Intrebare de la: Francisc pe adresa redactiei:

” Buna seara. Recent am achizitionat o casa nou construita, am finisat-o si am inceput sa ma lovesc de probleme… unele mai mici altele mai enervante. Cel mai suparator este faptul ca de fiecare data cand inchid/deschid usa de la camerele de la etaj se misca tavanul (nu vizibil dar se aude). Casa, cum ziceam, nou construita pe doua nivele, etajul fiind acoperit cu grinzi si placi de rigips. Am urmarit postari precedente si cand am verificat in pod am realizat ca izolatia (dintre grinzi) este cam subtire (10 cm, pe alocuri chiar 5), vreau sa adaug vata de sticla si sa podesc cu osb (momentan este podit doar pe o suprafata mica unde inaltimea este mai mare). Intrebarea este, pentru cei care au mai lucrat cu rigips la tavane, daca inchid in pod cu osb si mai adaug vata pentru izolatie ar disparea problema mea sau ar fi ceva de facut inainte sa podesc ca sa nu se mai miste tavanul cand apare presiune de la inchis/deschis usi?

 

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

8 Comments

 1. Se va face tot timpul o diferenta de presiune la manevrarea usii iar rigipsul nu este destul de rigid, poate o valva sau o supapa care sa comunice cu holul daca e posibil poate rezolva problema

 2. Pune osb ssu scandura peste grinzi in pod si proiecteaza spuma peste daca iyi permite buzunarul si rezolvi problema. recomandat era sa se proiecteze spuma pe osb si grinzi inainte sa se puna rigipsul.

 3. Grinzi.. Osb.. Strat vata de 10…apoi strat vata de 5 cu folie… Profil rigips si placi 🙂
  Nu ai cum sa dai greș cu reteta asta

 4. Tavanul din gips carton se misca mai mult ca sigur ptr.ca structura, cu sicuranta este simpla si nu dubla,si montata pe lungimea placii de gips carton asa cum fac majoritatea,iar in ceea ce privesc carligele de sustinere a structurii mai mult ca sigur sunt prea rar montate.

 5. Cum se misca tavanul? Se aud anumite sunete de metal sau se obs la ochi ca s ar deplasa în sus, la frontiera ușilor? Dacă se aud metale , sunt de la profilele care sunt fixate de bride cu tn uri nu cu acele bombonele. Asta am remediate la fel si noi intr un dormitor ca scotea sunete la închiderea ușii, deși placa era de beton. Si cine a făcut tavanul a folosit acele șuruburi negre de fixat rigipsul si nu alea speciale pt profile. Dacă misca asa pur si simplu , fără a se auzi sunete de metale cum ar fi profilatura,atunci ii din structura prea slabă, prea rare bridele, etc. Spor

 6. Șuruburile negre de rigips nu au filetul pana in capăt așadar nu fixează brida de profil,de acolo și jocul acela. Dacă s-au folosit aceste șuruburi atunci îndepărtați vata și dublați la fiecare brida cu autoperforante speciale pt bride.din cât se vede structura e buna

 7. Dumneavoastră aveți o problema de rezonanta, principala metoda de rezolvare este să-i modificați frecventa, cum puteți face acest lucru?
  1. Rigidizare, prin adăugarea de profile la structura aceasta va deveni mai rigida.
  2. Prin adăugarea de greutate(soluție nu prea practica!)

 8. Uite ce as face eu in locul tau: as da jos rigipsul dintre etaje și aș verifica grinzile. As pune întărituri între ele (o scândură perpendiculară pe grinzi cam la 1.20 m. Astfel se rigidizează structura. După asta as izola fie cu spumă cu celula închisă, fie cu vată bazaltică. Spuma cu celulă închisă întărește la rândul ei structura. Apoi as pune OSB pe tavan, și peste OSB obligatoriu două rânduri de rigips, dintre care unul verde (antiumezeală). În partea din pod, de asemeni se va podi cu un OSB mai gros, nu scândură – scandura se va dilata și contracta în funcție de umezeală. Chestia e că și grinzile au procese de dilatare/contractare, și acesta este încă un motiv pt care spuma cu celulă închisă e de preferat.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.