OLED vs QLED – Ce televizor sa aleg pentru casa mea?

OLED vs QLED ce televizor sa aleg

Televizor QLED sau OLED?

» Oled vs Qled. Care este diferenta dintre aceste 2 tipuri de televizoare? Acesta simpla diferenta intre 2 litere Q si O poate pune in dificultate persoanele care nu au prea multa experienta in domeniul tehnologiei moderne, asa ca mai departe am decis sa va explicam mai pe inteles acesti termeni.

» Defapt, in spatele celor 2 abrevieri sunt defapt diferite tehnologii de afisare a imaginii, in care OLED este un afisaj organic de dioda emitatoare de lumina, iar QLED este un afisaj in puncte cuantice bazat pe o dioda emitatoare de lumina cuantica cu puncte.

» Aceasta este diferenta fundamentala intre cele 2 modele si cu siguranta multi dintre voi tot nu ati inteles nimic datorita termenilor tehnologici greoi :). De aceea voi incerca sa va explic mai pe intelesul tuturor.

Ce este OLED?

» In afisajele OLED, fiecare pixel este o sursa de lumina individuala, care permite o reproducere mai precisa si mai subtila a culorilor (in special negru) si ofera un contrast al imaginii mai mare comparativ cu ecranele LCD LED, care sunt inferioare in contrast si precizie de culoare. Astfel de ecrane sunt compacte, au un consum redus de energie si nu necesita iluminare din spate.

Oferte Televizoare OLED!

Ce este QLED?

» Afisajele QLED sunt inventia celor de la Samsung, care a luat LCD-ul LED ca baza si a adaugat un film de nanofiltru metalic bazat pe puncte cuantice intre LCD si panoul LED, ceea ce a facut posibila obtinerea unor culori mai luminoase si mai saturate. In esenta, este pur si simplu un ecran LCD mai avansat, cu o gama mai extinsa de culori.

Oferte Televizoare QLED!

OLED vs QLED – Care este mai bun?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Daca comparam cele doua tehnologii in functie de mai multe criterii, atunci avantajul va fi pentru OLED, care depaseste in multe puncte tehnologia QLED in modul comparativ:

  • timp de raspuns mai bun la OLED, deoarece pixelii pot schimba culoarea aproape instantaneu fara a lasa o urma vizibila la anumite scene rapide;
  • contrastul este mai bun cu OLED, unde puteti obtine negrul absolut;
  • unghiul de vizualizare este mai bun la OLED, ale carui diode nu schimba nuantele in functie de unghiul de vizualizare de pe ecran;
  • precizia culorii este mai buna la QLED, care ofera un raport mai bun intre gama de culori si luminozitate in spatiul tridimensional.

ce televizor sa alegem OLED sau QLED

In concluzie… OLED vs QLED – Ce sa alegi?

» Afisajele OLED par a fi cea mai buna alegere, dar exista totusi si cateva inconveniente, cum ar fi faptul ca astfel de ecrane se utilizeaza momentan doar la televizoarele cu diagonala de 55, 65, 77 si 88 de inchi, in timp ce afisajele QLED ofera o plaja mult mai mare din care puteti alege diagonalele dorite.

» Deci, daca va puteti permite un televizor mare si scump, de peste 5000 de lei, atunci OLED este alegerea voastra.

» In schimb, alegerea unui afisaj QLED poate fi facuta de cei care nu au nevoie de o diagonala asa de mare a ecranului si care pot beneficia de o calitate desavarsita la un pret mult mai mic.

» In concluzie, ecranul ideal va fi unul care combina avantajele OLED si QLED, insa nu stim cand se va intampla aceasta fuziune. Pana atunci, daca nu va permiteti un televizor mare si scump cu tehnologia OLED integrata, puteti sa alegeti linistiti varianta QLED deoarece veti beneficia oricum de o imagine extrem de clara si precisa.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.