Pe ce să te concentrezi atunci când alegi taburete – ce funcții îndeplinesc aceste corpuri de mobilier?

Cum sa alegi un taburete

Amenajarea spațiului interior este o sarcină importantă, pentru că rezultatul final va influența confortul personal. Toate corpurile de mobilier își au rolul lor într-un decor echilibrat, plăcut și funcțional, de aceea este important să nu subestimezi importanța nici unuia. În acest articol ne oprim atenția asupra taburetelor – scaune fără spătar și fără brațe cu o singură bază – care îndeplinesc funcții decorative și practice.

Ce funcție îndeplinește un taburet

Este bine să înțelegi ce rol are un taburet și unde poate fi inclus, cunoscându-l mai bine vei reuși să faci ușor cea mai buna alegere. Cum știi, poți folosi acest scaun ca rezervă pentru oaspeți sau pe post de suport temporar pentru expunerea decoraţiunilor. Taburetul este în sine un element decorativ important, amplasându-l într-un colț mai puțin utilizat din încăpere, vei crea echilibru. Scaunul poate fi suport excelent pentru încălțarea și descălțarea pantofilor, asigurând poziţie ergonomică în timpul procesului.  Dacă-ţi doreşti să beneficiezi de avantajele funcționale şi estetice ale acestora este important să acorzi atenție detaliilor legate de dimensiune, formă, materiale, design, finisaje.

Taburete – unde se potrivesc?

Aceste corpuri de mobilier sunt compacte,  adaptabile și foarte versatile, de aceea pot fi incluse cu lejeritate în aproape orice încăpere din casă. Le poți integra effortless în livinguri, unde pot valorifica zonele mai puțin utilizate. Sunt potrivite și pentru dormitor, unde pot fi utilizate ca suport pentru haine. Dacă vorbim de variantele cu spații pentru depozitare, le vei putea utiliza pentru organizarea lucrurilor. Poți include taburete moderne în hol unde vei crea un spațiu confortabil pentru încălţarea şi descălţare. Cu ajutorul lor poți crea pe terasă ori în balcon o zonă plăcută pentru discuții relaxante. 

Ce culori și ce design să alegi pentru taburet în funcție de stilul decorativ existent?

În cazul amenajărilor este bine să pui accent pe coerență. Dacă vrei să integrezi taburete într-un living amenajat în stil nordic, poţi alege taburete rotunde din bumbac tricotate în nuanțe de gri, bej, roz. Acestea pot adăuga ambientului un plus de textură. Tot în amenajările în stil scandinav pot fi incluse şi taburete din stofă cu picioare din lemn cu linii simple și curate. Aceste piese pot îmbogăți încăperea funcțional şi estetic.  

Dacă vorbim de un dormitor modern şi îţi dorești ceva nou, original poți opta pentru taburete cu texturi pufoase şi forme atipice, acestea vor aduce în ambient un aer șic. Taburetele rotunde imprimeuri îndrăznețe sau culori vibrante aduc un plus de personalitate dormitorului, deci sunt potrivite pentru amenajările bohemian.

În cazul holurilor este important să te focusezi pe funcţionalitate. Poți opta pentru variante dreptunghiulare cu picioare înalte, care asigură şi spațiu util pentru depozitarea încălţămintei. În hol poți integra un taburet din stofă cu design minimalist, este versatil și se potrivește ușor în multe stiluri de amenajare de la cel scandinav şi minimalist la ecleric şi modernist. 

Taburetele sunt extrem de versatile și vin cu avantajul că sunt extrem de variate ca dimensiuni și forme. De la variantele simple cu trei picioare la taburete tip cub compacte fără picioare sau variante rotunde şi modele din bumbac tricotat, toate pot aduce o notă unică în locuință. 

Sursa de imagine: New Africa – stock.adobe.com

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.