Scapa de candidoza cu ajutorul tratamentelor naturiste

candidoza bucala

Ce este candidoza?

» Candidoza este boala cauzata de candida, care este o ciuperca ce traieste in mod normal in organism. Atunci cand aceasta se inmulteste in exces, devine infectioasa, provocand boala numita candidoza.

» Cea mai frecventa forma sub care se prezinta este cea vaginala, dand senzatii de mancarime si usturime. Tratamentul medicamentos pe care il primesti de la medicul ginecolog (in general comprimate vaginale) va rezolva efectele, respectiv neplacerile cauzate de inmultirea ciupercii, nu va rezolva insa cauza, respectiv dezechilibrul care a condus la aparitia bolii.

» Printr-un tratament naturist insa vei rezolva dezechilibrele existente in organism, pentru ca odata aparuta, candida va reaparea in momentele de stres de exemplu, sau in care te alimentezi incorect, sau in care ai o imunitate scazuta.

» Candidoza este o infectie cauzata de o ciuperca destul de comuna numita “Candida”. Aceasta ciuperca este prezenta in organism la majoritatea oamenilor, fiind mentinuta sub control de catre un sistem imunitar sanatos.

» Candida afecteaza cel mai adesea cavitatea orala, gatul sau organele genitale. O infectie care afecteaza gura se numeste candidoza orala. Daca infectia patrunde in gat se numeste esofagita. Infectia se manifesta prin aparitia de pete albe sau rosii. De asemenea, poate provoca dureri in gat, durere in timpul inghititului, greata si pierderea apetitului.

» O infectie care afecteaza organele genitale se numeste vaginita. Aceasta este o infectie destul de frecventa a organelor genitale. Simptome: mancarime, senzatie de arsura, descarcare turbida de culoare alba.

Remedii naturiste pentru candida

» Exista numeroase remedii naturiste pentru candida, important este sa il alegi pe cel potrivit si sa fii perseverenta, pentru ca rezultatele nu apar de la o zi la alta, ci in timp. Iata ce poti face:

  • Spalaturi vaginale cu ceaiuri medicinale. Cele mai eficiente sunt ceaiurile de galbenele, sunatoare, pelin, coada soricelului, rostopasca sau traista ciobanului. Atentie, aceste spalaturi le vei face doar atunci cand ai simptome deranjante sau cand ai aflat in urma unor analize ca suferi de candidoza si nu ca o rutina, pentru ca altfel dezechilibreaza flora normala
  • O cura in paralel cu ceaiuri medicinale. Cele mai bune pentru femei sunt ceaiurile de coada soricelului si galbenele
  • Tratamentul cu iaurt. Iaurtul are rol in echilibrarea aciditatii zonei vaginale. Acest tratament este deseori controversat, insa multe femei l-au gasit de ajutor
  • Spalaturile cu bicarbonat. Le vei face cu apa fiarta si racita pana la o temperatura acceptabila, in care pui o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se efectueaza o zi da, o zi nu, timp de 2 saptamani si este considerat foarte eficient

tratament candida

Igiena corecta atunci cand esti afectata de candidoza

» Cu toate ca de cele mai multe ori candidoza este o boala a organismului, trebuie sa stii ca aceasta se transmite si sunt cateva masuri de igiena pe care le poti lua pentru a nu te reinfecta:

  • Folositi un gel special pentru igiena intima, de preferinta fara coloranti si parfumuri puternice
  • Spalati-va zilnic, insa nu mai des, pentru ca puteti afecta echilibrul florei vaginale
  • Folositi doar lenjerie intima din bumbac, evitand-o pe cea sintetica
  • Evitati tampoanele interne
  • Dupa menstra va puteti unge preventiv cu alifie pe baza de galbenele, atunci este momentul in care apare de regula candidoza
  • Daca suferiti de recurenta bolii, este bine sa fierbeti (spalati la 90 de grade, fara a adauga si alte rufe) sau sa schimbati toata lenjeria intima
  • Evitati zaharul din alimentatie, introducand in schimb legumele verzi, alimentele proteice, cerealele integrale, iaurturile

Este posibila prevenirea candidozei?

» Aparitia candidozei nu poate fi prevenita. Nu se utilizeaza, de obicei, medicamente pentru prevenirea acestei infectii. Exista mai multe motive pentru acest lucru:

  • Nu este foarte periculoasa;
  • Exista remedii naturiste pentru tratamentul acesteia;
  • Ciuperca poate dezvolta rezistenta la medicamente.

» Cel mai bun mod de a preveni debutul candidozei este consolidarea sistemului imunitar cu ajutorul terapiei combinate antiretrovirala.

Cum se trateaza candidoza?

» Un sistem imunitar sanatos mentine echilibrul candida in organism. De asemenea, unele bacterii din organism contribuie la acest lucru. Unele antibiotice distrug aceste bacterii bune sși pot provoca un focar de candidoza. Tratamentul candidozei nu va scadea corpul ciupercii, ci va ajuta sa-l pastrati sub control.

» Tratamentul poate fi local sau sistemic. Tratamentul local se aplica numai acelor zone in care se manifesta infectia. Tratamentul sistemic este pentru intregul corp. Multi medici prefera sa utilizeze tratamentul local la inceput. In acest caz, tratamentul este aplicat direct in acele locuri unde este necesar. Cu un tratament local, exista mai putine efecte secundare decat cele sistemice. In plus, cu tratamentul local exista un risc mai scazut de a dezvolta rezistenta la medicament. Agentii anti-fungici sunt utilizati pentru a trata candidoza.

» Tratamentul local al candidei include:

  • creme;
  • supozitoare pentru tratamentul vaginitei;
  • siropuri;
  • tablete efervescente.

» Atentie – tratamentul local poate provoca arsuri sau iritatii in anumite situatii. In acest caz este indicat sa consultati un medic imediat.

candidoza bucala tratament

» Tratamentul sistemic este necesar daca tratamentul local nu functioneaza, daca infectia a patruns in gat sau s-a raspandit in alte organe. Unele medicamente sunt administrate sub forma de pilule. Cele mai frecvente efecte secundare sunt greata, varsaturile si durerea abdominala. Aceste reactii adverse apar la mai putin de 20% dintre persoane.

» Candidoza se poate repeta rapid, de aceea unii medici prescriu medicamente antifungice pe termen lung. Dar poate provoca rezistenta la medicamente. Ciuperca are capacitatea de a suferi mutatii in asa fel incat medicamentul sa inceteze sa mai actioneze corespunzator.

Concluzii:

» Candidoza este o infectie fungica destul de frecventa. De regula, ciuperca traieste in organism si nu poate fi distrusa. Cel mai bun mod de a preveni dezvoltarea candidozei este consolidarea sistemului imunitar prin administrarea de medicamente antiretrovirale.

» In majoritatea cazurilor, candidoza este tratata local fara probleme. La persoanele cu un sistem imunitar slab, aceste infectii pot fi mai lungi. Tratamentul sistemic este posibil, dar in aceste cazuri, candidoza poate dezvolta rezistenta la medicament. Amfotericina B este cel mai puternic agent antifungic, dar poate provoca efecte secundare grave.

» Urmand toate aceste sfaturi, vei vedea in timp ca nu te vei mai confrunta cu problema candidozei.

Disclaimer CasaSiDesign consulta un medic

Despre Petronela 51 Articole
Buna, sunt Petronela - editor CasaSiDesign.ro si cred din toata inima ca plantele medicinale sunt un dar de la Dumnezeu. Vezi ce proprietati vindecatoare au planetele medicinale pentru sanatatea noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.