Apoi se strecoara si se adauga in apa, temperatura pana la 28 de grade. Baia trebuie sa dureze 5-10 minute.
» Persoanele predispuse la urticarie ar trebui sa se abtina de la contactul cu posibili alergeni. Pacientii care au o predispozitie alergica si care au fost diagnosticati anterior cu urticarie trebuie sa utilizeze antihistaminice inainte de procedurile de anestezie locala si inainte de vaccinare. Este necesar sa se efectueze un examen alergologic complet pentru a identifica spectrul de alergeni care pot provoca reactii nedorite.
Comentarii recente