12 lifehack-uri pentru ingrijirea hainelor si a textilelor

ingrijirea hainelor

Toate tesaturile se deformeaza in timp, sub influenta detergentilor si a temperaturilor ridicate. Prin urmare, fiecare lucru are o durata de viata si in cele din urma se rupe sau isi pierde forma. Dar poti prelungi viata hainelor tale daca ai grija de ele in mod corespunzator.

Pentru ca spalarea sa fie sigura, trebuie sa va pregatiti pentru aceasta: verificati buzunarele hainelor, fixati fermoarele astfel incat sa nu deterioreze lucrurile si tamburul, desfaceti nasturii care pot zbura in timpul ciclului de centrifugare. Si, de asemenea, sortati rufele inchise, colorate si albe.

Modul optim pentru spalarea oricaror tesaturi este de 30-40 de grade, 60 de grade ajuta la mentinerea curate a prosoapelor si a lenjeriei de pat, iar 90 este folosit doar in cazuri rare cand este necesara o dezinfectie serioasa. Cu cat temperatura apei este mai mare, cu atat sunt mai multe teste la care sunt supuse fibrele tesaturii. Este permisa spalarea diferitelor tipuri de materiale impreuna – naturale si nenaturale, dar pentru aceasta trebuie sa selectati un program de spalare universal si o temperatura scazuta a apei – 30 de grade.

Lifehack-uri care va vor ajuta in timpul spalarii:

  • Pentru a proteja articolele intunecate de decolorare, intoarceti-le pe dos inainte de spalare.
  • Un articol colorat nou se poate decolora, asa ca asigurati-va ca il testati spaland o zona mica inainte. Daca haina a colorat apa, ar trebui sa fie spalat separat la o temperatura de 30 de grade.
  • Nu puneti multa pudra, astfel incat sa nu apara dungi albe pe tesaturi si exces de detergent in cusaturi. In plus, reziduurile de pulbere pot provoca alergii.
  • Folositi pungi de rufe pentru a curata usor lucrurile. Sunt folosite pentru lenjerie, costume de baie, colanti si ajuta la pastrarea aspectului hainelor care trebuie spalate manual. In astfel de situatii, este mai bine sa selectati modul delicat si cel mult 600 rpm.
  • Cel mai important lucru in a scapa de pete este viteza. Nu numai solutiile contra petelor vor ajuta aici, ci si mijloacele improvizate. Petele de sange si alimente se spala cu apa rece, iar de iarba, parfum si cafea – cu otet de vin distilat. Dupa tratarea petelor, articolul trebuie spalat in intregime.

Uscam corect

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

Exista haine care trebuie uscate intr-un mod special, astfel incat sa nu-si piarda forma si structura.

Iata cateva trucuri care va vor ajuta sa va pastrati lucrurile in stare impecabila:

  • Pentru a preveni intinderea puloverelor, este mai bine sa le uscati pe o suprafata orizontala.
  • Camasile trebuie uscate pe umeras. Blugi – uscati orizontal sau cu susul in jos.
  • Daca va uscati rufele afara, nu uitati sa le intoarceti hainele pe dos, astfel incat materialul sa nu se estompeze de la soare si, de asemenea, asigurati-va ca franghiile sunt curate si nu ruginite.
  • Nu uscati hainele cand este vant – tesatura devine fragila, in bucatarie va absorbi toate mirosurile si va pierde prospetimea, in baie inchisa poate aparea mucegai.
  • Daca trebuie sa va uscati rapid hainele, puteti pune un prosop mare uscat in masina de spalat. Va absorbi umezeala si va accelera procesul de uscare.

Acum, procesului de calcare nu ii este acordat la fel de multa atentie ca inainte – producatorii moderni fac haine din tesatura care aproape nu se sifoneaza.

Este mai bine sa calcati lucrurile cand sunt usor umede – apa va accelera si va simplifica procesul. Puteti inlocui fierul de calcat cu un aparat cu aburi. Este mai bine sa incepeti cu lucruri subtiri si delicate pana cand fierul de calcat este fierbinte. Apoi treceti la tesaturi mai dense. Lasati hainele sa se raceasca dupa calcare.

Exista cateva sfaturi suplimentare care vor facilita procesul de calcat:

  • Daca nu gasiti temperatura potrivita, puteti incerca sa calcati materialul pe dos pe o zona mica pentru a verifica daca nu se deterioreaza.
  • Nu calcati hainele cu pete, deoarece acestea nu pot fi indepartate ulterior.

Aceste reguli simple iti vor face viata mai usoara, precum si vor transforma o activitate neiubita, dar necesara, intr-una mai placuta si mai interesanta.

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.