Ce zic Romanii – Intrebari si raspunsuri

Intrebare de la: Cristian pe adresa redactiei:

Buna seara. Am cumparat un apartament vechi in Brasov si are parchet vechi pe jos, din lemn masiv cred.  As vrea sa stiu daca pot monta parchet nou peste acel parchet? Va multumesc pentru raspunsuri!

Am intrebat 10 romani ce parere au despre aceasta intrebare!

Raspunsuri:

1. Flavius: “Da se poate fara probleme cu conditia ca parchetul vechi sa nu joace si neaparat sa puneti acea folie izolatoare peste parchetul vechi.”

2. Mioara: “Nu pentru ca in cativa ani se carbonizeaza cel de dedesubt.”

3. Mihai: “Atentie la montaj ca s-ar putea sa nu se mai inchida usile din cauza inaltarii pardoselii.”

4. Calin: “Un meserias adevarat nu ar face asa ceva niciodata. Doar daca ti-e lene sa-l scoti pe cel vechi sau n-ai bani sa transporti molozul.”

5. Marius: “Eu am montat parchet peste parchet de peste 10 ani si pana acum nici o problema. Nu scartie, nu joaca si nici nu s-a distantat. Deci puteti monta fara probleme.”

6. Crina: “Nu recomand. La noi dupa nici un an a inceput sa scartie rau de tot. A trebuit sa scoatem tot, turnat sapa autonivelanta, folie si apoi alt parchet. Acum e bine. Deci nu recomand montaj parchet peste parchet in nici un caz.”

7. Florina: “Nu cred ca e ok. E ca si cum ti-ai lua o haina noua peste una rupta.”

8. Viorel: “Eu montez asa, dar doar cu conditia ca primul strat de parchet sa nu joace. Iar apoi vin cu cel de-al  2-lea strat de parchet lipit de primul. Montez asa de ceva ani si pana acum nici un client nemultumit.”

9. Evelina: “Noi a trebuit sa-l scoatem deoarece parchetul vechi mirosea a mucegai. Si cand l-am scos era numai igrasie pe dedesubt. Deci trebuie sa verificati asta mai intai. Noi am gasit si furnici si gandaci sub parchetul vechi.”

10. Victor: “Se poate monta fara probleme doar ca sa nu folositi folie dedesubt. Puneti pasla sau pluta, altfel parchetul vechi risca sa mucegaiasca.”

 

Acestea au fost raspunsurile pe care am reusit noi sa le obtinem. Daca ai o alta parere, opinie sau sfat nu ezita sa il scrii printr-un comentariu mai jos!

Citeste mai jos si alte comentarii ale cititorilor!

 
forum constructii case
 
 

7 Comments

  1. Daca tot faci o schimbare e bine sa o faci că la carte. Restul se numește”cârpeală”..(. Nu sunt adeptul)

  2. Eu am pus! E super! Aveam d-ala vechi dar mi-au cerut mai mult pe reconditionare decat ala nou…asa ca daca ti se potriveste la usi…merge…daca nu….merge si asa dar mai tai din usi 🙂

  3. depinde care este motivul pentru care doriti sa îl acoperiți pe cel vechi. Eu am acoperit pentru ca nu era drept. Am pus acel burete care se pune sub parchet și in timp s-a tocit, probabil iar acum scartaie rau

  4. Locuiesc la bloc si am avut 5 ani parchet ieftin de 8 mm care in timp s a zgariat s a facut urat!Am cumparat de 12 si am pus deasupra,binentes am pus si folie,e foarte ok!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*