Intrebare de la: George pe adresa redactiei:

Salutare, vă scriu in legătură cu o problemă la instalația de lumină. Țin să precizez de la început ca nu mă pricep deloc de circuite electrice sau ceva legat de acest domeniu. Problema e urmatoarea: Se ard becurile frecvent, nu mereu se întâmplă să sară și siguranță de la panou. Folosesc becuri obișnuite deoarece cele cu led pâlpâie și mă deranjează. In baie de exemplu acum vreo trei luni am descoperit că firele care intra în dulie nu mai aveau izolație, era carbonizată și din această cauză se auzea un sfârâit ciudat. Am izolat cat am putut și cât m-am priceput și a dispărut problema.

Ieri de exemplu am schimbat 3 becuri…toate arse la prima apăsare pe întrerupător, aceeași problema și în hol. In hol am pus un bec led care nu face probleme momentan (seara îl desfiletez ca sa opresc discoteca). As vrea sa rezolv problema cumva, sa fie de la becuri că sunt proaste și ieftine (2 lei bucata), este instalația terminată?

Stau cu chirie in București, iar culmea culmilor este că apartamentul e al unui fost electrician bătrân, căruia i-am zis, iar el a dat vina pe becuri. Am comandat comandat niște becuri de la OSRAM care cică nu pâlpâie, sa vedem. Ce îmi recomandați sa fac ? Chem un electrician nu ? Mulțumesc pentru răspuns.
 

Citeste mai jos raspunsurile cititorilor!

 
forum constructii case
Adauga o intrebare!
 
Vezi si alte intrebari de la cititori!
 

8 Comments

 1. Clar trebuie chemat un electrician priceput, de la minuni de instalații improvizate au ars multe locuințe.
  Cu ocazia asta verifică tot.
  O fi închiriată, dar dacă ia foc el moare. Nu proprietarul

 2. Daca stai in chirie, este treaba proprietarului sa repare instalatia electrica. Legal n.ai voie sa te atingi de ea. Cred ca ar trebuii verificate conductoarele, o rezistenta la izolatie, posibil ca izolatia conductoarele in doze sa nu fie ce trebuie.
  Daca ai intrerupatoare cu lumina de veghe e posibil de acolo sa fie. Ori prin intrerupator e trecut nulul, asa era la blocurile vechi

 3. Parerea mea nu sunt prea mare specialist dar am mai intalnit cazuri chiar acum recent.Arderea becurilor cauzate din cauza intrerupatorului.Am schimbat intrerupatoarele si de atunci totul e ok.Precizez ca becurile se ardeau la prima aprindere al intrerupatorului

 4. Palpaie becul led. Ai o mica siguranta in intrerupator. Taie-o de acolo. Nu vei mai avea intrerupatorul luminat noaptea dar nici Led-ul de la lampa centrala nu va mai palpai pe stins.
  Ti se ard firele in aplice cu sticla. Daca te uiti pe eticheta lor scrie max 40w pe ambele becuri. Nu face ca mine sa pui 2 becuri de 100w. Instalatie terminata abea de doua saptamani si astfel de aplice mi-au prajit firele la doua lampi centrale.

 5. Același lucru am întâlnit la un apartament care era din anii 60 am pus becuri led și ploaia când era stins.cauza este ca la acel apartament , ca nu era faza trecuta prin intrerupator așa Cum se spune în normativul I7 și e normal sa pâlpâie când ai faza directa pe bec. Sau sa nu aveți intrerupator cu led.

 6. Faza trebuie întreruptă în intrerupator și tot faza trebuie sa fie pusa la borna din mijloc, becuri led de calitate și ar trebui sa ai o problemă rezolvată asta în condițiile în care nu ai o întoarcere pe nul din cauza ca și becurile legate cu prizele la un loc în doza de legături.

 7. Schimba duliile pt ca nu mai face bine contact la niturile alea de doi bani de tabla din interior.
  Dupa ce schimbi duliile nu o sa mai ai probleme o perioada.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.