Notiuni de baza in Yoga

yoga

Elemente de baza in Yoga

» Oricine poate practica yoga. Secretul acestui sport stă în legătura puternică dintre corp şi spirit. Iar călătoria de care vă vorbeam vă va ajuta să ajungeţi în cele mai adânci locuri din sufletul vostru.

» Adevărata frumuseţe vine din interior. Chiar şi cele mai frumoase persoane nu sunt atractive când sunt furioase, iritate ori supărate.

» Yoga ne învaţă cum să ne relaxăm, cum să ne facem viaţa mai bună şi cum să ne cunoaştem mai bine pe noi înşine. Pe traseul spre noi înşine, vom reuşi să ajungem dincolo de propriile limite.

» Cel puţin, cele pe care le cunoaştem astăzi. Apoi, vom trăi senzaţia că mult timp am dus în spate o povară de care abia acum ne vom simţi eliberate.

» Coloana vertebrală se va îndrepta, mintea se va elibera de zgomote, pielea va deveni mai tânără şi mai luminoasă. Corpul începe să radieze de frumuseţe.

exercitii yoga

Controlul respiraţiei in Yoga

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Yoghinii avansaţi se mişcă cu uşurinţă chiar dacă nu mai practică exerciţiile de yoga. Ei au reuşit să depăşească limitele corpului. Un corp musculos presupune un caracter puternic, personalitate şi autocunoaştere.

» Forma corpului este rezultatul gândirii noastre, expresia sinelui inconştient care este întotdeauna prezent în corpul nostru – în nervi, în sânge, în organe, în oase, în ţesutul conjunctiv şi în muşchi.

» Cel mai mare obstacol în calea propriei noastre descătuşări este să nu acordăm atenţie corpului şi spiritului.

pozitii yoga

® Poti citi si: Okinawa – stil de viata sanatos!

» Controlul respiraţiei (în sanscrită: pranayama) este cel mai important aspect în yoga. Modul în care respirăm ne influenţează mintea agitată. Respiraţia este instrumentul care ne modelează energia.

» Pretutindeni unde este viaţă, există şi prana. În sanscrită, prana se traduce prin mişcare constantă. E un fel de energie vie, imprevizibilă, existentă peste tot în natură.

Accesorii pentru Yoga!

» Nu se ştie de unde vine, încotro merge sau cât va exista. Dar, dacă se canalizează, ştim că poate controla tot ce facem.

» La fel cum ştim că putem conduce şi folosi această energie aşa cum vrem noi. Pentru că suntem, practic, nişte conductori prin care curge prana. Ne putem îndoi, închide sau chiar rupe.

Reteta mea – Potiunea Verde

» Cu yoga, refacem toate acestea pentru ca prana să curgă din nou prin noi. Mi-ar plăcea să-ţi dezvălui una dintre reţetele mele secrete. Se numeşte poţiunea verde“.

» În fiecare săptămână, cumpăr ierburi de mai multe feluri – ridichi, castraveţi şi urzici. Dau totul prin blender, apoi beau sucul obţinut. Nu e prea gustos, dar e foarte sănătos. Băuturile din ierburi, cereale sau legume verzi furnizează corpului vitamine importante, minerale şi aminoacizi.

» Initiere in Yoga:
1. Tadasana (postura muntelui)
2. Uttanasana (postura aplecat înainte)
3. Chaturanga dandasana (postura scândurii)
4. Urdhva mukha svanasana (postura câinelui – varianta cu faţa la cer)
5. Adho mukha svanasana (postura câinelui – varianta cu faţa în jos)

Despre Anca 108 Articole
Salutari si bine ai venit! Numele meu este Anca, editor CasaSiDesign.ro, si sunt o mare sustinatoare a lucrurilor frumoase, practice si mai ales a unui stil de viata sanatos. Te invit sa vezi articolele scrise de mine si te rog sa nu uiti sa-mi dai un feedback printr-un comentariu. Iar daca ti-au placut informatiile nu uita sa le si Distribui printr-un Share pe Facebook. Multumesc!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!