Intrebare de la: Radu D. pe adresa redactiei:

”  Buna ziua. Am casa izolata cu polistiren de 5, este tras adezivul si doua maini de var. As dori sa mai pun inca un rand de polistiren. Cum recomandati aplicarea celui de al doilea rand? Pe mamaligi sau cu aplicarea adezivului pe intreaga suprafata a placii? Categoric trebuie amorsa mai intii. Executati lucrari si in Vrancea? Mai exact in Focsani? Multumesc. O zi buna

 

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

8 Comments

  1. Buna ziua. Recomandarea noastra este sa aplicati cel de-al 2-lea strat de polistiren cu adeziv tras la “pieptene”, cum se zice, pe intreaga suprafata a placii. Indicat este sa folositi si dibluri de ancorare. Si da, datorita faptului ca suprafata este finisata, este indicat sa amorsati inainte de a incepe lipirea placilor.

  2. E bine sa si raschetati putin varul inainte ca sa fac o priza mai buna adezivul, Si tot la fel recomand si eu, aplicat la pieptan adezivul pe toata placa, mai ales ca acum aveti suprafata plana. Succes!

  3. Noi dupa 4 ani de zile dupa ce am termoizolat, fara decorativa, am mai pus un strat de 2 cm de extrudat pentru a face niste modele pe fatada. Doar le-am lipit cu thermouniversal de la ceresit, fara dibluri si a iesit foarte bine. Pana acum nu s-a desprins niciuna si sunt 2 ani de atunci.

  4. Eu am mai pus un strat de 5cm peste cei 10 pe care ii aveam deja. Si am prins doar in spuma poliuretanica fara dibluri si vad ca tine. Am vreo 3 ani de cand am facut lucrarea

  5. Daca vreti sa lipiti cu spuma, Tytan Styro e cel mai bun. Lucrez in domeniu si stiu cu ce se mananca. Sunt bune si celelalte, dar cu asta se lucreaza cel mai bine si parca adera mai bine pe perete.

  6. Verificati cu spaclu sa vedeti daca se desprinde tencuiala mai intai. Apoi amorsati bine si asteptati sa vedeti daca se impusca vreo zona. Daca se desprinde ceva, curatati bine. apoi amorsati din nou zona. lasati sa se usuce si apoi puteti prinde polistirenul. Neaparat cu aplicarea adezivului cu gletiera cu dinti pe toata suprafata, ca sa tina bine. Daca e prinsa asa nici nu mai trebuie dibluri. Apoi plasa de armare si masa de spaclu in minim 2 maini.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.