Racord gaz in zona rurala

intrebari si raspunsuri

Cum pot sa ma racordez la conducta de gaz?

Intrebare de la: Ferent Petru pe adresa redactiei

Buna ziua, am casa (pe pamant), in loc.Mircesti, jud.Iasi, situata pe directia Roman_Pascani pe partea stanga, conducta principala este pe partea dreapta a acestei comunicatii. Deci ar trebui o subtraversare a drumului (este drum judetean), asfaltat cu latime 6m. Intrebare: am 2 vecini (stanga si unu dreapta ) care s-au racordat fiecare cu subtraversare, nu este posibil ca sa ma racordeze de la unul din vecini (cu acordul sau, bineinteles), fara a mai subtraversa drumul asfaltat? Aductiunea fiecaruia a costat aprox.14-15000 ron. De ce acea firma (unica in zona?,nu stiu de ce,nu poate fi oricare firma cu autorizare ANRE?de ce acest monopol?nu inteleg. Sunt case pe aceeasi parte mai multe, la fiecare trebuie sa faca subtraversare? E mare enigma. Rog daca puteti sa ma sfatuiti cum sa procedez ? Multumesc.”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Analizand situatia…cea mai buna solutie pt dvs. ar fi urmatoarea:

Pasul 1: discutati cu vecinii si obtineti acordul acestora cu conditia ca cota parte sa le-o platiti doar in cazul in care vi se aproba solutia de a va intepa in conducta lor (se face un act notarial).

Pasul 2: Luati legatura cu un proiectant de gaz care sa va dea ca solutie in proiect bransarea la conducta vecinilor.

Pasul 3: Daca obtineti acordul celor de la Gaz ca fiind in regula solutia de bransare atunci puteti incepe sa cautati o firma care sa va realizeze instalatia de utilizare a gazului.

Atentie: Instalatia de utilizare a gazului se refera la lucrarile din interiorul proprietatii. Firme care au autorizatie de executie de executie a acestor gen de lucrari sunt mai multe….Dar…daca va trebui sa executati si lucrari exterioare pe domeniul public va trebui sa vedeti daca acea firma are autorizatie pentru acest lucru. Banuiesc ca de aceea ne-ati spus despre acea firma ca e unica…este unica pentru ca probabil este singura care are luate toate autorizatii de executie…mai ales cand vorbim despre extinderi de retele si intepaturi in magistrale.

O sa va rugam sa ne tineti la curent cu situatia dvs. O zi buna si SUCCES!

2 Comments

  1. Bună ziua, locuiesc pe strada Podgorenilor,nr 11, sat Odaia Manolache,jud Galați. Satul este racordat la gaz metan,mai puțin str noastră. Cum ar trebui să procedez să mă bransez la gaz metan și cam care ar fi costurile….distanța de la strada principala cu conducta de gaz până la mine acasă este de vreo 300m. Poate știți vreo firmă prin Galați care se poate ocupa de aceste lucrări? Multumesc.

    • Per total lucrare cred ca o sa va ajunga undeva la 35.000 de lei. Pe noi ne-a ajuns pentru circa 200 de metri liniari 25.000 de lei. 5000 de lei actele si 100 de lei metru executia. Ideal ar fi sa va uniti mai multi vecini si sa faceti o lista pe care sa o depuneti la cei e la gaz. La noi fiindca am fost mai multi cei de la E-on Gaz au participat si ei cu 40% din valoare…Si trebuie sa va inarmati cu rabdare. La noi a durat circa 1 an de zile pana am reusit sa ne bransam la gaz. Mult succes si nervi de fier…ca asa e in Romania!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.