Negi – Prevenire si tratare

negi prevenire si tratare

Cum previi si tratezi negii?

» Ai remarcat prezenta pe pielea ta a unor mici excescente inestetice, despre care stii deja ca sunt negi? Ai incercat si tu diverse tratamente in incercarea de a scapa de ei, cu rezultate mai bune sau mai putin bune? Afla de la noi ce sunt negii, care sunt cauzele aparitiei acestora si cum vei putea sa scapi de ei.

» Negii sunt o serie de excrescente ale pielii care apar datorita infectarii cu Virusul Papiloma Uman, insa din fericire pun rareori probleme, altele decat cele estetice. Termenul medical sub care sunt cunoscuti negii este de veruci.

» Acestea au cele mai variate forme si dimensiuni si, in functie de localizarea si aspectul lor se impart in:

 • Veruci vulgare, aparute in zona palmelor, a degetelor si membrelor superioare;
 • Veruci plantare, aparute in mod normal in talpa piciorului;
 • Veruci plane, care apar de obicei pe fata, brate si picioare, de dimensiuni;
 • Veruci filiforme, care se intalnesc cel mai adesea in jurul gurii, pe brate sau pe picioare si au o culoare deschisa, de la roz pana la maroniu si galben;
 • Negii periungheali, din zona unghiilor de la picioare, au un aspect specific si pot impiedica dezvoltarea normala a unghiei;
 • Negii genitali, cu un aspect de conopida, uneori cu un aspect microscopic, care ar putea sa fie la originea anumitor tipuri de cancer de col uterin la femei.

» Avand la origine un virus, negii sau verucile sunt relativ usor de transmis de la o persoana la alta, prin folosirea diverselor obiecte personale. Negii sunt foarte contagiosi, insa doar persoane sunt predispuse la a-i contacta, mai degraba decat altele. Ei apar in special la copii si la tineri, rareori la persoanele mai in varsta, daca nu au prezentat aceasta predispozitie inca din copilarie.

In ce situatii trebuie sa mergi la doctor daca ai negi

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Negii nu pun in mod normal probleme pentru sanatate, insa exista anumite situatii in care este necesar sa consulti un medic, respectiv:

 • Excrescenta sangereaza, are un aspect neregulat, creste rapid in dimensiuni si are o culoare inchisa
 • Apare la o varsta inaintata (peste 50-60 de ani) la o persoana care nu s-a mai confruntat pana atunci cu un asemenea aspect
 • In cazul in care verucile devin dureroase, mai ales cele din talpi, ce pot ajunge sa impiedice mersul
 • La orice tip de modificare de tipul umflaturii, inrosirii pielii
 • In cazul in care remarci negi in zona genitala

Creme pentru Negi!

» Un control de specialitate iti va spune exact daca vorbim despre o leziune periculoasa sau nu. Te poti adresa pentru acest control medicului de familie, care te poate trimite la specialist, medicului dermatolog, pediatrului daca este vorba de un copil sau medicului ginecolog atunci cand remarci negi in zona genitala.

» Ei vor decide conduita terapeutica individualizata pentru cazul tau – se poate decide expectativa vigilenta, adica asteptarea pentru doua sau trei luni, sub supraveghere, pentru a observa simptomele aparute, excizia verucilor sau tratament. Este insa important ca in cazul in care ai observat simptomele de mai sus sa te prezinti la un control de specialitate, pentru a elimina orice problema serioasa.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!