Marul lupului este o planta medicinala foarte puternica

flori de marul lupului

Din farmacia naturii: marul lupului

» Marul lupului, cu denumirea stiintifica Aristolochia clematitis, este o planta foarte des intalnita la noi, cu miros nu foarte placut, ce creste in special la marginea campului sau a viilor.

» Este o planta care prezinta riscuri foarte mari in cazul utilizarii ei interne, asa ca ar fi foarte bine sa manifestati prudenta maxima atunci cand decideti sa o folositi. Se pare ca doza la care planta nu este periculoasa este de 1 gram pe zi timp de maxim o luna, si neaparat la adulti, in nici un caz la copii sau femei insarcinate.

» Chiar si in aceasta doza, marul lupului este o planta ce se poate dovedi toxica, asa ca exista un risc in orice cantitate decideti sa o luati.

» Administrarea externa se realizeaza si ea cu prudenta, insa este considerata mai sigura decat cea interna. Pentru boli hemoroidale, sau infectii anale si genitale, puteti face bai de sezut cu aceasta planta medicinala.

» Se poate de asemenea prepara un unguent foarte puternic cu limba lupului, care este util in cicatrizarea estetica a ranilor (arsurile de pe fata, de exemplu, sau cele rezultate in urma diverselor interventii chirurgicale). De asemenea, spalaturile cu marul lupului sunt utile pentru diverse rani care se vindeca dificil. Diverse probleme genitale, precum infectii cu papiloma sau chlamidya se vor vindeca folosind spalaturi vaginale cu marul lupului.

» Planta se gaseste la unele plafare si magazine naturiste, si va recomandam sa urmati cu scrupulozitate instructiunile de folosire ce o insotesc, pentru a nu va pune in pericol, pentru ca vorbim despre o planta ce poate sa fie toxica pentru organism.

» Marul lupului se mai regaseste si sub urmatoarele denumiri:

 • cucurbetea;
 • cucurbetica;
 • dalac;
 • fasolea-cioarei;
 • lepadatoare;
 • lingura-frumoaselor;
 • lingura-popii;
 • omag;
 • pasulica;
 • fasolica;
 • remf;
 • limba lupului.

Atentie – Marul Lupului poate fi toxica!

» Cu toate ca limba lupului este o planta ce a fost utilizata din cele mai vechi timpuri, va atragem atentia la modul cel mai serios ca poate fi foarte periculoasa pentru organism atunci cand este utilizata in doze prea mari sau necorespunzator.

» Repetam, cantitatea considerata sigura este de un gram pe zi, in tratamente care sa nu depaseasca o luna, dar nici asa nu putem garanta ca nu va fi toxica pentru organismul dumneavoastra.

» Intoxicatia cu marul lupului se manifesta puternic, cu greata si varsaturi, dar si inflamatii ale rinichilor sau tulburari de circulatie. De aceea este EXTREM DE IMPORTANT sa va aflati sub ingrijirea unui medic atunci cand decideti administrarea interna a acestei plante.

Produse pe baza de Marul Lupului!

» In cazul aparitiei simptomelor de mai sus sau a altora iesite din normal, prezentati-va de urgenta la medic, care va decide efectuarea de spalaturi gastrice.

» In concluzie, desi de foarte multe ori se pot dovedi utile, plantele medicinale se pot transforma si in inamici ai sanatatii noastre, daca nu avem grija sa respectam instructiunile primite. Unele dintre ele au un potential toxic foarte mare, marul lupului fiind o asemenea planta, si necesita supraveghere de specialitate in timpul administrarii lor.

 

Sursa foto: Pinterest

Ti-a fost util acest articol?

Ajuta-ne cu un Vot sau o Distribuire!

Average rating / 5. Vote count:

Fii primul care da o nota acestui articol!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!
UA-36601212-1