Sisteme de ventilare cu recuperare de caldura

Ventilatoare cu recuperare de caldura – o solutie moderna de a scapa de condens si mucegai

» Ferestrele cu geam termopan si peretii termoizolati ermetic impiedica ventilarea naturala a locuintelor, si toata umiditatea ramane in incaperi, formeaza condens pe geamuri, dupa care apare igrasia si mucegaiul pe pereti.

» Aparitia condesului in locuinte este generata de imposibilitatea camerelor sa respire. Majoritatea ne-am inchis etans locuintele, am desfiintat grilele de aerisire din peretii fatadelor, pentru ca venea frig pe acolo…si uite asa am ajuns sa locuim intr-o “punga” care, din imposibilitatea de a respira, condenseaza si produce atat daune materiale cat si de sanatate atunci cand apare mucegaiul.

» Solutia moderna pentru a elimina definitiv factorii care produc aparitia mucegaiului este folosirea unui sistem de ventilatie cu recuperator de caldura. Acestea introduc prin ventilare aerul proaspat in incaperi, normalizeaza microclimatul si elimina umiditatea.

De ce sa folosim recuperatoarele de caldura?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Daca va aduceti bine aminte, majoritatea apartamentelor aveau grile de aerisire in fatadele blocurilor, prevazute direct din constructia acestora special pentru ventilarea naturala a incaperilor. Doar ca intre timp, datorita faptului ca prin acele grile de ventilare patundea iarna frigul si vara caldura, am ales sa le inchidem sau sa le astupam atunci cand am termoizolat fatada blocului.

» Acum, folosind un recuperator de caldura, prin grilele de ventilatie nu va mai intra iarna frigul sau vara caldura. Aerul umed si cald din camere este evacuat prin sistemul de ventilare, trece prin schimbatorul de caldura, care cedeaza caldura prin peretele recuperatorului de caldura catre aerul proaspat introdus in incapere. In acest fel camera se va aerisi cu un aer preincalzit. Acelasi sistem de functionare se aplica si vara, doar ca invers.

Avantaje ale sistemelor automare de ventilare cu recuperare de caldura:

 • sistem compact cu montaj in grosimea peretelui;
 • schimbator de caldura din cupru cu eficienta crescuta;
 • functionare programabila non-stop;
 • normalizeaza microclimatul interior;
 • elimina umezeala din incaperi;
 • functioneaza silentios;
 • programabila din telecomanda;
 • consum mic de energie: 5-30Wh in functie de model;
 • eficienta energetica A+;
 • nu necesita filtre sau alte tubulaturi suplimentare;
 • pastreaza caldura in timpul iernii;
 • pastreaza racoarea un timpul verii;
 • retine componenta energetica a aerului din incaperi.

Vezi Pretul pe Emag!

» Pentru ca majoritatea dintre noi avem o oroare atunci cand stim ca iar trebuie sa facem deranj si mizerie in casa, acest sistem se monteaza chiar usor. Montajul se realizeaza in maxim 2 ore fara a necesita lucrari de reparatie ulterioare. Pentru realizarea gaurii se va folosi o carota cu aspirator ca in imaginile de mai de jos rezultand o gaura perfect curata si precisa.

» Deci daca vreti sa scapati definitiv de problema condensului si a igrasiei, folosirea unor sisteme de ventilare cu recuperator de caldura este solutia optima. In acest fel umiditatea din locuinte va fi mereu in parametri optimi si veti putea respira mereu un aer proaspat si curat fara a mai fi nevoiti sa pierdeti caldura din camere atunci cand aerisiti prin deschiderea ferestrelor.

Sursa foto: pranaromania.ro

Despre Mihai 59 Articole
Salut! Numele meu este Mihai si sunt inginer proiectant instalatii in constructii si retele edilitare. Scriu articole pe acest blog pentru ca imi place foarte mult domeniul in care activez si cred ca printr-o informare cat mai buna a oamenilor despre acest domeniu, vom reusi sa avem constructii si instalatii mult mai calitative in tara noastra!

1 Comment

 1. Suficient de informativ articolul dumneavoastra incat m-a convins ca am nevoie de un sistem de ventilatie in apartament.
  Multumim pentru articol si pentru dedicarea dumneavoastra pentru acest domeniu.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.