Caramida aparenta – Montaj pe perete

Cum sa-ti montezi caramida aparenta pe perete?

» Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti inainte de a incepe placarea unui perete cu caramida aparenta este acela de a verifica cu rigurozitate daca structura acestuia este una rigida si care poate prelua cu usurinta greutatea caramizilor.

» Constructorii care realizeaza astfel de placari ne-au relatat faptul ca exista unele probleme atunci cand se placheaza cu caramida pereti pe care a fost aplicat gipscarton cu lipire directa cu adeziv special, in sistem mamaligi, fara ancoraj de perete. In aceste cazuri se recomanda, inainte de lipirea caramizilor, fixarea suplimentara a placilor cu niste dibluri sau ancore metalice (5-6 dibluri pe coala). La montarea diblurilor se recomanda folosirea unor saibe late care sa impiedice capul surubului de la diblu sa perforeze placa.

sufragerie in stil american

» Dupa ce am verificat si asigurat stratul suport vom trece la munca efectiva, mai exact la placarea cu caramida aparenta a peretelui.

1. Primul pas este sa masurati suprafata peretilor ce urmeaza a fi placati pentru a sti ce cantitate de caramida trebuie sa cumparati. Achizitia caramizilor aparente o puteti face de pe acest site on-line cu livrare acasa, sau o puteti achizitiona direct din magazinele de bricolaj. Nu uitati sa cumparati si adeziv special pentru placari de caramida si piatra, de preferinta de culoare alba si cu timp cat mai mare de lucru.

2. Al doilea pas este sa eliberati camera a carei pereti doriti sa ii finisati cu caramida. Protejati pardoseala prin lipirea unei folii din plastic, apoi curatati peretii bine bine de praf cu ajutorul unei lavete/carpe umede, iar in cazul in care aveti urme de uleiuri sau murdarie mai persistenta puteti folosi putin detergent de vase pentru a degresa bine peretele, sau solutii speciale de curatire a petelor de murdarie. Toate acestea sunt facute pentru a fi siguri de o aderenta cat mai buna a adezivului la suprafata suport.

trasare nivel pe pereti

3. Urmatorul pas este sa aplicam cu bidineaua, pensula sau trafaletul, un strat de amorsa pentru a fi siguri ca stratul suport este cat mai bine pregatit pentru lucru.

4. Dupa uscarea amorsei vom incepe trasarea unor linii orizontale de ghidaj care ne vor ajuta sa aplicam cat mai drept caramizile pe perete. In cazul de fata liniile erau deja trasate pe perete ca model. Trasarea se poate face cu ajutorul unei nivele clasice, sau a unei nivele moderne cu laser.

nivela laser pentru pereti bosch

5. Acum vom trece la placarea efectiva a peretelui. In ceea ce priveste adezivul, acesta se poate aplica cu gletiera cu dinti, ca in cazul gresiei, in cazul in care aveti un perete plan drept fara denivelari, sau puteti incarca placa cu adeziv regland-o direct in timpul montajului.

caramida aparenta cu adeziv alb

adeziv caramida aparenta

» Cel mai bine este sa incepeti montajul din partea de jos a peretelui, eventual sa puneti un dreptar de ghidaj ca in cazul montarii faiantei, iar primul rand sa-l lasati sa se intareasca mai bine, deoarece pe el vor presa celelalte randuri superioare, iar daca nu este intarit bine se pot deplasa in jos caramizile.

lipire caramida aparenta pe perete

» Nu uitati sa placati caramizile in mod tesut, iar rosturile le puteti face cu ajutorul unor distantiere sau direct la ochi.

montaj caramida aparenta

perete caramida aparenta 2

sufragerie cu pereti din caramida aparenta

» Pentru taierea caramizilor la dimensiuni puteti folosi un polizor unghiular cu panza diamantata. Nu uitati sa purtati manusi, masca si ochelari de protectie.

6. Dupa ce ati placat peretii doriti puteti trece la partea delicata, aceea fiind umplerea rosturilor cu chit. Un procedeu migalos dar care este foarte important in ceea ce priveste aspectul final vizual.

umplere rosturi caramida aparenta

umplere rosturi caramida cu degetul

finisare rosturi caramida cu coada la pensula

finisare rosturi caramida cu pensula

umplere rosturi caramida aparenta

scara tip schela montaj caramida

curatare rosturi caramida aparenta

perete caramida aparenta

Photo & Project: VintageRevivals.com

Despre Robert 58 Articole
Salut dragi cititori! Numele meu este Robert si dupa 20 de ani de munca in santierele tarii si din strainatate, am decis sa ma asez in fata calculatorului si sa va impartasesc din experienta mea profesionala acumulata in decursul timpului. Sper ca articolele mele sa va fie de un real folos!

1 Comment

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.