Intrebare de la: Georgiana pe adresa redactiei:

Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Am cumpărat mobila de sufragerie și am corpuri care trebuie prinse în perete. Problema este ca stam in chirie și abia după ce am cumpărat mobila, am observat ca peretele e din rigips. E un perete despărțitor unde înainte era o camera, acum sunt 2. Deci e doar rigips. Care e cea mai sigura modalitate sa prind mobila în perete? Am auzit ca pe profilele de metal din perete? Și cum le găsesc pe alea, din moment ce peretele e acoperit/închis. Mulțumesc!

 

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

14 Comments

 1. Este posibil sa nu se nimereasca mobila acolo unde este profilul. Pt identificarea profilului puteți încerca cu un magnet.

 2. Aveti nevoie de acceptul proprietarului..; dacă profilele nu ai riglă de lemn incastrată e dificil , aș încerca niste suporți din același material ( pal melaminat , cred..) si aceeași culoare , care să facă legătura intre cele două randuri de corpuri , inferioare si superioare , un tâmplar vă poate ajuta…; da’ e mobilă de bucătărie (?) , ptr ca mobilierul de sufragerie , de obicei nu este configurat in corpuri inferioare si corpuri superioare… SPOR si..alegeri bune !

 3. Șină metalică pusă cu dibluri de rigips . De alungul șinei puneți mobila . Așa aveți mai multe puncte de sprijin și mobila va sta fără probleme

 4. Doar cu șină pe toată lungimea iar cu un magnet căutate și profilele pentru fixarea șinei in cât mai multe dintre ele.

 5. Sina si dibluri tip molie,nu recomand cele tip melc pentru greutăți mai mari,am montat uscatoare de mâini și au căzut (in scoli,copiii mai și trăgeau de ele)

 6. Nimic in perete doar sus ceva de prindere să nu cada mobila care o veti pune pe picioare rezistente doar rezemată de rigips
  Daca vreti sa nu va cada in cap
  Merge si foaie de pal la latimea dulapului taiat pe lungime

 7. Daca e un perete despartitor nu tine cu nimik dar daca e placat cu rigips holsuruburi lungi sau tija filetata cu ancora chimica.

 8. Taie rigipsul pe o latime de 50 cm pune scindura unde vin dulapurile prinse ,scindura o prinzi in profile ,dupa pui placa care ai taiato inapoi glet,la care daca peretele are doar o placa de gips mai pui o placa pe tot peretele adica dubla placare ,glet ,lavadil si gata poti sa pui ce vrei pe perete si asa nu o sa risti nimic ca va cadea de la greutate

 9. La ce sfaturi primesti deja imi imaginez rezultatul…din cate inteleg vrei sa strici nici peretele…montanti sunt puși la 60 cm sau la 40 cm…scoate plinta pentru a sonda fără să strici peretele si verifica distanta dintre montanti..prinde apoi șină de mobilier suspendat pe montanti si ….spor

 10. Pentru detectarea profilelor metalice exista un aparat care detecteaza metal , lemn , fire de curent ..
  Dupa detectare ideal ar fi o sina special facuta in scopul asta (a fost mentionata mai sus) pe care apoi se agata mobila. Atentie la greutatea mobilei, un perete despartitor de rigips e destul de slabut. Pentru a detecta profilele metalice poti incerca si cu un magnet puternic , de genul ” neodim”

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.