Intrebare de la: Oana pe adresa redactiei:

” Buna ziua. Iarna trecuta nu am fost racordati la gaze, deci caldura in casa nu a fost constanta si uniforma. Acum am verificat sub parchet daca avem mucegai, si nu a fost sub el, ci la imbinarea dintre placi, uscat, la fel si buretele. Mentionez ca este bloc nou, fara subsol, iar in iarna am avut probleme cu mucegaiul pe cativa pereti exteriori. Acum am scos tot parchetul (pana sa il scoatem nu mirosea deloc, probabil datorita dezumidificatorului). Intentionam sa punem tot parchet, fiind la parter si avand un bebe mic. Ne recomandati ceva in plus de facut? Noi banuim ca a fost datorita faptului ca nu am avut caldura constant, nefiind mucegai acum, era uscat. Multumesc!

 

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

3 Comments

  1. Da este din cauza faptului ca nu a fost caldura constant, s-a firmat condens, dar cum placile de parchet au fost foarte bine imbinate, condensul nu a trecut sub ele si de aceea apare uscat sub placi. Greseala a plecat de la achizitia apartamentului intr-un bloc construit low cost, fara subsol tehnic. Mai nou toti dezvoltatorii imobiliari fac blocurile mici si medii fara subsol tehnic, din considerente de costuri, lucru care odata cu timpul aduce dezavantaje locatarilor, printre care si cel mentionat de tine.

  2. Condensul se formează datorită umidității mari sau a temperaturii scăzute a suprfețelor. De exemplu la o umiditate relativă de 60% condensul apare pe suprafețe cu temperatura sub 12 grd. Celsius.
    Probabil că datorită copilului nu ați aerisit suficient de des și a crescut umiditatea în casă, fapt ce este corectabil fie aerisind în mod corespunzător sau, cel mai recomandat, montând unități de ventilare cu recuperare de căldură. Varianta a doua ar fi că apartamentul este izolat termic în mod necorespunzător și chiar dacă schimbați parchetul problema va rămâne.
    Este de preferat să efectuați o analiză calitativă ce ar trebui să cuprindă măcar o termoviziune și o determinare a rezistențelor termice ale anvelopei.
    În cazul în care rezultatele sunt necorespunzătoare puteți trage la răspundere dezvoktatorul / constructorul pentru remedierea problemelor (probabil că sunt destul de multe dacă e bloc nou , făcut ca pentru alții).

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.