Indiferent cat de suplu si sanatos ai fi fost la 20 sau 30 de ani, pana la 40 de ani, adesea apar kilograme suplimentare. Orice crestere in greutate dupa ce implinesti 40 de ani este greu de scazut, deoarece metabolismul corpului tau incetineste. Acest lucru duce la obezitate, care, la randul sau, are numeroase efecte secundare, cum ar fi diabet, colesterol ridicat, hipertensiune arteriala si alte boli cardiovasculare.
Pentru a mentine un corp sanatos si a pierde in greutate dupa ce ai trecut de 40 de ani, trebuie sa lucrezi la imbunatatirea metabolismului.
Incercati sa pierdeti acele kilograme in plus si sa va imbunatatiti metabolismul folosind metodele enumerate aici.
5 moduri de a-ti imbunatati metabolismul dupa 40 de ani
1. Dieta de accelerare a metabolismului
Asigurati-va ca dieta dumneavoastra contine cantitatea potrivita de vitamine, minerale si proteine. Includeti o multime de fructe proaspete, legume si produse lactate in dieta dumneavoastra. Evitati carbohidratii rapizi, alimentele procesate, mancati mai putina sare si evitati alcoolul.
2. Aportul de fibre si proteine
In medie, corpul unei femei dupa varsta de 40 de ani necesita 21 de grame de fibre si 20 de grame de proteine in fiecare zi. Asigurati-va ca includeti fructe si alimente bogate in fibre in dieta dvs.
Creste-ti aportul de proteine cu lapte, oua. Incepeti-va ziua cu un mic dejun sanatos, cum ar fi lapte cu fulgi de ovaz si fructe.
3. Apa
Bea apa pe tot parcursul zilei. Bea 8 – 10 pahare de apa pe zi pentru a elimina toxinele si deseurile din organism. Apa accelereaza in mod natural metabolismul organismului si regleaza functionarea ficatului si a rinichilor. Incepeti-va ziua cu un pahar de apa calda pe stomacul gol pentru a va detoxifica in mod natural corpul.
4. Antrenament
Adesea femeile inceteaza sa mearga la sala sau inceteaza sa faca miscare cand au 40 de ani. Acest lucru se datoreaza lipsei de motivatie, cu toate acestea, nu veti putea slabi fara a face miscare.
Daca iti este dificil sa faci miscare, continua sa te misti cu cardio 30 de minute pe zi. Pune-ti corpul in forma cu exercitii precum mersul rapid, alergarea, joggingul, inotul sau cataratul.
5. Somn
Un alt mod de a-ti sustine metabolismul este sa dormi 8 ore pe zi. Somnul sanatos ajuta la ameliorarea stresului, relaxeaza muschii si previne schimbarile de dispozitie.
Cand dormi mai putin, hormonii foamei cresc si ai tendinta de a manca mai mult, rezultand mai multe calorii si crestere in greutate. Asigurati-va ca aveti 7 pana la 8 ore de somn de calitate pentru a va reimprospata corpul.
Fii primul care adauga un comentariu!