Cum prindem radiatoarele pe un perete din chirpici?

intrebari si raspunsuri

Solutie de prindere a caloriferelor pe un perete din chirpici

Intrebare de la: Gheorghe pe adresa redactiei

“Buna seara. Care este cea mai sigura metoda de a ”agata” – prinde radiatoare din otel (calorifere) pe un perete de pamant, de fapt din chirpici? Multumesc anticipat.”

15 Comments

 1. Ciao decupezi sau gauresti si pui niste ,,dibluri” home made din lemn …pentru siguranta eu am pus plasa rabitz si am tencuit cu ciment in locul acela doar ….am pus chiuveta si boiler …care necesita oricum priza mai buna ca un calorifer

 2. Pereti din chirpici am si eu…nu am pus nimic deosebit, am bagat niste suruburi foarte lungi direct in perete prin suportul venit cu caloriferele…nu se misca si nu se vor misca niciodata.Dar is niste suruburi de 10×160 sau 10×200 nu mai stiu exact cu cap hexagonal si filet foarte grosier…

 3. Da, eu asa am bagat, in diblu nu prea am incredere, eventual alea pentru BCA cu dinti dar nu stiu ce sa zic.Eu personal prefer surub cu un filet grosier si lung, cum ziceam la mine is de 160 sau 200.
  Boiler de 100l tot asa e prins, in 2 dinastea

 4. Poti face niste suporti din metal in forma de L care sa plece din podea. Daca te deranjeaza estetic poti folosi niste tije filetate trecute prin niste bucsi (tevi) cu lungimea cat grosimea peretelui si niste saibe mai late la capete si apoi piulite.

 5. Stiu, dar ziceam ca de tijele ale bagate prin perete poti lega ceva greu de tot, cum ar fi un boiler, caloriferele nu-s chiar atat de grele. Dar mai bine mai mult decat mai putin, nu?

 6. Poti sa pui tije mai subtiri. Oricum, mai bine sa fie supradimensionate decat sa se indoaie sau alte chestii. De preferat ar fi ca saibele sa fie cat mai mari. Ele iti vor prelua si distribui greutatea pe suprafata pe care se vor aseza.

 7. Eu personal am folosit tija filetata si saibe mari pentru calorifere, iar la boiler am folosit un platband si nu am probleme!

 8. Sau daca ai vreun mester tamplar la tine in localitate sa iti scobeasca in niste bucati de lemn forma caloriferelor, asta daca vrei sa arate si mai rustic. De asemenea poti sa le vopsesti maro (culoarea lemnului) daca este vorba de ceva gen cabana.

 9. Peretele din chirpici de obicei este foarte gros, ~50cm. și destul de compact.
  Se pot folosi dibluri plastic ø 10 cu holzșuruburi de 8, cap hexagonal lungi de 25 – 30 cm. Eu am fixat boiler de 80 l. și nu se clinteste.
  Dai gaură cu un fier lung de Ø10 cu vârful ascuțit în 4 muchii.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.