Odata cu aparitia acneei, visele pentru o piele perfecta devin obsesive. Din acest motiv, milioane de oameni cumpara diverse produse farmaceutice de ingrijire a pielii, incercand sa-si schimbe starea pielii in bine. Dar unele greseli doar inrautatesc starea pielii. De ce tratamentul acneei poate fi ineficient?
Nu mergi la dermatolog
Cuprins:
Daca observi ca starea pielii tale s-a agravat, cea mai buna optiune este sa consulti un dermatolog. Medicul te va examina si iti va prescrie un tratament potrivit.
Auto-tratarea acneei nu iti va economisi bani. Chiar daca cumperi cele mai scumpe creme, nu exista nicio garantie ca te vor ajuta.
Folosesti prea mult machiaj
Unele fete cu acnee incearca sa acopere problema in loc sa scape de ea. Mai ales des in acest caz se recurge la utilizarea corectoarelor colorate si a fondului de ten.
Nu este nimic in neregula cu produsele cosmetice decorative de inalta calitate. Dar daca pielea ta are nevoie de ingrijire speciala, ar trebui sa reconsideri continutul pungii tale cosmetice. Poate ca produsele de infrumusetare pe care le folosesti nu fac decat sa agraveze starea pielii si sa provoace aparitia unei noi acnei.
Folosesti aceleasi produse prea mult timp
Chiar daca in urma cu cateva luni pielea ta avea nevoie de cosmetice cu acizi, asta nu inseamna deloc ca acum la fel, ai nevoie de ele. Deoarece starea pielii noastre depinde de multi factori, calitatea acesteia se poate schimba in timp. Iar odata ce pielea uscata, care are nevoie de creme grase, va deveni mai grasa. In acest caz, va trebui sa treci la produse de infrumusetare concepute pentru un alt tip de piele.
Hormonii
Insuficienta hormonala este o problema cu care se confrunta multe femei. Si deoarece pielea este cel mai mare organ al corpului uman, ea reactioneaza nu numai la stimulii externi, ci si la stimulii interni.
Deci, diverse esecuri in activitatea organelor si sistemelor interne pot afecta pielea. Acest fapt ar trebui sa fie luat in considerare daca lupti cu acneea fara succes de mult timp. Iata cateva semne ca ai de-a face cu acnee hormonala:
- eruptie cutanata pe fata;
- au aparut o multime de comedoane deschise sau inchise;
- fata a devenit mai grasa;
- parul excesiv a aparut pe fata si pe corp;
- dupa acnee, pe piele raman cicatrici adanci.
Folosesti scrub abraziv
Daca acneea a aparut deja pe fata ta si vrei sa scapi de ea, evita peelingurile cu particule abrazive. Ele deschid continutul eruptiei cutanate si raspandesc bacteriile patogene pe toata fata. Prin urmare, utilizarea peelingurilor nu va face decat sa agraveze problema. Daca vrei sa te ocupi de acnee, foloseste peeling bland. Se indeparteaza usor de pe piele, colectand fulgii de piele keratinizata si toata grasimea in exces de pe fata.
Dieta
In ciuda faptului ca oamenii de stiinta nu au inteles pe deplin legatura dintre nutritie si aparitia acneei, multi cosmetologi sustin ca este. Iar daca fata ta dupa un baton de ciocolata este acoperita de pete rosii si cosuri mici, atunci ai verificat existenta acestei relatii din experienta personala. In acest caz, trebuie sa fii atent la modul in care pielea ta reactioneaza la consumul chiar si a celor mai simple alimente, cum ar fi painea sau cartofii.
Pentru a scapa de acnee, ar trebui sa urmezi o dieta adecvata. Incearca sa faci un meniu complet si variat, format din alimente proteice, carbohidrati sanatosi si grasimi.
Stres
Stresul afecteaza cu adevarat nu numai starea interna a unei persoane, ci si pielea. Datorita nivelului crescut de cortizol, calitatea pielii se poate deteriora, chiar daca folosesti produse cosmetice bune.
Acest lucru se datoreaza faptului ca in timpul stresului, hormonul cortizol este produs nu numai in glandele suprarenale, ci si in foliculii de par si diferite tipuri de celule ale pielii. Prin urmare, pentru ca tratamentul acneei sa fie eficient, este important sa inveti cum sa traiesti in armonie cu tine si sa intelegi cum sa faci fata stresului.
Comentarii recente