Munca si odihna femeii insarcinate

Recomandari pentru femei gravide

» Pentru femeia insarcinata, mai ales in ultimele saptamani ale sarcinii, munca grea este daunatoare. In prezent in tara noastra exista legi prin care femeia muncitoare insarcinata este ocrotita si pusa in conditiile cele mai bune de sanatate, pentru a putea da nastere unor copii sanatosi.

» De asemenea, femeile aflate in productie primesc concedii platite inainte de nastere, ca si dupa nastere. Sa nu se uite ca grija de a nu se obosi prea mult, mai ales in ultimele luni ale sarcinii, precum si de a duce o viata ordonata constituie unele dintre cele mai importante masuri de igiena.

» In timpul sarcinii femeia gravida nu trebuie sa ramana inchisa in casa. Ea trebuie sa umble cel putin o ora pe zi, caci sanatatea ei se va resimti in bine.

Exercitii pentru femei insarcinate

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Se recomanda, de asemenea, efectuarea exercitiilor de gimnastica la indicatia medicului sau dupa descrierile din brosurile de specialitate. Aceste exercitii au rolul de a intari musculatura abdominala, de a amplifica miscarile respiratorii, de a face ca nasterea sa decurga mai usor.

exercitii femei insarcinate

» Totodata, digestia va fi mai buna, iar constipatia, care se observa deseori la femeia insarcinata, o va supara mai putin. Ea nu trebuie sa astepte sa se simta obosita pentru a se odihni si nici sa stea mult timp in picioare.

» Tot astfel se va feri sa ramana in locuri unde este multa lume, imbulzeala, cum ar fi la baluri, cinematografe si altele, aerul inchis de acolo putand fi daunator. Din cauza zdruncinaturilor, in calatoriile lungi cu masina pe drumuri proaste, se poate vatama sarcina sau chiar se poate provoca pierderea ei.

» Anumite meserii practicate de femei gravide pot fi daunatoare sarcinii, mai ales in ultimele saptamani. Astfel, bucataresele muncesc in caldura din bucatarii, al caror aer este plin de abur care oboseste organismul si care poate chiar sa dauneze copilului in pantecele mamei.

» Caldura mare oboseste, slabeste si da o sete puternica. Unele femei care lucreaza in locuri unde se produce caldura consuma bauturi precum berea spre a-si potoli setea. Ele se otravesc astfel cu incetul, devenind alcoolice. Copilul nascut dintr-o astfel de femeie va fi slab si predispus multor boli.

» Mai sunt si alte munci care primejduiesc sanatatea unei femei gravide. Astfel, in fabricile unde se manuiesc diverse substante chimice, organismul femeii ca si al copilului din pantece trebuie puse la adapost pe durata sarcinii, de mediile de munca cu iradiatii, de mediile sarace in oxigen sau intens poluate de fumul de tutun.

» De aceea femeia insarcinata trebuie ferita de munci grele, de munca in aer inchis, de munca in ateliere, fabrici unde se manuiesc substante care pot avea pentru ea si fat efecte nedorite.

femeie insarcinata lucrand in fabrica

 

» Femeia insarcinata are nevoie de odihna, de un somn bun pe un pat si o saltea buna, ea trebui sa doarma cel putin 8 ore in timpul noptii si sa se odihneasca o ora dupa-amiaza.

® Citeste si: Calendar Chinezesc Sarcina!

» Daca nu are somn, daca o doare capul, daca are ameteli, trebuie sa consulte medicul, care-i va prescrie un tratament. In toate cazurile, se va abtine de la a lua orice medicament din propria initiativa, fara prescriptie din partea medicului.

protectia femeilor gravide sau insarcinate

» De asemenea femeia gravida trebuie sa fie ocrotita de barbat ca si de toata familia sa, fiind ferita de suparari, frica sau lovituri, fiindca orice emotie mai puternica poate fi vatamatoare sarcinii. Totodata, ea trebuie sa respecte concediul legal acordat inainte de nastere.

 

Despre Anca 108 Articole
Salutari si bine ai venit! Numele meu este Anca, editor CasaSiDesign.ro, si sunt o mare sustinatoare a lucrurilor frumoase, practice si mai ales a unui stil de viata sanatos. Te invit sa vezi articolele scrise de mine si te rog sa nu uiti sa-mi dai un feedback printr-un comentariu. Iar daca ti-au placut informatiile nu uita sa le si Distribui printr-un Share pe Facebook. Multumesc!

3 Comments

  1. Salut! Din pacate, am infertilitate din cauza funcționării defectuoase a sistemului reproducător, mai pe scurt, vreau să fac un tratament, mam informat despre clinica Biotexcom, cine a auzit de această clinică, ce păreri sunt?

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.