Rostopasca – remedii naturale pentru organism

tinctura de rostopasca

Ce este Rostopasca?

» Rostopasca este una dintre cele mai cunoscute si apreciate plante medicinale ce creste pe teritoriul tarii noastre, suntem siguri ca ai auzit deja de ea!

Rostopasca este o planta erbacee cu flori galbene, care se mai intalneste in popor si sub denumirea de iarbă de negi sau negelariță.

» Ceea ce nu stiai poate este ca planta este cunoscuta si folosita inca din timpuri stravechi, atunci cand era folosita pentru vindecarea ficatului si a bilei, la fel ca si in vremurile noastre. Sau ca tot in acele vremuri indepartate alchimistii visau sa o transforme in aur, tocmai pentru puterile magice pe care se considera ca le avea.

» Datorita virtutilor sale si a legendelor legate de aceasta planta, am ales-o pentru rubrica noastra special destinata plantelor si remediilor naturiste.

rostopasca

Beneficii: Ce trateaza rostopasca?

Banner Ford husa cheie auto webp

» Aceasta planta este un remediu util in numeroase afectiuni, dintre care putem enumera:

  • boli ale fierii. In diskinezia biliara se foloseste pulberea de rostopasca: cate un varf de lingurita de pulbere se ia de trei ori pe zi, la ore fixe: dimineata la 8, la 13 si seara la ora 19. Se urmeaza tratamentul timp de 30 de zile si se poate face o noua serie dupa o pauza de 10 zile. In cazul migrenelor biliare se ia o singura lingurita de pulbere dimineata pe stomacul gol, care va drena bila, iar durerile de cap vor disparea
  • diverse boli de ficat. De la hepatita la afectiuni ce au aparut in urma a diverse intoxicatii, rostopasca este renumita si pentru intarirea functiilor ficatului
  • herpesul bucal sau genital – tinctura de rostopasca ajuta foarte mult in acest caz, utilizata intern sau chiar extern in combinatie cu propolisul
  • negii pot fi de asemenea combatuti cu ajutorul acestei plante: sucul de rostopasca se aplica de trei ori pe zi, timp de cel putin doua saptamani
  • mici probleme digestive, ce pot fi vindecate cu ajutorul a 3-4 lingurite rase de rostopasca in fiecare zi

» Planta este si in componenta unor tincturi si preparate pentru uz extern, pentru a trata diverse eczeme, dar si laringita sau faringita sau tusea convulsiva. Tinctura se poate procura de la Plafar, preparatul continand indicatiile necesare in legatura cu administrarea lui in functie de fiecare afectiune in parte.

Tinctura de Rostopasca

» Tinctura de rostopasca de la Dacia Plant se poate folosi atat intern cat si extern avand urmatoarele efecte dupa cum urmeaza:

Intern:

  • se foloseste ca adjuvant pentru:
    • colecistita acuta sau cronica;
    • hepatita cronica;
    • ciroza hepatica;
    • dischinezie biliara;
    • tuse spastica;
    • diferite tumori ale esofagului, pancreasului, ficatului sau a plamanilor.
  • stimuleaza si regleaza secretia hepatica de bila;
  • stimuleaza tonusul si peristaltismul vezicii biliare ameliorand fluxul biliar;
  • ormalizeaza valorile bilirubinei si ale colesterolului;
  • are efect antispastic, antiinflamator si analgezic.

Extern:

  • se foloseste ca adjuvant pentru:
    • dermatoza;
    • psoriazis;
    • negi;
    • bataturi;
    • tumori cutanate.
  • are efect cicatrizant, antibacterian, antiviral si antitumoral.

» Tinctura de rostopasca se poate folosi pentru o cura interna cu o durata de maxim 10 zile, precedata de o pauza de inca 10 zile.

» Ca si administrare, trebuie sa luati cate jumatate de lingurita de tinctura de rostopasca diluata in jumatate de pahar de apa de circa 3 ori pe zi direct pe stomacul gol.

» Pentru folosire externa tinctura de rostopasca de va folosi sub forma de comprese aplicate direct pe zona afectata.

Ceai de rostopasca

» Daca vrei sa-ti imbunatatesti functionarea vezicii biliare sau vrei un ficat mai sanatos atunci iti indicam sa bei 2-3 cani de ceai pe zi.

» Consumul de ceai de rostopasca nu doar ca contribuie la o buna functionare a sistemului digestiv dar mai are si prorietati antispaspmice, stimuleaza secretia si eliminarea bilei, favorizeaza digestia grasimilor si scade colesterolul.

Crema de rostopasca

» Crema de tip unguent cu rostopasca este cea mai recomandata solutie pentru tratarea afectiunilor dermatologice cum ar fi negii, ranile infectate, pielea crapata si chiar se poate folosi impotriva ridurilor exagerate.

» Conform studiilor de specialitate rostopasca actioneaza in mod distrugator asupra bacteriilor de tip patogen aflate in zona afectata.

» Crema de rostopasca intra in profunzimea tesuturilor reusind prin actiunea ei sa elimine infectia in totalitate.

» Unul din cele mai folosite unguente cu efect cicatrizant, folosit in tratarea diverselor afectiuni cum ar fi: psoriazisul, herpesul, bataturile si hemeroizii, are ca ingrediente:

  • ceara de albine – continut bogat de vitamina A si efect hidratant;
  • extract de rostopasca;
  • ulei de palmier – bogat in vitamina A si E;
  • ulei de cocos – hidrateaza si tonifica pielea;
  • ulei esential de lavanda – un bun regenerator al pielii.

Cand se culege rostopasca?

» Eu de obicei culeg rostopasca in vacanta de vara a copiilor. Atunci merg la parintii mei la tara si ma bucur de plimbarile pe dealuri si prin padure.

» Imi aleg o zi cand este frumos afara, imi iau copiii si sotul cu mine si plecam la plimbare. Cunosc de mica zonele unde creste aceasta planta medicinala si imi iau o foarfeca cu mine pentru a putea recolta mai usor tulpinile.

» Sunt unele persoane care smulg cu totul planta, insa eu una nu recomand acest lucru deoarece daca o smulgem cu totul s-ar putea ca in urmatorul an sa nu mai avem ce culege.

» Inca un sfat, este indicat sa folositi manusi atunci cand culegeti aceasta planta si sa nu duceti mana la ochi sau la gura dupa ce ati cules-o deoarece va puteti irita daca sunteti mai sensibili.

» Dupa ce le-ati cules puneti tulpinile cu flori la uscat intr-un loc ferit de razele directe ale soarelui.

Rostopasca, negi si papiloame

cele mai bune masini de spalat rufe

» Este rostopasca o solutie pentru negi si papiloame? Cu siguranta ca da.

» Nu degeaba rostopasca este denumita popular si “iarba de negi”. Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati tinctura de rostopasca direct pe papiloame sau negi timp de o saptamana.

» Dupa primele 3 zile de la aplicare veti observa ca papiloamele si negii vor incepe usor usor sa se usuce, iar dupa o saptamana de tratament ar trebui sa dispara in totalitate.

Contraindicatii

» Trebuie insa sa fii foarte atenta cu administrarea acestei plante, pentru ca dozele mai mari pot fi toxice pentru organism: peste 50 de grame de planta ingerata pot avea chiar o toxicitate mortala.

ceai de rostopasca

» In plus, rostopasca nu se administreaza femeilor gravide sau copiilor, si nici nu se aplica pe ranile deschise. Exista si o precautie cu privire la alergii, trebuie sa fiti prudenti si pentru ca este o planta ce poate provoca reactii alergice: testeaza-ti pielea cu o cantitate foarte mica de tinctura sau suc de rostopasca inainte de a incepe administrarea propriu-zisa a tratamentului.

» Rostopasca este una dintre cele mai cunoscute si folosite plante medicinale, insa trebuie sa o administrati cu precautie. Este de asemenea important sa va adresati medicului pentru simptomele mai grave: chiar daca planta are o reputatie foarte buna si este recunoscuta pentru tratarea unor boli foarte serioase, tot medicul trebuie sa fie cel care sa decida tratamentul.

AICI gasesti cele mai bune produse cu Rostopasca!

Disclaimer CasaSiDesign consulta un medic

Despre Ilinca 32 Articole
Buna, sunt Ilinca - editor CasaSiDesign.ro si cred din toata inima ca plantele medicinale sunt un dar de la Dumnezeu. Vezi ce proprietati vindecatoare au planetele medicinale pentru sanatatea noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!