Tratamente naturiste pentru gura urat mirositoare
Cuprins:
» Atunci cand ai o respiratie urat mirositoare, cauzele pot fi multiple: probleme ale stomacului, constipatie sau probleme cu cariile dentare. In cadrul acestui articol va voi prezenta cum puteti scapa de mirosul urat din gura cu ajutorul plantelor medicinale.
» Respiratia urat mirositoare, sau dupa cum spun medicii, halena sau halitoza, este un simptom neplacut care te face sa te simti inconfortabil in prezenta altor persoane. Din fericire, exista modalitati simple de a rezolva aceasta problema. Totusi, gasirea modului corect de a trata halitoza depinde de cauza aparitiei acesteia.
» Haideti sa vedem cum putem avea din nou o respiratie frumos mirositoare astfel incat sa nu ne mai fie jena sa discutam de aproape cu persoanele din jur.
Scapa de mirosul urat al gurii cu plante naturale
» Mai departe va voi prezenta cateva remedii naturiste cu ajutorul carora veti putea scapa de gura urat mirositoare:
- faceti gargara cu ceai de salvie de 3 ori pe zi;
- beti o cana de apa plata amestecata cu ulei de ienupar (luati cate o gura, apoi clatiti si la final inghititi pana terminati toata cana);
- consumati ceai de pelin cate o ceasca pe zi timp de o luna;
- daca aveti halena de tip digestiv este recomandat sa luati 3 lingurite pe zi (dimineata, la pranz si seara) de amestec format din praf de tintaura, combinat in mod egal cu lemnul domnului si planta de sunatoare;
- un alt remediu pentru gura mirositoare este ingerarea de amestec din pulbere de pelin si menta, cate 3 lingurite pe zi, pe stomacul gol. Luati dimineata, la pranz si seara cate o lingurita de acest amestec, tineti circa 10 minute sub limba si apoi inghititi cu putina apa. Repetati acest procedeu circa 2 saptamani si vedeti daca tratamentul da roade;
- mancati ghimbir, taiat in bucati mici, care tind sa neutralizeze mirosurile din gura.
Alte motive pentru aparitia halitozei
» Desi exista multe cauze diferite pentru aparitia respiratiei urat mirositoare, una dintre cele mai frecvente este formarea placii bacteriene intre dinti si in jurul dintilor.
» Aceste bacterii descompun bucatile minuscule de mancare din gura, astfel producand un gaz urat mirositor. Aceste bacterii pot provoca de asemenea carii dentare si boli gingivale.
» Cariile dentare pot fi evitate cu ajutorul plantelor medicinale astfel:
- mestecarea unor frunze de salvie ce au rolul de curata si intari sistemul dentar;
- folosirea ceaiului de coada calului pentru gargara seara, inainte de culcare;
- consumul de mere si de fructe citrice.
Alte metode de a scapa de o respiratie urat mirositoare
» Cel mai bun mod de a scapa de respiratia urat mirositoare cauzata de placa bacteriana este sa aveti o igiena orala adecvata:
- ingrijirea corecta a cavitatii orale incepe cu periajul dintilor cu pasta de dinti pe baza de fluor de cel putin 2 ori pe zi;
- nu uitati sa curatati cu atentie limba, indepartand orice bacterii lipite pe suprafata sa;
- utilizati ata dentara pentru a indeparta particulele de alimente ramase in zonele greu accesibile dintre dinti;
- schimbati mai des periuta de dinti, deoarece pe periuta se acumuleaza in mod frecvent bacterii ce pot afecta respiratia;
- folositi in mod regulat apa de gura;
- Vizitati periodic medicul stomatolog pentru a verifica starea de sanatate a gingiilor si a dintilor, si efectuati daca este cazul procedee de detartraj profesional.
Sfaturi suplimentare pentru respiratie urat mirositoare
» Moduri suplimentare de a elimina respiratia urat mirositoare:
- evitati alimentele cu miros puternic, cum ar fi: ceapa, usturoiul, condimentele, precum si bauturile precum cafeaua si alcoolul, care pot influenta in mod negativ calitatea respiratiei;
- nu mai fumati, deoarece fumatul afecteaza mirosul respriratiei si deterioreaza culoarea dintilor si sanatatea gingiilor;
- bea multa apa pentru a evita deshidratarea cavitatii bucale si clateste cat poti de des gura cu apa pentru a spala bacteriile si celulele moarte ale pielii care pot provoca un miros neplacut.
» Asa cum am specificat si mai sus, exista anumite alimente, cum ar fi usturoiul, ceapa, broccoli, sucul de portocale, bauturi carbogazoase si alcoolul, care pot fi o sursa de respiratie urata. Ele provoaca asa numita halena temporara.
» Mirosul neplacut in aces caz, provine din faptul ca, ca urmare a digestiei acestor produse, se formeaza compusi volatili de sulf, care, ajungand in fluxul sanguin prin mucoasa gastrica, apoi in plamani si saliva, unde odata cu evacuarea compusilor volatili de sulf, formeaza o respiratie urat mirositoare ce poate persista pana la 72 de ore.
» Halitoza poate fi deasemenea cauzata de boli gastro-intestinale, in acest caz indicat ar fi sa consultati un medic specialist.
Fii primul care adauga un comentariu!