Otel beton BST500

otel beton BST 500

Ce este otelul beton BST500?

» Odata cu alinierea pietei romanesti de constructii la standardele europene, renumitele oteluri folosite pana acum PC52 si PC60, nu mai indeplinesc conditiile si cerintele minime de calitate impuse de standardul Eurocode 2, prin faptul ca rezistenta la curgere inferioara a acestora este mai mica de 400MPa.

» Asadar, pe piata constructiilor a fost introdus un nou tip de otel denumit BST500, avand o limita de curgere de 500MPa si care indeplineste cerintele impuse de standardele europene.

» Otelul BST500 este un otel cu profil periodic, laminat la cald, ce se utilizeaza la armarea betonului in elemente si structuri de constructie, care datorita compozitiei sale speciale permite inginerului proiectant sa reduca gradul de armare cu pana la 15% in functie de situatie.

Cum arata otelul BST500?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Otelul beton BST500 are o dispunere specifica a nervurilor pentru a se evidentia usor fata de otelurile obisnuite. O parte din nervuri sunt dispuse alternativ, iar cealalta parte succesiv la 45º. Mai jos puteti vedea cum arata acest tip de otel beton.

» Ce mai trebuie specificat este faptul ca otelul beton BST500 este mai casant decat PC52 si de aceea acesta trebuie indoit cu mai multa grija, de recomandat cu ajutorul masinilor de fasonat.

Despre Robert 72 Articole
Salut dragi cititori! Numele meu este Robert si dupa 20 de ani de munca in santierele tarii si din strainatate, am decis sa ma asez in fata calculatorului si sa va impartasesc din experienta mea profesionala acumulata in decursul timpului. Sper ca articolele mele sa va fie de un real folos!

1 Comment

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.