Plante care te ajuta sa scapi de fumat

plante medicinale anti fumat

Plante medicinale antifumat

» Majoritatea acestor plante medicinale antifumat conţin substanţe vegetale active care ajută persoana dependentă de tutun (de nicotină mai precis) să facă faţă simptomelor sevrajului tabagic: anxietate, iritabilitate, stare de depresie, insomnie, nevoia constantă de a fuma.

Lobelia inflata

» Cunoscută şi sub numele de indian tabacco, Lobelia inflata conţine o mulţime de alcaloizi care au ca proprietăţi medicinale relaxarea muşchilor bronhiilor (antispasmodică) şi favorizarea eliminării mucusului.

» Această plantă este folosită în general în tratarea astmului şi a bronşitei cronice. Unul din principalii alcaloizi, lobelina, are asupra creierului aceleaşi efecte ca şi nicotina, doar că nu provoacă dependenţă.

» O picătură de tinctură pe limbă este suficientă pentru a potoli pofta de fumat.

Verveina

» Verveina este foarte utilă în caz de stres sau de tensiune nervoasă. De fapt, unele din principiile active ale acestei plante au proprietatea de a acţiona direct asupra sistemului nervos, având un efect relaxant asupra corpului şi a spiritului.

Isopul

» Isopul este o plantă cu proprietăţi expectorante care vindecă tusea şi simptomele congestiei. Această plantă alină problemele respiratorii precum bronşita sau infecţiile pulmonare. Isopul are proprietatea de a detoxifica corpul de nicotină şi de gudron.

Ulmul alb

» Ulmul alb este considerat unul dintre cei mai buni agenţi în lupta cu tusea. De fapt, această plantă medicinală conţine un lubrifiant natural care protejează unele membrane ale organismului. Ulmul alb este un aliat preţios al sistemului imunitar.

Valeriana

» Valeriana este o altă plantă care acţionează asupra echilibrului nervos. Ceaiul de valeriană te ajută să renunţi la fumat. Ceaiul îi va da tutunului un gust rău, super greţos, care te va face să nu mai vrei să fumezi. Ceaiul de valeriană elimină şi starea de anxietate declanşată de privarea de ţigară.

plante medicinale antifumat

Cimbrul uscat

» Cimbrul uscat şi făcut pulbere se va introduce în ţigară, în locul tutunului (să fie fără filtru) şi se fumează astfel ţigara până la sfârşit.

»Taie bucăţi rădăcini de obligeană şi mestecă-le în locul gumei de mestecat.

Pedicuţa

» Infuzia de pedicuţă este un remediu excelent împotriva fumatului! 5-7 grame de plantă mărunţită la 200ml de apă. Bea o cană din această infuzie dimineaţa, pe stomacul gol şi alte două căni între mese.

» Tot cu pedicuţa, mai poţi lua un vârf de cuţit de pulbere de pedicuţă, de 4-5 ori pe zi. Pulberea din plantă trebuie ţinută sub limbă timp de 15 minute, apoi înghite cu puţină apă, asta pe stomacul gol.

Despre Ilinca 26 Articole
Buna, sunt Ilinca - editor CasaSiDesign.ro si cred din toata inima ca plantele medicinale sunt un dar de la Dumnezeu. Vezi ce proprietati vindecatoare au planetele medicinale pentru sanatatea noastra!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*