La ce sunt bune merisoarele?
» Din ce in ce mai multe persoane incep sa ia serios in considerare beneficiile pe care ni le pot aduce plantele in viata de zi cu zi si sa se gandeasca si la acestea atunci cand includ in alimentatie un fruct, o leguma sau o planta medicinala. In urmatorul articol vom discuta mai pe larg despre merisoare.
» Adesea neglijat pe nedrept, merisorul este unul dintre fructele pe care ar trebui sa le incluzi pe lista ta de cumparaturi in perioada recoltarii sale, pentru ca iti aduce, impreuna cu vitamina C pe care o contine in cantitate mare, numeroase beneficii pentru organism, iar o cura cu acesta poate sa amelioreze simptomele unor boli si chiar sa trateze afectiuni mai usoare.
Merisoare – Proprietati si beneficii
» Merisorului i se mai spune si coacazul de munte sau pomusor, si creste in general in zonele montane, la altitudini de peste 1300 de metri. Este recoltat in perioada septembrie-octombrie, iar de la el se folosesc frunzele, din care se prepara un ceai foarte util in special in infectiile tractului urinar, precum si fructul, care este micut si dulce-acrisor.
» Dar nu doar bolile urinare le amelioreaza si chiar trateaza merisorul, si o serie intreaga de alte afectiuni, printre care putem sa enumeram:
- ajuta la buna functionare a inimii si scade nivelul colesterolului, prevenind si ameliorand in acest fel bolile coronariene
- ajuta la pastrarea la un nivel bun a functiilor cerebrale, protejand memoria si prevenind imbatranirea prematura a creierului
- protejeaza vezica urinara de diversele infectii de care poate sa fie afectata, ameliorand si simptomele unei infectii deja aparute (atentie insa, odata ce s-a instalat o infectie, tratamentul cu merisor nu mai este suficient, trebuie sa va adresati si medicului pentru a primi tratament alopat)
- previne diverse boli ale ochilor, printre care cataracta
Merisoare – prevenirea si tratarea infectiilor urinare
» Cum probabil stiti deja, merisorul este in special folosit in medicina naturista si nu numai pentru prevenirea si tratarea infectiilor tractului urinar, in special la femei.
» Proprietatea acestui fruct este de a creste aciditatea urinei si implicit rezistenta ei la infectia cu diverse bacterii, in special cu E. Coli, care este principala responsabila de infectiile tractului urinar. Si antioxidantii din merisor ajuta la efectul profilactic pe care il poate avea acest fruct extraordinar.
» Merisorul este cel mai adesea consumat sub forma de fruct proaspat sau uscat, sau sub forma a diverse tablete si preparate farmaceutice, fiind foarte eficient in ambele forme.
» Daca insa specialistii au cazut de acord ca merisorul este un remediu util pentru prevenirea infectiilor urinare recurente, nu acelasi lucru se intampla in ceea ce priveste vindecarea bolil atunci cand ea apare. Exista si un caz in care este bine sa evitati folosirea fructului, si acesta este acela cand va aflati sub tratament cu wafarina, care se pare ca interactioneaza cu acesta, iar riscurile sunt de o hemoragie destul de serioasa.
» Este bine asadar sa va consultati cu medicul curant, mai ales cand aveti o alta medicatie in paralel, pentru a preveni efecte nedorite. In plus, de multe ori medicatia naturista este mult prea slaba pentru a putea vindeca afectiuni serioase, asa ca tot medicul trebuie sa va indice conduita de urmat.
Fii primul care adauga un comentariu!