Nu face aceasta greseala atunci cand pui Varza Murata!
Cuprins:
» Deoarece foarte multe persoane gresesc modul de a pune varza la murat, in articolul ce urmeaza va vom impartasi cateva secrete astfel incat sa obtineti o varza murata corespunzator.
» Varza este regina vitaminelor din mesele de iarna. Este un produs alimentar obtinut prin fermentare cu un continut bogat si sanatos de acizi organici, oligoelemente, fibre si vitamina C.
» Consumul de varza murata are foarte multe beneficii asupra corpului uman:
- intareste sistemul imunitar;
- imbunatateste functionarea sistemului digestiv si cardiovascular;
- favorizeaza procesul de detoxifiere a organismului;
- elimina deficitul de vitamine;
- reduce riscul aparitiei celulelor canceroase.
De ce ai nevoie pentru a obtine varza murata?
» Pentru o familie normala de circa 3-4 persoane, un butoi de 80 de litri de varza murata este arhisuficient. Cu siguranta nu veti avea nevoie de mai mult, ba chiar veti avea de unde “imprumuta” si vecinele cu niste frunza de varza murata pentru facut sarmale.
» Astfel, pentru a putea pune varza la murat veti avea nevoie de:
- 1 butoi de 80 de litri din plastic;
- 35 de Kg de varza;
- 3 Kg de sare mare, grunjoasa, speciala pentru muraturi;
- apa curata potabila.
Cum se pune varza murata?
» Indepartati primul strat de frunze ale verzei, taiati cotorul in semnul crucii si adaugati sare in abundenta.
» Apoi asezati capatanile de varza una cate una in butoi presandu-le usor.
» La final asigurativa ca ati adaugat intreaga cantitate de sare mentionata si adaugati apa curata potabila.
» Daca doriti puteti adauga si cativa morcovi, radacini de hrean sau bucati de sfecla rosie pentru a ii da o coloristica mai deosebita verzei, aceasta prinzand o tenta rosie la final.
» Deasupra este indicat sa folositi o greutate sau un gratar special din plastic care sa asigure imersarea totala a verzei in lichid.
Greseli Varza Murata!
» Una din cele mai mari greseli pe care o fac foarte multe persoane este faptul ca NU vantura varza. Acest lucru il puteti realiza foarte usor cu ajutorul unui furtun sau al unei tevi in care trebui sa suflati de mai multe ori, pana la fundul butoiului, astfel incat sa vanturati (oxigenati) intregul lichid din butoi.
» Repetati acest procedeu o data la 2-3 zile in primele 3 saptamani de cand ati pus varza. In acest fel varza nu va prinde floare si nu se va inmuia deloc.
Alte greseli pe care le fac romanii atunci cand pun varza murata!
- achizitioneaza varza din import, soiuri din alte tari care nu rezista la procesul de murat si se inmoaie in butoi;
- cumpara varza “timpurie” care nu se foloseste la murat;
- pun prea putina sare in compozitie;
- amplaseaza butoiul in zone calduroase;
- o taie in bucati foarte mici.
Fii primul care adauga un comentariu!